Activitatea Secţiei de Oncologie de la Spitalul Judeţean Mavromati a fost suspendată, după ce 19 cadre medicale de la această secţie au fost confirmate cu COVID-19. Pacienţii nu vor mai fi trataţi acolo până când cel puţin un medic specialist se va întoarce la serviciu, conform Prefecturii Botoșani.

Coronavirus Romania, prelevare probeFoto: Agerpres

"Această situaţie este în atenţia conducerii Spitalului Judetean care înţelege suferinţa pacienţilor cu afecţiuni oncologice şi depune toate eforturile pentru a putea redeschide cât mai repede secţia pentru terapia prin spitalizare de zi specifică, într-o altă locaţie cu scopul reducerii la minim riscul contaminării cu COVID -10 a pacienţilor oncologici care sunt extrem de vulnerabili. Secţia Oncologie va putea fi redeschisă în condiţiile sus-menţionate după data de 11.05.2020, când revine în activitate medicul specialist, într-o altă locaţie, cât mai izolată şi cu circuite separate în cadrul Secţiei de Pediatrie", a transmis miercuri Prefectura Botoşani, potrivit Mediafax.

Potrivit sursei citate, pacienţii care au nevoie de internare vor fi trimişi către Institutul Regional de Oncologie Iaşi. Cei care au nevoie de reţete pentru chimioterapie vor fi consultaţi prin sistemul de telemedicină din cadrul ambulatorului de specialitate.