Aproximativ 1.000 de cadre medicale de la Spitalul Județean din Suceava au teste negative pentru coronavirus și vor putea reveni la serviciu, în prezent unitatea medicală fiind la 66% din capacitate din punct de vedere al resursei umane, potrivit coordonatorului spitalului, generalul Ionel Oprea. El a mai anunțat că Secția ATI va fi amenajată într-un ansamblu de containere, în apropierea spitalului.

HotNews.roFoto: Hotnews

Spitalul Județean din Suceava a fost focar de infecție cu coronavirus, fiind confirmate cu COVID-19 peste 400 de cadre medicale.

Conform secretarului de stat Ionel Oprea, Secţia ATI va fi amenajată într-un ansamblu de containere şi va fi structurată pe două circuite - COVID-19 şi non-COVID, inclusiv două garderobe cu filtru de acces, care va permite reluarea activităţii în ambulatoriu, scrie Agerpres.

Oprea a susținut că după finalizarea acestei investiţii, SJU Suceava ''va deveni etalon la nivel de ţară şi se va şterge imaginea formată acum o lună şi ceva, imagine care nu este definitorie pentru această unitate medicală''.

Coordonatorul SJU Suceava a mai anunțat, la o şedinţă de la Palatul Administrativ, că aproximativ 1.000 de angajaţi din rândul personalului medical au teste negative pentru coronavirus și vor putea reveni la serviciu, în prezent unitatea medicală fiind la 66% din capacitatea medicală din punct de vedere al resursei umane.

La şedinţa de miercuri a mai participat managerul ales al SJU, Anatolii Buzdugan, dar şi directorul medical al unităţii, Valeriu Gavrilovici, care vor prelua de la medicii militari conducerea interimară a SJU Suceava, începând cu 1 mai.

Spitalul Județean din Suceava are conducere militară din 2 aprilie. În fruntea unității medicale se află generalul maior în rezervă Ionel Oprea și colonelul Daniel Derioiu.

Suceava rămâne județul cu cele mai multe cazuri de coronavirus - 2.733 din cele 11.978 de îmbolnăviri raportate la nivel național.