Subiectele la proba la alegere a Bacalaureatului 2013 au fost aduse la cunostinta elevilor la ora 09:00, ora inceperii examenului, in conditii de maxima securitate. Anuntul a fost facut de Ministerul Educatiei, care precizeaza intr-un comunicat remis HotNews.ro ca nu a existat nici un fel de bresa in procesul de transmitere a subiectelor din bazele de date gestionate de Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS).

Evaluarea elevilorFoto: Agerpres

"Subiectele pentru proba la alegere a Bacalaureatului au fost transmise in conditii de maxima siguranta", anunta Ministerul Educatiei Nationale (MEN) printr-un comunicat remis HotNews.ro. Potrivit acestuia, "cele 18 pachete de subiecte destinate celor 10 discipline incluse in proba la alegere a profilului si specializarii din cadrul Bacalaureatului - E)d) au fost transmise, in conditii de maxima securitate, in cele 583 de centre de examinare".

"MEN asigura ca nu a existat nici un fel de bresa in procesul de transmitere a subiectelor din bazele de date gestionate de Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS). Subiectele au fost aduse la cunostinta elevilor la ora 09.00, ora inceperii examenului, conform procedurilor operate de MEN", precizeaza ministerul.

Din totatul candidatilor inscrisi, respectiv 165.601, situatia, pe discipline, se prezinta astfel:

  • Anatomie si fiziologie umana, Genetica si ecologie umana, Biologie vegetala si animala - 68.092 de candidati
  • Geografie - 56.576 candidati
  • Fizica - 14.700 candidati
  • Chimie - 10.535 candidati
  • Informatica - 5.633 candidati
  • Logica, argumentare si comunicare - 3.646 candidati
  • Sociologie - 2.088 candidati
  • Economie - 1.867 candidati
  • Psihologie - 1.437 candidati
  • Filosofie - 1.027 candidati

Amintim ca absolventii de liceu sustin astazi ultimul examen din cadrul sesiunii iunie-iulie a Bacalaureatului 2013 - proba la alegere a profilului si specializarii. La ora 9:00 elevii au intrat in examen si au putut alege intre urmatoarele discipline: Fizica, Chimie, Biologie sau Informatica (pentru profilurile real, tehnic, resurse naturale si militar), si Geografie, Filosofie, Logica si argumentare, Economie, Psihologie si, dupa caz, Sociologie (pentru profilurile umanist si servicii, precum si pentru filiera vocationala). Pentru prima data in istoria bacalaureatului, elevii de la liceele Tehnologice - cu cele mai slabe rezultate - au la bacalaureat 2013 subiecte diferite de ale celorlalti elevi la materiile mai dificile: Fizica si Chimie.

Citeste si: