Subiectele de la Bacalaureatul 2013 au venit astazi cu o noutate: pentru prima oara in istorie, absolventii de liceele tehnologice au avut de rezolvat la examenul de Matematica subiecte diferite de ale elevilor de la toate celelalte profile. Amintim ca liceele Tehnologice au inregistrat cele mai slabe rezultate la sesiunile de pana acum ale bacalaureatului, iar decizia diferentierii subiectelor a fost anuntata abia in urma cu o luna. La examenul de matematica de astazi a fost extrasa varianta de subiecte numarul 2.

Subiecte Matematica Tehnologic 2013Foto: edu.ro

Subiecte Matematica - Tehnologic

Barem Matematica - Tehnologic

​​Absolventii de liceu au sustinut astazi, 3 iulie, proba obligatorie a profilului la Bacalaureat 2013. Elevii de la real, tehnologic, militar si pedagogic au dat examen la Matematica, in timp ce absolventii de la uman si de la filiera vocationala au sustinut examenul la Istorie. Cea mai consistenta modificare in ceea ce priveste bacalaureatul de anul acesta a reprezentat-o crearea de subiecte unice pentru profilul Tehnologic la examenul de Matematica. Daca pana acum subiectele pentru absolventii de la Stiintele naturii erau aceleasi cu subiectele pe care le aveau de rezolvat absolventii de la filiera Tehnologica, incepand de anul acesta subiectele M2 vor fi diferite pentru cele doua filiere.

Aceasta schimbare vine in contextul in care cele mai scazute rate de promovare a Bacalaureatului, in ultimii doi ani, le-au inregistrat elevii de la liceele tehnologice, proba cu cea mai mare dificultate fiind Matematica.

Filierele cuprinse anul trecut in subiectele la Matematica - M1

- filiera teoretica, profilul real, specializarea matematica-informatica

- filiera vocationala, profilul militar, specializarea matematica-informatica

Filierele cuprinse anul trecut in subiectele la Matematica - M2

- filiera teoretica, profilul real, specializarea stiintele naturii

- filiera tehnologica: profilul servicii, toate calificarile profesionale; profilul resurse, toate calificarile profesionale; profilul tehnic, toate calificarile profesionale

Filierele cuprinse anul trecut in subiectele la Matematica - M4

- filiera vocationala, profilul pedagogic, specializarea invatator-educatoare

Filierele cuprinse anul acesta la Matematica - Mate-info

- filiera teoretica, profilul real, specializarea matematica-informatica

- filiera vocationala, profilul militar, specializarea matematica-informatica

Filierele cuprinse anul acesta la Matematica - Stiintele-naturii

- filiera teoretica, profilul real, specializarea stiintele naturii

Filierele cuprinse anul acesta la Matematica - Tehnologic

- filiera tehnologica: profilul servicii, toate calificarile profesionale; profilul resurse, toate calificarile profesionale; profilul tehnic, toate calificarile profesionale

Filierele cuprinse anul acesta la Matematica - Pedagogic

- filiera vocationala, profilul pedagogic, specializarea invatator-educatoare

Pentru sesiunea iunie-iulie Bacalaureat 2013, s-au inscris 188.251 de absolventi, iar la proba obligatorie a profilului - 174.555 de absolventi. Diferentele in ceea ce priveste numarul de candidati provin din faptul ca o parte dintre acestia sunt absolventi ai seriilor anterioare care au sustinut si promovat unele dintre probe, echivalandu-si ulterior notele pentru aceasta sesiune, sustine Ministerul Educatiei.

Calendarul examenului de Bacalaureat 2013 - sesiunea iunie-iulie

10 - 12 iunie Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana - proba A

12 - 14 iunieEvaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna - proba B

17 - 21 iunieEvaluarea competentelor digitale - proba D

25 - 28 iunieEvaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala - proba C

1 iulieLimba si literatura romana - proba E)a) - proba scrisa

2 iulieLimba si literatura materna - proba E)b) - proba scrisa

3 iulieProba obligatorie a profilului - proba E)c) - proba scrisa

(Matematica - pentru profilul real din filiera teoretica, pentru toate profilurile din filiera tehnologica si pentru profilul militar si profilul pedagogic - specializarea invatatori-educatoare, din filiera vocationala / Istorie - pentru profilul umanist din filiera teoretica si pentru toate profilurile si specializarile din filiera vocationala, cu exceptia celor de la specializarea invatatori-educatoare)

5 iulieProba la alegere a profilului si specializarii - proba E)d) - proba scrisa

(Fizica, Chimie, Biologie sau Informatica - pentru profilul real din filiera teoretica, pentru profilul tehnic si profilul resurse naturale si protectia mediului din filiera tehnologica si pentru profilul militar din filiera vocationala / Geografie, Filosofie, Logica si argumentare, Economie, Psihologie si, dupa caz, Sociologie - pentru profilul umanist din filiera teoretica, pentru profilul servicii din filiera tehnologica si pentru toate profilurile si specializarile din filiera vocationala, cu exceptia profilului militar)

8 iulieAfisarea rezultatelor (pana la ora 12:00)

8 iulieDepunerea contestatiilor (orele 12:00 - 16:00)

9 - 11 iulieRezolvarea contestatiilor

12 iulie Afisarea rezultatelor finale

Citeste si: