Mai multi de elevi din Bucuresti au ramas blocati la metrou din cauza defectiunii din aceasta dimineata si nu au reusit sa ajunga la timp la scoala pentru a sustine examenele de Istorie si de Matematica - Bacalaureat 2013. "Este o situatie obiectiva si acesti copii vor intra in Bacalaureat, cu subiectele de rezerva", a declarat pentru HotNews.ro purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Bucuresti, Marian Banu.

Blocaj la metrouFoto: Octavian Cravtov

"Vor intra in examen si vor avea de rezolvat subiectele de rezerva. Pentru a nu perturba actuala desfasurare a bacalaureatului si dupa ce se termina timpul regulamentar rezervat examenului care a inceput deja [examenul dureaza 3 ore si a inceput la ora 9:00 - n.red.], elevii care au intarziat din motive obiective vor intra sa sustina probele dupa ce sunt evaluate toate salile de examen si vor avea de rezolvat subiectele de rezerva. Nu putem amesteca copiii si subiectele", a declarat pentru HotNews.ro purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, Marian Banu.

Acesta a explicat ca metodologia de organizare si desfasurare a Bacalaureatului contine prevederi pentru astfel de situatii exceptionale, neprevazute si care nu permit prezentarea la timp a candidatului in examen. "Fiecare copil are un abonament sau o cartela de metrou, dar lucrurile sunt evidente in aceste cazuri. Sfatul nostru, conform metodologiei, este sa dovedeasca faptul ca este un caz de natura exceptionala" si sa se prezinte la examen, a continuat Banu.

Dimineata de cosmar la metroul din Bucuresti: O defectiune la un macaz a provocat aglomeratie mare si intarzieri de zeci de minute ale trenurilor pe Magistrala 1

Statia de metrou Titan, miercuri dimineata

Statia de metrou Titan, miercuri dimineata

Foto: Octavian Cravtov

O defectiune la un macaz in zona statiei Nicolae Grigorescu a perturbat grav, miercuri dimineata, circulatia metroului pe Magistrala 1. Trenurile au avut intarzieri de zeci de minute, timp in care mii de oameni s-au adunat in statii. Metrorex anunta, intr-un comunicat remis miercuri dimineata, ca problemele au fost cauzate de o defectiune tehnica in zona statiei Nicolae Grigorescu. Evelyn Croitoru, specialist in Relatii Publice la Metrorex, a declarat pentru HotNews.ro ca defectiunea tehnica a fost remediata la ora 8:50. Totusi, imbulzeala din statiile de metrou de pe Magistrala 1 a continuat si dupa aceasta ora.

Citeste aici mai multe despre defectiunea de la metrou

Amintim ca absolventii de liceu sustin astazi, 3 iulie, proba obligatorie a profilului la Bacalaureat 2013. Elevii de la real, tehnologic, militar si pedagogic dau examen la Matematica, in timp ce absolventii de la uman si de la filiera vocationala sustin examenul la Istorie. 174.555 de absolventi de liceu s-au inscris la sustinerea acestui examen.

Citeste si: