Subiecte Evaluarea Nationala de la finalul clasei a IV-a: Testele de la evaluarea la Limba romana

de C. Ionel     HotNews.ro
Luni, 30 mai 2016, 15:54 Actualitate | Esenţial

Evaluarea Nationala 2016, cls IV
Foto: Ministerul Educatiei
Elevii de clasa a IV-a au sustinut luni prima proba a evaluarilor de final de an scolar. Subiectele la Limba romana pe care le-au avut de rezolvat astazi elevii de clasa a IV-a au 15 cerinte, formulate pe baza unui fragment de text. Elevii au avut la dispozitie 60 de minute pentru a raspunde intrebarilor de test. Proba de luni a fost prima din cadrul Evaluarii Nationale de la finalul clasei a IV-a si vizeaza evaluarea competentelor de intelegere a textului scris in limba romana. Subiectele au fost concepute pe 2 numere, astfel incat copiii care stau in aceeasi banca sa aiba cerinte diferite.

Circa 200.000 de elevi au trecut luni prin prima proba din cadrul Evaluarilor Nationale de la finalul clasei: testarea la Limba romana. Marti urmeaza proba la Matematica, iar joi - pe 2 iunie - cea la Limba materna. Testele fac parte din seria de probe Evaluarile Nationale de la finalul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a, introduse prin legea educatiei inca din 2011, dar aplicate la nivel national abia din 2014.

Subiectele la Limba romana, clasa a IV-a:

Evaluarea Nationala 2016, cls IV Limba Romana Test 1
Evaluarea Nationala 2016 cls IV Limba Romana Test 2Compara cu subiectele din 2015:

Testele pe care le-au sustinut elevii sunt corectate in scoala pe care o urmeaza copiii, de catre profesorii de la aceasta scoala. Fiecare test completat de copii este evaluat de catre invatatoarea de la clasa si de catre un alt profesor.

Metodologia prevede ca, pentru a face mai usoara comunicarea si intelegerea rezultatelor catre elevi si parinti, profesorii corectori pot sa faca sublinieri sau mentiuni pe testele elevilor.

Corectarea testelor se finalizeaza in termen de cel mult 7 zile de la data sustinerii ultimului test de la clasa respectiva.

Rezultatele individuale nu se afiseaza, nu se comunica public si nu se trec in catalog. Pe baza lor, profesorii trebuie sa construiasca planuri individualizate de invatare, pentru ca elevii cu lacune sa recupereze materia. Aceste planuri individualizate de invatare ale elevilor trebuie sa le fie comunicate parintilor. De asemenea, rezultatele le sunt comunicate elevilor si parintilor individual, in conditii de confidentialitate.

Metodologia prevede ca, dupa ce profesorul informeaza parintii cu privire la rezultatele obtinute de copil, parintii semneaza un proces-verbal pentru luarea la cunostinta a informatiilor referitoare la rezultatele elevului si la masurile prevazute in planul individualizat de invatare, daca este cazul.  

Calendarul Evaluarii Nationale de la finalul clasei a IV-a 2016

  • 30 mai 2016: Limba romana
  • 31 mai 2016: Matematica
  • 2 iunie 2016: Limba materna
  • fiecare testare dureaza 60 de minute

Citeste si:


Citeste mai multe despre   
Astra Film Festival 2017

VIDEO INTERVIU ​Hanka Kastelicova, producator executiv HBO Europe: Timpul mediu de productie pentru un film documentar HBO este de patru ani, dar am avut si cazuri in care totul s-a intins pe o perioada de 10-14 ani

Hanka Kastelicova, producator executiv HBO Europe, discuta in cadrul unui interviu despre implicarea HBO in productia de filme documentare si numarul mic de cinematografe din Romania: "De exemplu, filmul Lumea Vazuta de Ion B., regizat de Alexandru Nanau, a primit un premiu Emmy. Am continuat cu Alexandru si am produs filmul Toto si surorile lui, film care a fost nominalizat la Premiile Academiei Europene de Film, echivalentul Oscarului european".
  • Intra in articol pentru a citi principalele declaratii ale lui Hanka Kastelicova

66691 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Marţi