Doi absolventi de liceu din Timis au fost dati afara din examenul la Limba si literatura romana - prima proba scrisa a Bacalaureatului 2013. Cei doi candidati au fost eliminati din examen pentru ca aveau la ei telefoanele mobile, scrie Timis Online. Si in Bistrita-Nasaud un candidat a fost eliminat din concurs pentru ca avea telefonul mobil asupra lui.

Potrivit Timis Online, in judetul Timis s-au inscris la examenul de Limba romana din cadrul Bacalaureatului 5.226 de candidati, dintre care 4.328 de la profilul real si 898 de la profilul uman. Dintre acestia, 516 au fost absenti.

In judetul Bistrita-Nasaud, 241 absolventi de clasa a XII-a nu s-au prezentat la prima proba scrisa a examenului de bacalaureat. Un candidat a fost eliminat din examen pentru ca avea telefonul mobil asupra lui, scrie Agerpres. Pentru aceasta proba s-au inscris 2.702 elevi, dintre care s-au prezentat 2.461 candidati. Potrivit vicepresedintelui comisiei de bacalaureat, Gavril Campan, elevul eliminat din concurs este de la Liceul agricol Beclean.

  • Anul trecut, 120 de elevi au fost dati afara din clase la examenul de Limba si literatura romana (BAC 2012) pentru ca au incercat sa copieze. In urma cu doi ani, la Bacalaureatul 2011, au fost dati afara 233 de elevi din examenul de Limba si literatura romana pentru tentativa de fraudare (Sursa).

Amintim ca absolventii de liceu au sustinut astazi, 1 iulie, primul examen scris din cadrul Bacalaureatului 2013 - proba la Limba si literatura romana.

Citeste si: