Premierul Ludovic Orban a salutat, la începutul ședinței de guvern de joi, demiterea lui Adrian Streinu-Cercel din funcția de șef al Comisiei anti-Covid, afirmând că „a durat cam mult” până s-a luat această decizie. De asemenea, șeful Guvernului a cerut demiterea directorului medical al Spitalului Județean Suceava, Mircea Macovei, proaspăt revenit la serviciu după ce s-a vindecat de Covid-19. Macovei este cel care a chemat toate cadrele medicale la spital, indiferent dacă erau infectate cu coronavirus sau în izolare.

Ludovic OrbanFoto: Agerpres

„Salut decizia cu demiterea lui Cercel. Pe de altă parte, a durat cam mult, puteam să ne mișcăm un pic mai repede, mai ales după grozăviile acelea...”, a spus Ludovic Orban chiar în debutul ședinței de guvern, referitor la decizia ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, de a-l demite pe Adrian Streinu-Cercel din funcția de președinte al Comisiei pentru managementul clinic și epidemiologic al Covid-19.

Reamintim că un document controversat al lui Adrian Streinu-Cercel a stârnit critici puternice în spațiul public.

Citește și: Ludovic Orban, despre documentul lui Streinu-Cercel: Aia este o năstrusnicie, o stupiditate mai mare nu am văzut

Premierul a cerut de asemenea demiterea directorului medical al Spitalului Județean de Urgență Suceava, Mircea Macovei.

„De asemenea, vă transmit foarte clar: nu pot să accept să revină în poziția de director medical la Suceava doctorul Macovei. Aveți, în baza decretului privind instituirea stării de urgență, competență de a lua decizii în privința managementului oricărui spital. Ca atare, o spun foarte limpede: nu se poate întoarce dl Macovei în poziția respectivă”, a mai transmis Ludovic Orban în ședința de guvern.

Directorul medical al Spitalului Judeţean din Suceava, Mircea Macovei, s-a întors joi la serviciu, după ce a fost retestat pentru coronavirus, iar testul a fost negativ.

Doctorul Mircea Macovei este acuzat că a chemat medicii în masă la spital, indiferent dacă erau ori nu infectaţi. Astfel, au fost contaminaţi medici şi pacienţi, situaţia făcând acum obiectul unui dosar penal.

Citește și:FOTO Cum au fost chemate toate cadrele medicale de la Spitalul din Suceava la lucru, luni dimineață, indiferent dacă erau infectați cu coronavirus sau în izolare / Cum răspunde directorul medical