​Evaluarea Nationala de la clasa a VI-a: Subiectele de la testarea transdisciplinara din Matematica, Fizica si Biologie

de Raluca Pantazi     HotNews.ro
Miercuri, 3 iunie 2015, 16:56 Actualitate | Esenţial

Fragment din Subiectele de la Evaluarea la Matematica si Stiintele naturii 2015
Foto: edu.ro
​​Subiectele de la evaluarea elevilor de clasa a VI-a la Matematica si Stiinte ale naturii au fost construite pe 15 cerinte, care au testat nivelul de la Matematica, Fizica si Biologie. Elevii au avut la dispozitie 60 de minute pentru a rezolva subiectele, in cadrul testarii transdisciplinare de astazi. Amintim ca acest tip de testare a fost introdusa prin Legea educatiei inca din 2011 si este al doilea an in care a fost sustinuta la nivel national. Rezultatele individuale ale elevilor NU se trec in catalog, ci li se aduc la cunostinta, in regim confidential, parintilor si copiilor - cu scopul de a vedea unde sunt probleme si de a-i pre-orienta catre o scoala profesionala, un liceu tehnologic sau teoretic.

Elevii de clasa a VI-a au sustinut astazi, 3 iunie 2015, Evaluarea Nationala la Matematica si Stiinte ale naturii. Este vorba despre o testare transdisciplinara, care priveste cunostintele din Matematica, Fizica si Biologie si care se apropie de testarile internationale de tip PISA, la care Romania este pe penultimul loc. 

Rolurile testarii de la clasa a VI-a sunt urmatoarele:
 • cunoasterea de catre parinte a nivelului real al copilului, in fata unor subiecte facute de Minister, si nu de profesorul de la clasa
 • parintele are posibilitatea sa isi evalueze profesorii: este rezultatul copilului acelasi cu notele pe care le primeste?
 • evaluarea activitatii profesorilor si a scolii: cum a evoluat copilul de la testarea de clasa a II-a la cea de a IV-a si apoi la a VI-a?
 • remedierea problemelor identificate la testare: profesorii sunt obligati sa faca planuri individualizate de invatare pentru elevii care au rezultate slabe, planuri pe care le prezinta parintilor, care sa ii ajute pe copii sa recupereze in urmatorii doi ani pe care ii mai are pana la examenul de la finalul clasei a VIII-a.
 • pre-orientarea elevului catre o scoala profesionala, liceu teoretic sau tehnologic Sursa
Subiectele de astazi de la Matematica si Stiinte ale naturii (testare la Matematica + Fizica + Biologie), clasa a VI-a:

Test 1 - Matematica si Stiinte ale Naturii 2015Test 2 - Matematica si Stiinte ale Naturii 2015Notarea lucrarilor elevilor se face de catre profesorii din scoala unde a fost sustinuta testarea si se finalizeaza cel tarziu pe 9 iunie, potrivit metodologiei. La aceasta evaluare transdisciplinara din Matematica si Stiinte ale naturii, testele copiilor sunt evaluare de catre 3 profesori: unul de Matematica, unul de Fizica si unul de Biologie.

In urma cu o zi, elevii de clasa a VI-a au sustinut prima testare de la finalul clasei, la Limba si comunicare (testare la Limba si literatura romana + Limba moderna).

Calendarul Evaluarilor de la finalul claselor a VI-a 2015
 • 2 iunie 2015: Limba si comunicare (testare la Limba si literatura romana + Limba moderna)
 • 3 iunie 2015: Matematica si Stiinte ale naturii (testare la Matematica + Fizica + Biologie)
 • fiecare evaluare dureaza 60 de minute
Aceasta testare face parte din seria Evaluarilor Nationale de la finalul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a.

Compara cu subiectele de la evaluarea la clasa a VI-a din 2014
Citeste si:


Citeste mai multe despre   
Jurnal​ din Israel

FOTOGALERIE Tel Aviv: artistic si sofisticat

Tel Aviv e un oras nou pornit de la un port vechi si are un tip de sofisticare, nearoganta, care-l face definitiv interesant. Arhitectura lui, accentele moderne, tusele europene, aspiratiile americane, muzeele, casele memoriale permit calatorilor sa traiasca in el si o experienta culturala. Spiritul relaxat al orasului si umorul generatiei tinere din Tel Aviv se traduce uneori in mici capodopere in culoare pe ziduri. Unul dintre cele mai bune, amuzante si interesante tururi e cel din cartierul florentin, cunoscut ca partea boema a orasului.

94045 vizualizari

 • -1 (1 vot)    
  Rostul lor (Miercuri, 3 iunie 2015, 17:27)

  Corina Pricop [anonim]

  Nu am inteles care este rolul acestor testari, in afara de a speria si panica si mai mult copii.
  Au rol de teza, de examen, de lucrare de control, care este rolul lor de fapt?
  • 0 (0 voturi)    
   .... (Joi, 4 iunie 2015, 9:26)

   Mihai [anonim] i-a raspuns lui Corina Pricop

   - li se spune profesorilor cam ceea ce crede cineva de la minister ca trebuie sa stie un copil;

   - afla si parintii cam ce stiu copiii;

   - este cea mai eficienta metoda de a spune profesorilor de matematica ca trebuie sa predea folosind exemple din viata de zi cu zi;

   - testele de genul acesta sunt asemanatoare cu cele de tip PISA si in timp profesorii se vor adapta tipului acesta de exercitii;
 • 0 (0 voturi)    
  Teste clasa a VI-a (Joi, 4 iunie 2015, 14:28)

  Aerolaur [utilizator]

  Tare sunt curios ce punctaj primeste un elev care pune intrerupatorul in paralel cu becurile...


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Marţi