Ministerul Educatiei, Biserica Crestina dupa Evanghelie din Romania-Uniunea Bisericilor Crestine dupa Evanghelie (BCER-UBCE) si Secretariatul de Stat pentru Culte au semnat astazi un protocol de colaborare, care vizeaza predarea religiei in scoli.

Virgil Achihai, Sorin Cimpeanu si Victor OpaschiFoto: edu.ro

Protocolul se refera la predarea disciplinei religie in invatamantul preuniversitar de stat, precum si la organizarea invatamantului teologic crestin dupa Evanghelie - preuniversitar si universitar, anunta Ministerul intr-un comunicat remis HotNews.ro.

Documentul a fost semnat de Sorin Cimpeanu - ministrul Educatiei, de Virgil Achihai - presedintele UBCE, si de catre Victor Opaschi - secretarul de Stat pentru Culte.

Ministerul Educatiei precizeaza ca protocolul este similar in materie de prevederi, drepturi si obligatii celor semnate cu Biserica Ortodoxa Romana in 2014 si cu Sinodul Bisericii Reformate din Romania, Biserica Unitariana din Transilvania si cultul romano-catolic de limba romana, cultul romano-catolic de limba maghiara si greco-catolic, respectiv Episcopia Evanghelica Lutherana Cluj in 2015.

"In spiritul deschiderii si al angajamentelor asumate public, Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice va semna parteneriate de colaborare in domeniul invatamantului cu toti reprezentantii cultelor oficial recunoscute in Romania", precizeaza Ministerul.

Biserica Crestina dupa Evanghelie din Romania - Uniunea Bisericilor Crestine dupa Evanghelie din Romania face parte din cele 18 culte recunoscute de stat.

Citeste si: