​​Subiectele de la evaluarea elevilor de clasa a VI-a la Matematica si Stiinte ale naturii au fost construite pe 15 cerinte, care au testat nivelul de la Matematica, Fizica si Biologie. Elevii au avut la dispozitie 60 de minute pentru a rezolva subiectele, in cadrul testarii transdisciplinare de astazi. Amintim ca acest tip de testare a fost introdusa prin Legea educatiei inca din 2011 si este al doilea an in care a fost sustinuta la nivel national. Rezultatele individuale ale elevilor NU se trec in catalog, ci li se aduc la cunostinta, in regim confidential, parintilor si copiilor - cu scopul de a vedea unde sunt probleme si de a-i pre-orienta catre o scoala profesionala, un liceu tehnologic sau teoretic.

Fragment din Subiectele de la Evaluarea la Matematica si Stiintele naturii 2015Foto: edu.ro

Elevii de clasa a VI-a au sustinut astazi, 3 iunie 2015, Evaluarea Nationala la Matematica si Stiinte ale naturii. Este vorba despre o testare transdisciplinara, care priveste cunostintele din Matematica, Fizica si Biologie si care se apropie de testarile internationale de tip PISA, la care Romania este pe penultimul loc.

Rolurile testarii de la clasa a VI-a sunt urmatoarele:

  • cunoasterea de catre parinte a nivelului real al copilului, in fata unor subiecte facute de Minister, si nu de profesorul de la clasa
  • parintele are posibilitatea sa isi evalueze profesorii: este rezultatul copilului acelasi cu notele pe care le primeste?
  • evaluarea activitatii profesorilor si a scolii: cum a evoluat copilul de la testarea de clasa a II-a la cea de a IV-a si apoi la a VI-a?
  • remedierea problemelor identificate la testare: profesorii sunt obligati sa faca planuri individualizate de invatare pentru elevii care au rezultate slabe, planuri pe care le prezinta parintilor, care sa ii ajute pe copii sa recupereze in urmatorii doi ani pe care ii mai are pana la examenul de la finalul clasei a VIII-a.
  • pre-orientarea elevului catre o scoala profesionala, liceu teoretic sau tehnologic Sursa

Subiectele de astazi de la Matematica si Stiinte ale naturii (testare la Matematica + Fizica + Biologie), clasa a VI-a:

Test 1 - Matematica si Stiinte ale Naturii 2015

Test 2 - Matematica si Stiinte ale Naturii 2015

Notarea lucrarilor elevilor se face de catre profesorii din scoala unde a fost sustinuta testarea si se finalizeaza cel tarziu pe 9 iunie, potrivit metodologiei. La aceasta evaluare transdisciplinara din Matematica si Stiinte ale naturii, testele copiilor sunt evaluare de catre 3 profesori: unul de Matematica, unul de Fizica si unul de Biologie.

In urma cu o zi, elevii de clasa a VI-a au sustinut prima testare de la finalul clasei, la Limba si comunicare (testare la Limba si literatura romana + Limba moderna).

Calendarul Evaluarilor de la finalul claselor a VI-a 2015

  • 2 iunie 2015: Limba si comunicare (testare la Limba si literatura romana + Limba moderna)
  • 3 iunie 2015: Matematica si Stiinte ale naturii (testare la Matematica + Fizica + Biologie)
  • fiecare evaluare dureaza 60 de minute

Aceasta testare face parte din seria Evaluarilor Nationale de la finalul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a.

Compara cu subiectele de la evaluarea la clasa a VI-a din 2014

Citeste si: