VIDEO Ministerul Educatiei a decis retinerea din nou a cotizatiilor sindicale pe statele de plata ale profesorilor. Ministrul Liviu Pop: Nu vad ce este anormal / Presedintele Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii: Este aberant sa retina angajatorul automat cotizatia sindicala

de Raluca Pantazi     HotNews.ro
Luni, 4 iunie 2012, 11:22 Actualitate | Esenţial


Liviu Pop si Csaba Asztalos
Foto: Colaj / Sursa foto: Agerpres
Ministerul Educatiei a decis sa retina din nou cotizatiile sindicale direct de pe statele de plata ale profesorilor membri de sindicat, a declarat ministrul interimar al Educatiei, Liviu Pop, in cadrul unui interviu acordat HotNews.ro. "Colegii mei din invatamant, pe buna dreptate daca discutam, au ridicat o problema: de ce numai in invatamantul preuniversitar nu se poate retine cotizatia pe statul de plata? Nu este o discriminare? Si la caz avem un ordin de la Consiliul National de Discriminare care spune cu subiect si predicat lucrul acesta", a sustinut ministrul. Contactat de HotNews.ro, presedintele CNCD Csaba Asztalos a declarat ca "probabil ca domnul ministru nu a stiut sa citeasca punctul nostru de vedere. (…) Nu suntem intr-o situatie de discriminare".

Asculta aici interviul integral acordat HotNews.ro de catre ministrul Educatiei, Liviu Marian Pop, vineri, 1 iunie:

Ministrul interimar al Educatiei a mai spus ca, de aceasta data, retinerea nu se mai face decat cu "o adeziune scrisa, semnata, lasata la secretariat, cu semnatura, cu data. Luna de luna sau an de an, in unele situatii, trebuie innoita aceasta semnatura". "Acest program Edusal (programul de salarizare - n.red.), eu, ca ministru al Educatiei, trebuie sa il fac sa dispara in forma actuala. (…) Acest program trebuie descentralizat si, exact ca si la Casa Nationala de Sanatate, fiecare unitate scolara, in baza acestui ordin, sa isi faca propriul program de salarizare", a continuat ministrul.
 
Cele mai importante declaratii acordate intr-un interviu HotNews.ro de ministrul interimar al Educatiei, Liviu Pop:
"Rep: Referitor la Cotizatiile sindicale. Ati declarat pentru HotNews.ro pe 16 mai ca semnarea unui nou ordin de ministru 'nu este prioritatea mea'.
Liviu Pop: Absolut.

Rep: S-a intamplat ceva intre timp?
Liviu Pop: Da. Am avut o discutie cu legea dialogului social, pentru ca eu acolo sunt ministru delegat. Am avut doua saptamani si inclusiv saptamana viitoare avem o saptamana de foc. Deci timp de doua saptamani am analizat legea dialogului social cu patronatele, cu sindicatele, cu societatea civila. Ma duc putin pe mandatul meu de ministru delegat pentru dialogul social. In Romania nu functiona Consiliul Economic si Social. Nu intru in detalii. Nefunctionand, mandatul meu era de deblocare a acestui dialog social. Din discutiile pe care le-am avut s-a desprins urmatoarea idee: legea dialogului social trebuie impartita in patru. Legea CES-ului, legea de organizare si functionare a sindicatelor, legea privind contractele de munca, legea privind conflictele de munca. Astazi (vineri, 1 iunie - n.red.) suntem in momentul in care am finalizat draftul pe care l-am transmis prefecturilor. Deci incepand de marti in fiecare prefectura din Romania se dezbat cele patru legi cu toti partenerii sociali.

Pe legea de organizare si functionare a sindicatelor a venit discutia si legata de aceasta cotizatie sindicala, unde colegii mei din invatamant, pe buna dreptate daca discutam, au ridicat o problema: de ce numai in invatamantul preuniversitar nu se poate retine cotizatia pe statul de plata si, in rest, in tot domeniul bugetar, se poate? Nu este o discriminare? Si la caz avem un ordin de la Consiliul National de Discriminare care spune cu subiect si predicat lucrul acesta.

Rep: Presedintele Consiliului National de Combatere a Discriminarii, Csaba Asztalos, a declarat pentru HotNews.ro ca nu este o discriminare.
Liviu Pop: Eu am raspunsul scris. Daca a declarat pentru dumneavoastra la HotNews.ro, eu va arat ce imi spune acolo.     

Rep: Deci imi spuneti ca aveti o decizie oficiala de la CNCD…
Liviu Pop: Avem un raspuns de la CNCD care spune un lucru. Asta e un aspect.

Rep: Spune ca membrii de sindicat din…
Liviu Pop: Nu va pot detalia pentru ca, credeti-ma, nu este prioritatea mea aceasta cotizatie. Si vin dintr-o federatie care traieste din lucrul acesta, am provenit din chestiunea aceasta. Am reglat o chestiune inutila in sistemul de invatamant preuniversitar.

Rep: Ati reglat-o inseamna ca?
Liviu Pop: Am reglat-o pentru ca acest program Edusal, eu, ca ministru al Educatiei, trebuie sa il fac sa dispara in forma actuala. Pentru ca este aberant - deocamdata eu multumesc celor care il fac, celor de la Siveco. O sa zica lumea: de ce ii multumeste? Este un program care ni s-a dat gratis. Dar sa se reglementeze anumite chestiuni. Acest program trebuie descentralizat si, exact ca si la Casa Nationala de Sanatate, fiecare unitate scolara, in baza acestui ordin, sa isi faca propriul program de salarizare. Daca maine Siveco vine si spune: domnu' ministru, noi l-am facut gratis. De aici vrem sa ni-l platiti. 5 lei. Nu am nici 5 lei in bugetul Educatiei sa platesc. Nu am spus ca voi renunta la firma Siveco. Nu am spus ca voi renunta la program. Trebuie regandit nu la anul, ci din septembrie, din octombrie sau de la 1 ianuarie cel tarziu.

Rep: Renuntati la programul Edusal?
Liviu Pop: Nu. Programul Edusal este foarte bun ca armonizeaza si una dintre federatiile sindicale a sustinut din 2000 ca este nevoie in Romania de un sistem unitar de calcul a salariilor in invatamantul preuniversitar. Din cele 7 sau 8 firme care functionau in Romania, fiecare avea programelul lui. Ba mai mult, in unele scoli se facea cu pixul contabilitatea. Deci chestiunea de uniformizare a calculului salariului este o chestiune buna. Felul cum se face, softul care se ia este o alta problema. Si aici mi se pare corect, cinstit, daca se platesc aceste softuri, fiecare unitate scolara sa raspunda de unde isi aduce softul de contabilitate si sa nu fie apanajul Ministerului Educatiei, ca discutam de descentralizare.

Dar anexele la ordin, deci cum trebuie sa arate statele de plata, modalitatea de calcul si toate celelalte este obligatia Ministerului Educatiei impreuna cu Ministerul Finantelor sa faca acest lucru.

Rep: Deci va arata uniform?
Liviu Pop: Absolut. E obligatia noastra prin angajamentele fata de Fondul Monetar si fata de imprumut. Avem o lege a salarizarii unitare, trebuie sa avem o noua metodologie de calcul unitara.

Rep: Si apare acea casuta de 1% pentru cotizatii sindicale?
Liviu Pop: Nu apare 1%, apar alte drepturi pentru ca discutam de CAR, discutam de dobanzi in banca si discutam de toate celelalte. Necazul este ca si in Romania avem doua tipuri de scoli: scoli care au bancomate, scoli care nu au bancomate. Daca ati face o analiza acum si ati merge in unitatile scolare care sunt situate la 30-40 de kilometri de bancomat si au salariile pe card o sa vedeti ca nu e viata usoara. Sunt colegi care fac 30 de kilometri ca sa mearga sa isi scoata de la bancomat.

Rep: Spuneti ca ar fi greu pentru sindicate sa isi extraga…
Liviu Pop: Nu, sindicatele nu au o problema.

Rep: Dar cine?
Liviu Pop: Problema o au oamenii. Sindicatele, in momentul de fata, si va spun ca vin de doua saptamani de acolo, nu mai au probleme cu cotizatia sindicatelor. Au problema insa altii. Cei care au rate la CAR, si-au luat imprumut de 700-800 de lei si care trebuia sa mearga la posta si faceau cate 20-30 de kilometri sa isi plateasca ratele la CAR pentru ca nu isi permiteau imprumut sau ratele bancare sau, in unele situatii, abonamentele la utilitati, lucru care este absolut normal in toate statele.

Rep: Dar sindicatele cum de nu mai au o problema cu cotizatiile?
Liviu Pop: Simplu. Avem contracte cu toate bancile, cu absolut toate bancile. Eu va spun ca organizatia pe care am reprezentat-o, 95% din cotizatii era reglata de banca. Fiecare avea un acord in baza caruia se facea aceasta…

Rep: Am vazut joi seara (31 mai - n.red.) pe site-ul Sindicatului Liber al Salariatilor din Invatamantul Preuniversitar Constanta, afiliat la FSLI, un ordin comun inregistrat la Ministerul Educatiei, la Ministerul Finantelor si la Ministerul Administratiei care stabileste ca aceste cotizatii vor fi retinute din nou pe statul de plata.
Liviu Pop: Da, este ordinul comun din 30 sau 31.
Rep: Din 29. Deci dumneavoastra ati luat aceasta decizie?
Liviu Pop: Da. Este un ordin comun, ca toate retinerile care nu se puteau face prin acest Edusal sa se poata face. Nu vad ce este anormal. Daca ma intrebati exclusiv de cotizatii: Da. Nu se mai poate face retinerea pe cotizatie decat in alte conditii: cu semnatura, cu hartie, cu adeziune.

Rep: Dar tot pe statul de plata?
Liviu Pop: Da, da. Toate, si CAR-urile, ca sunt imprumuturi in banci, ratele la banca si toate celelalte se pot face. Pentru ca pe buna dreptate erau situatii in care se faceau abuzuri. Fara sa ai niciun document din partea angajatului, se facea o retinere a cotizatiilor de sindicat. Si atunci lucrul acesta nu se mai poate. Unde se face, daca se va face, trebuie o adeziune scrisa, semnata, lasata la secretariat, cu semnatura, cu data. Luna de luna sau an de an, in unele situatii, trebuie innoita aceasta semnatura. Nu ceea ce s-a intamplat. Deci am reglat un derapaj care exista in unele organizatii si noi stiam de ele, de aceea federatia pe care am reprezentat-o nu a iesit virulent pe aceasta tema a cotizatiilor.

Rep: Si de ce nu ati anuntat public, de trei zile, daca este in interesul profesorilor?
Liviu Pop: Eu nu pot sa anunt public nimic pana nu apare in Monitorul Oficial. Si nu era o prioritate. Daca ma intrebati pe mine, o prioritate astazi este cifra de scolarizare pentru universitar.

Rep: Pai si atunci de ce ati realizat acest ordin in doua saptamani de la ocuparea fotoliului de ministru?
Liviu Pop: Concentrarea mesajului public… ce trebuia, sa ies public sa spun: Am dat ordin? Azi am semnat 7 ordine. O sa le anunt toate?

Rep: Dar ati spus ca este in interesul profesorilor retinerea cotizatiilor, a CAR-urilor, a ratelor.
Liviu Pop: Dar pot anunta public cand apare in Monitorul Oficial. Un ordin comun semnat de cei trei ministri trebuie sa fie publicat in Monitorul Oficial, este o intentie a noastra de a rezolva aceasta problema. Am avut discutii si cu cei de la Casa de Ajutor Reciproc, cu o parte dintre banci cu care deja aveam conventii si daca mergeti acum la banca X, nu fac reclama, avem 70.000 de contracte, cu banca Y 120.000. Sunt cinci banci in Romania cu care noi am rezolvat problema acestor cotizatii. Ce nu s-a rezolvat: CAR-urile unde au avut o mare problema oamenii care au luat imprumuturi mici. Acolo a fost marea lovitura a acestui ordin.

Rep: Dar nu inteleg foarte bine. Odata, pe statul de plata apare dupa adeziunea profesorului suma catre sindicate, iar contractele cu bancile se refera la?
Liviu Pop: Contractele cu bancile functioneaza din noiembrie anul trecut. Este separat. Acum daca incepand de luni, marti saptamana viitoare va deveni operabila posibilitatea retinerii pe statul de plata, automat trebuie anulate acele conventii cu bancile. Deci este o chestiune care nu poate sa fie dublata. Dar, pana la urma, sa ne intelegem: unii colegi nu o sa accepte sa retina poate cotizatia (…) daca raman in continuare cu conventiile cu banca, lucrul e mult mai simplu decat aceasta adeziune. Si sunt multi care vor ramane pe conventie. Nu mai revin la chestiunea aceasta.     

Rep: Considerati un prejudiciu pentru Ministerul pe care il conduceti faptul ca angajatii MECTS strang practic banii sindicatelor?
Liviu Pop: Eu vreau sa va spun ca noi avem o problema si de alta natura cu acest program Edusal. Faptul ca toata baza de date - Liviu Pop, profesor acolo, cand a terminat facultatea, unde locuieste - sunt datele in Edusal. In momentul de fata, Edusal este cea mai completa baza pe care o are Ministerul Educatiei. Dar nu este a Ministerului Educatiei, este a unei firme. Aceasta baza de date este facuta de secretarul unitatii scolare. Deci el munceste. Contabilul nu prea are treaba pe aici.

Rep: Deci este un prejudiciu in aceeasi masura?
Liviu Pop: Nu. Ce trebuie eu sa fac si sunt obligat sa fac pentru a usura munca secretarului de unitate scolara este a compatibiliza toate bazele de date. In momentul de fata avem baze de date in paralel: o baza de date nationala, o baza de date de Edusal, o baza de date de titularizare. Cele 3-4 baze de date trebuie adunate, pentru ca daca nu toata greutatea cade pe secretarul de unitate scolara. Daca mergeti astazi in orice unitate scolara si vorbiti cu secretarul de unitate scolara, spuneti: ce parere aveti despre programul de salarizare? O sa va spuna: munca de 10 ori mai multa ca inainte, chiar daca nu are nicio treaba cu procesul de secretariat. Deci el face o munca in paralel. Deci chestiunea asta de a retine ceva dureaza 0.01 secunde.   

Rep: Este conflict de interese ca dumneavoastra, provenind din mediul sindical, sa dati acest ordin la doua saptamani dupa ce ati fost numit in functia de ministru al Educatiei?
Liviu Pop: Nu stiu ce legatura are conflictul de interese cu chestiunea aceasta, in conditiile in care in momentul in care am devenit ministrul Educatiei am pierdut absolut orice drept sindical, inclusiv calitatea de membru de sindicat nu o mai am, inclusiv calitatea de presedinte sau secretar de organizatie. Eu cred ca nu trebuie sa ne concentram foarte mult pe chestia asta. Trebuie sa ne gandim la conflictul de interese cu absolventii de IP3, cu copiii care nu au profesori in toamna la scoala, cu cifra de scolarizare care nu exista la nivelul sistemului de invatamant preuniversitar si universitar, desi trebuia sa fie din 1 martie. Las pe altii sa decida daca este sau nu este conflict de interese. Eu va spun ca nu mi-am facut decat datoria fata de colegii mei care lucreaza in preuniversitar si cat pot de mult si pentru parinti, elevi si cei din universitar". 

Csaba Asztalos, presedintele CNCD: Decizia noastra este ca stoparea retinerii cotizatiilor sindicale pe statele de plata in preuniversitar nu este o discriminare

Csaba Asztalos
Foto: HotNews.ro
Presedintele Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD), Csaba Asztalos, a declarat pentru HotNews.ro ca institutia pe care o conduce a primit intr-adevar solicitari de la sindicate din preuniversitar referitor la o eventuala situatie de discriminare fata de mediul universitar, unde cotizatia sindicala se retine in continuare automat pe statele de plata ale profesorilor membri de sindicat. 

"Probabil ca domnul ministru nu a stiut sa citeasca punctul nostru de vedere. (…) Decizia noastra este ca nu exista un drept al sindicatului si al membrilor de sindicat in sensul in care angajatorii sa fie obligati sa retina cotizatia. Deci nu suntem intr-o situatie de discriminare", a precizat pentru HotNews.ro presedintele CNCD.

Potrivit acestuia, "sindicatele preuniversitare reclamau faptul ca decizia Ministerului Educatiei, a Ministerului de Finante si a Ministerului de Administratie si Interne de a nu retine cotizatia pentru membri de sindicat direct de catre MECTS prin softul de plati constituie o fapta de discriminare pentru ca acest lucru se realizeaza pentru cei care sunt invatamantul superior".

Csaba Asztalos a declarat ca "nu se poate face o comparatie cu cei din sistemul universitar pentru ca ei au autonomie universitara si o finantare diferita. Nu mi se pare corect nici in sistemul universitar sa se retina direct din salariu si apreciez ca daca nu exista un acord al membrilor de sindicat sa isi plateasca aceste cotizatii, se poate ingradi inclusiv dreptul angajatului de a-si alege liber un sindicat".

"Este aberant sa retina angajatorul automat cotizatia sindicala pentru ca sindicatul nu are organizarea necesara. Acesta este punctul de vedere transmis", a afirmat presedintele CNCD.

Daniel Funeriu, fostul ministru al Educatiei: Este o intoarcere la dictatura sindicatelor in invatamant, fara legatura cu avantaje pentru elevi

Daniel Funeriu
Foto: HotNews.ro
Daniel Funeriu, fostul ministru al Educatiei care a semnat la finalul anului trecut impreuna cu ministrii Finantelor si Internelor ordinul comun prin care se stopa retinerea automata a cotizatiilor sindicale direct pe statele de plata ale profesorilor din preuniversitar membri de sindicat, a declarat pentru HotNews.ro ca decizia de acum a ministrului Liviu Pop "este o intoarcere la dictatura sindicatelor in invatamant, fara legatura cu avantaje pentru elevi".

"Este o situatie contra-natura, unde interesele sindicale conduc ministerul educatiei. Se vor colecta anual fortat pentru sindicate aproximativ 16 milioane de euro. Va reamintesc ca ministerul a castigat procesul cu sindicatele pe aceasta tema, dar acum cei care au dat ministerul in judecata il conduc", a explicat fostul ministru al Educatiei.

Potrivit lui Funeriu, "acum salarizarea este facuta identic pentru toti profesorii, cu acelasi soft obtinut gratuit de minister si distribuit gratuit scolilor. Fiecare scoala va fi obligata sa-si cumpere propriul soft de salarizare, ceea ce reprezinta de fapt bani multi pentru clientela politica. Acesti bani mai bine ar fi alocati pentru elevi".

Despre retinerea cotizatiilor sindicale pe statul de plata, in preuniversitar
 
Amintim ca in noiembrie 2011 in Monitorul Oficial a fost publicat un ordin comun al ministrului Educatiei de la acea vreme, Daniel Funeriu, al ministrului Finantelor Gheorghe Ialomitianu si al ministrului Internelor Traian Igas care punea la dispozitia scolilor un nou sistem informatic de calcul al drepturilor salariale (Edusal), care nu mai prevedea posibilitatea de retinere direct din salariile profesorilor a cotizatiilor de sindicat, a ratelor C.A.R. sau a ratelor bancare.

Practic, Ministerul Educatiei a stopat astfel retinerea automata a cotizatiilor direct din salariile profesorilor membri de sindicat. Surse din sistem au declarat pentru HotNews.ro ca sindicatele din invatamantul preuniversitar ar fi pierdut anul acesta peste 10 milioane de euro, ca urmare a acestui ordin ministerial.

Dupa publicarea acestui ordin, cele trei federatii sindicale reprezentative din invatamantul preuniversitar romanesc - Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI), Federatia Sindicatelor din Invatamant "Spiru Haret" (FSI "Spiru Haret") si Federatia Educatiei Nationale (FEN) - au cerut in instanta suspendarea executarii ordinului.

Pe 4 mai, presedintele CNCD, Csaba Asztalos, a declarat pentru HotNews.ro ca federatiile sindicale din invatamantul preuniversitar au depus doua petitii la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii pe tema cotizatiilor sindicale. "In speta sindicatele au reclamat faptul ca sunt discriminate pentru ca Ministerul Educatiei nu retine cotizatiile membrilor de sindicat", a spus Asztalos, precizand ca cele doua petitii au fost respinse.

Citeste mai multe pe aceasta tema:

Citeste si:

Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

8699 vizualizari

 • +69 (75 voturi)    
  Porcii au nevoie de bani! (Luni, 4 iunie 2012, 11:25)

  , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator]

  Si vor sa/i obtina oricum
  Stiu ca nu vor sta cocotati in pom pentru totdeauna si vor sa/si umple conturile.
  Cat despre profesori... asa le trebuie.
  Imi aduc aminte de niste profesori din sectorul 5 care multumeau analfabetului pentru 5 lei.
  Daca au vrut comunisti, sa manance comunisti; au vrut trandafiri, sa/i miroasa; li se cam dau pe la nas!
  • +58 (62 voturi)    
   asa este! (Luni, 4 iunie 2012, 12:25)

   iulian-bz [utilizator] i-a raspuns lui , AlwaysToTheRight, NeveRed!

   visteria este goala,de vandut nu prea mai au,s-au gandit ca ,cel mai bine este sa-i taxeze tot pe cei carora le plangeau pe umeri seara de seara pe la latrine,incep sa se decredibiliteze si in fata celor care mai credeau in masurile populiste,in sloganuri electorale,din punctul meu de vedere le doresc sa faca tot felul de gafe,poate se trezesc si cei care-i aplaudau sau idolatrizau,din ce vad ,nu este zi fara sa declare,sa propuna cate ceva in detrimentul celor spuse anterior venirii la guvernare!!
   • +38 (42 voturi)    
    nu se trezesc (Luni, 4 iunie 2012, 12:56)

    buncrestin [utilizator] i-a raspuns lui iulian-bz

    e ca si cum le-ai spune ca au gresit. nu vor recunoaste, ci vor persista in greseala pana in panzele albe. votantii USL sunt mai dispusi sa fie condusi discretionar, decat sa fie condusi de oameni care le fac morala gen MRU
   • +26 (30 voturi)    
    o lista! o lista! (Luni, 4 iunie 2012, 13:54)

    foarte-curios [utilizator] i-a raspuns lui iulian-bz

    ca sa dovedeasca ca nu a MINTIT ordinar, sa ne dea dl. sindicalist sef, vopsit Ministru, o lista de scoli aflate la 30 km distanta de un bancomat. Vom cere apoi Asociatie Bancilor din RO o lista a bancomatelor si vom dovedi PORCARIA facuta de dl. Ministru. Lista sau demisia!!!!!!!
    • -2 (6 voturi)    
     Dumnezeule, cata agitatie pentru ceva tehnic.... (Marţi, 5 iunie 2012, 9:10)

     Wizard of Oz [utilizator] i-a raspuns lui foarte-curios

     da, virarea cotizatiei la sindicat automat este o chestie tehnica,.
     Acum, cand multe plati se fac online sau chiar automat (online banking-ul de care dispun imi permite sa fac multe plati de acasa de pe calculator, sau, si mai simplu, automat..Daca aleg eu, din salariul platit pe card mi se fac platile automat, pentru curent electric, gaz, etc., fara sa mai intervine u cu ceva, este foarte avantajos pentru mine)

     In ce priveste acest articol:
     1. Nimeni nu fura banii nimanui. Se vireaza cotizatia comsimtita de fiecare membru de sindicat prin adeziunea lui semnata. Cine nu mai vrea se retrage din sindicat, care este problema?
     2. Departamentul financiar face doar un serviciu fiecarui angajat , scutindu-l de efectuarea platii cotizatiei.
     La mine-n fabrica exista 2 sindicate si 3 situatii:
     - La plata salariului se retine si se vireaza cotizatia pentru sindicatul 1.
     - La plata salariului se retine si se vireaza cotizatia pentru sindicatul 2.
     - La plata salariului nu se retine si nu se vireaza cotizatia pentru sindicat, pentru cei care nu sunt sindicalisti.
     Mare scofala !!!!
     Sa faci o batalie politica pe asa ceva este penibil !
     cand vad ce comentarii inflamate sunt aici....ma intreb daca unii sunt valizi psihic.
     • +1 (5 voturi)    
      Logica si postacul (Marţi, 5 iunie 2012, 10:32)

      Svejk [anonim] i-a raspuns lui Wizard of Oz

      Bagati de seama,va rog,ca nimeni nu ia in considerare precizarile simple si logice pe care le-ati facut.Dimpotriva,va voteaza cu "destiul in jos".Elucubratiile alora care tipa ca li se iau bani profesorilor cu forta sunt votate masiv.Deci,in spirit dascalesc: "ce invatam noi de aici?"
     • -1 (1 vot)    
      o fi? (Marţi, 5 iunie 2012, 17:24)

      foarte-curios [utilizator] i-a raspuns lui Wizard of Oz

      sau iar MASKIROVKA???? pana la OM dat de Funeriu se retinea AUTOMAT pt. toti membrii de sindicat (deci nu cerere aprobata) si 50% din cuantumul cotizatiei si CELOR CE NU ERAU membri de sindicat [drept plata pt. o asistenta juridica pe care sindicatul "era gata sa o ofere" in caz de nevoie]. De cand s-a renuntat la retinerea automata s-au intamplat doua evenimente amandoua extrem de NECONVENABILE pt sefii de sindicat si pt. partenerul lor politic (acorduri semnate) PSD: 1. sumele colectate au scazut cu 80-85% 2. doua instante -fond si apel- au respins contestarea sindicatelor. Este interesant ce se va iontampla daca si la recurs contestatia va fi respinsa, asa ca o sentinta irevocabila legitimeaza ordinul Funeriu si invalideaza aberatia lui Pop.
     • -1 (1 vot)    
      motivatia? (Marţi, 5 iunie 2012, 17:25)

      foarte-curios [utilizator] i-a raspuns lui Wizard of Oz

      daca motivatia data de ministru e MINCINOASA, de ce ar fi valabila pozitia acestuia???? deci LISTA sau DEMISIA!!
  • +41 (41 voturi)    
   asa e (Luni, 4 iunie 2012, 12:26)

   jeff [utilizator] i-a raspuns lui , AlwaysToTheRight, NeveRed!

   si eu am auzit cu urechile mele urmatoarele vorbe ale unei profe de franceza despre perioada cand preda la o scoala din sect 5

   "il adoram pe vanglelie , ne facea petreceri si ne premia gras"
   • +21 (21 voturi)    
    Sa (Luni, 4 iunie 2012, 15:10)

    Luk [utilizator] i-a raspuns lui jeff

    Traiasca Republica Socialista Romania!
  • +29 (29 voturi)    
   Pop vorbeste prostii! (Luni, 4 iunie 2012, 13:33)

   Cataleya [utilizator] i-a raspuns lui , AlwaysToTheRight, NeveRed!

   Nu sindicatul decide daca poate sau nu sa traga acei bani direct de pe cont.
   Aceasta situatie o rezolva doar invatatorul sau profesorul, cu banca pe care ii intra banii.
   Sindicalistul nu trebuie sa dea nicio hartie semnata sindicatului, prin care se obliga ca va plati direct de pe cont o suma de...
   Aceasta tranzactie poate fi facuta doar benevol intre persoana respectiva si banca la care isi primeste banii.
   Dar sindicalistii mor de foame fara acele zeci de milioane de euro pe care le incaseaza anual. De unde sa-si mai faca ei vile cu piscina?
   De unde sa mai plateasca ei autocare, mititei si bere, ca sa scoata maciucarii in strada de fiecare data cand cate-un sef de la PSD da ordin de iesit in strada??
   Asta e de fapt problema!
   • +28 (28 voturi)    
    Liviu Pop- modelul perfect al activistului PCR (Luni, 4 iunie 2012, 15:17)

    gogu [anonim] i-a raspuns lui Cataleya

    mincinos, obraznic, incult. exact cum erau activistii platiti ai PCR inainte de 90
    • +11 (11 voturi)    
     Are origini sanatoase (Luni, 4 iunie 2012, 21:55)

     manipulantu [anonim] i-a raspuns lui gogu

     Punem pariu ca are si dosar sanatos, parintii lui fiind oameni ai muncii si nu chiaburi.
   • -1 (1 vot)    
    penibili (Marţi, 5 iunie 2012, 9:49)

    Xu [anonim] i-a raspuns lui Cataleya

    Atat pot sa spun despre voi.

    1. Cotizatiile se platesc ORICUM de catre membri de sindicat
    2. Retinerea la sursa nu se aplica decat cotizantilor, nu tuturor
    3. Costurile platii separate sunt de fapt profiturile bancii. De ce? Una e sa retii la 30 de profesori o suma pe care o virezi o data, alta e sa faca fiecare 30 de tranzactii individuale.

    Dar de fapt voi aveti dreptate, vor sa fure unii si altii.
    • 0 (0 voturi)    
     chiar cu 80%? (Marţi, 5 iunie 2012, 17:28)

     foarte-curios [utilizator] i-a raspuns lui Xu

     oare de ce au scazut cotizatiile [de data asta evident voluntare] cu 80%???? grasunii sefi de sindicat nu au avut nevoie sa fure, caci sindicalistii le aduceau ZECI DE MILIOANE anual direct sub nas!!!!
  • +8 (8 voturi)    
   vom asigura carne de tonti la Spiru H (Luni, 4 iunie 2012, 22:32)

   imnul usl [anonim] i-a raspuns lui , AlwaysToTheRight, NeveRed!

   Individul asta spune ca subiectele la bac vor fi de genul 2+2=: 3*1= pentru care se vor da cate 10 puncte iar cea mai gra intrebare va fi de genul integrala din sinx...
   Cica pentru el sun grele, de aceea nu a reusit sa se titularizeze, si eu care credeam ca statea pe strazi de grija profesorilor.
  • +8 (8 voturi)    
   sens? are sens si este corect! (Luni, 4 iunie 2012, 23:29)

   Ghita [anonim] i-a raspuns lui , AlwaysToTheRight, NeveRed!

   s-a transformat USL in vocea asupritilor cu program de 4 ore pe saptamana? S-a transformat. Sindicatul este USL, USL USL USL ajuta-ne. Acu vine cotizatia. Obligatorie si din ce in ce mai mare. Cu pumnu un gura.
  • +2 (2 voturi)    
   camerele de supravegere de la bac (Marţi, 5 iunie 2012, 8:44)

   Larisa [anonim] i-a raspuns lui , AlwaysToTheRight, NeveRed!

   se pare ca si camerele de supraveghere de la bac vor disparea din 2013, cel putin asa declara abramburiciul pentru gandul. vezi mediafax www mediafax ro / social /bac-2012-interviu-exclusiv-cu-ministrul-educatiei-gandul-live-9705285

   Votati usl, cel mai cinstit guvern. :))

   Noi romania avem un proverb: " Sa nu dai vrabia din mana pe cioara de pe gard."

   la cata educatia au primit cei cateva milioane de absolventi de liceu si facultate in ultimi 20 de ani....

   inteleciunea poporului s-a stins odata cu coruptia si nepotismul si pare mai corect sa te duci la biserica sa aprinzi o lumanare si pe urma sa te duci sa copiezi decat sa inveti sa treci un examen.
  • +1 (1 vot)    
   porcii au nevoie de bani (Marţi, 5 iunie 2012, 16:48)

   gigi [anonim] i-a raspuns lui , AlwaysToTheRight, NeveRed!

   Când s-au tăiat salariile nu li s-a cerut profesorilor cereri sau semnături, Dănuţ cu 11 clase este preşedintele domnilor de la "etică", nici acum după ce îi pune ministru să facă cereri nu e bine? Când s-au făcut rectificări bugetare şi s-a
   luat o sumă uriaşă de la învăţământ nu au fost puşi profesorii să facă vreo cerere ca să se ia aceşti bani. Şi-au asumat răspunderea... guvernul...Trebuie să plătească pentru aceste decizii şi abuzuri, cât despre sindicate este dreptul profesorilor dacă plătesc sau nu sindicatele...
 • +45 (47 voturi)    
  HUO sindicatelor! (Luni, 4 iunie 2012, 11:27)

  JG [utilizator]

  Nenea sindicalistul si-a batut joc de Ministerul "sau".
  Sefii sindicatelor nu fac bine INVATAMINTULUI.
  • +16 (16 voturi)    
   Comment sters de user (Luni, 4 iunie 2012, 14:31)

   polonyca [anonim] i-a raspuns lui JG

 • +46 (48 voturi)    
  la produs (Luni, 4 iunie 2012, 11:29)

  jeff [utilizator]

  ce sa te astepti de la un asa prostovan pus in fruntea bucatelor?
  • +34 (34 voturi)    
   Stau si ma intreb... (Luni, 4 iunie 2012, 12:39)

   , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator] i-a raspuns lui jeff

   mai au uslasii multi prosti?!
   Ori... au si ei ceva oameni sau numai prosti din acestia!
   Stiam eu ca asta este criteriu de selectie in useleaua ciumata!
   • +5 (5 voturi)    
    numarul de prosti este cunoscut! (Luni, 4 iunie 2012, 15:11)

    teo [anonim] i-a raspuns lui , AlwaysToTheRight, NeveRed!

    Ma mira faptul ca, desi esti foarte vocal pe Hotnews, nu cunosti daca "mai au uslasii multi prosti?!"
    Cata vreme sindicalistii din ramura educationala se complac sa implice sa implice PATRONATUL (adica ministerul educatiei) in colectarea cotizatiilor prin stat de plata, pentru ca lor e lene (sau sila...) sa se duca si sa si-o depuna personal, la sediul sindicatului, NU AL PATRONATULUI, despre ce vorbim?
    Si apoi se mira toti sindicalistii ca ii persecuta statul (adica Guvernul, care le incaseaza cotizatiile, pentru ca lor le e lene sa si le depuna personal)?
    • +7 (7 voturi)    
     Credeam (Luni, 4 iunie 2012, 16:04)

     , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator] i-a raspuns lui teo

     ca ai auzit de intrebari retorice!
     Sorry!
     Si apoi in "desi esti foarte vocal pe Hotnews", vocal trebuia pus intre ghilimele. Nu poti fi vocal in... scris!
     In rest, numai de bine!
     • +7 (7 voturi)    
      Tu ai inteles, (Luni, 4 iunie 2012, 18:02)

      Jar [anonim] i-a raspuns lui , AlwaysToTheRight, NeveRed!

      ma,ce-a spus teo?Nu mai fiti ,ma ,asa incrancenati!
      Aici.uslas sau portacaliu,nu poti sa nu remarci diferenta de calitate intre Funeriu si Pop.
      Iar daca,profesorii(nu boborul) il vor pe Pop ,sa ne fie de bine.
      • 0 (4 voturi)    
       Ma, sa/i spui tatalui tau! (Luni, 4 iunie 2012, 19:21)

       , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator] i-a raspuns lui Jar

       Daca esti prost, taci!
       A vorbit cineva cu tine, "ma"?
       • -1 (1 vot)    
        Se poate cu "ma". (Luni, 4 iunie 2012, 19:56)

        Gamma [anonim] i-a raspuns lui , AlwaysToTheRight, NeveRed!

        Postacii sunt utilizatori de mana a doua a forum-ului , as zice chiar si oameni de mana a doua daca o fac pt bani , nu merita acelasi tratament cu comentatori ocazionali . Hmm daca ar fi dupa mine as reduce la max max 5 comment-uri /zi de IP .
    • 0 (0 voturi)    
     /// (Marţi, 5 iunie 2012, 17:31)

     foarte-curios [utilizator] i-a raspuns lui teo

     stii ca nu ai dreptate???? Fiecare prof este angajat al Consiliului de Admin al scolii in cauza (in preuniversitar). "Dusmanul de clasa" contra caruia "apara sindicatul"este C.A. adica : 33% parinti, 33% primaria locala, 33% chiar profi.
 • +44 (46 voturi)    
  deci.... (Luni, 4 iunie 2012, 11:34)

  translativus [utilizator]

  ....dragi profesori, parinti si elevi, sunteti niste bieti neglijabili.
  Importante sunt milioanele de Euro care se strang in niste conturi si care prind foarte bine unora.
  Aveti ceva de spus? Si ce daca! Oricum nu sunteti bagati in seama, asa ca ciocul mic si mana'n portofel.
  Aceasta este escrocheria cu "fata umana".
  Asteptam votul dvs.
  • +8 (8 voturi)    
   nu inteleg (Luni, 4 iunie 2012, 15:21)

   gogu [anonim] i-a raspuns lui translativus

   sa presupunem ca sunt profesor. daca eu nu-mi dau acordul sa-si traga cotizatia sindicala, totusi o fac? daca eu fac cerere sa ies din sindicat mai trebuie sa platesc cotizatia? nu inteleg unde este problema. sunt obligat sa fiu sindicalist si sa platesc cotizatia sau este comoditatea profesorilor pe care nu-i intereseaza daca le ia sau nu cotizatia? se petrece un lucru ilegal sau este doar prostia profesorilor?
   • +15 (15 voturi)    
    Sindicate contra guvern (Luni, 4 iunie 2012, 16:32)

    Ion [anonim] i-a raspuns lui gogu

    Problema este ca sindicatele trebuie sa lupte impotriva guvernului pentru ca drepturile profesorilor sa fie respectate. Cum o sa lupte liderii sindicali impotriva guvernului de la care isi iau banii? Decizia asta este practic o decizie de cumparate a sindicatelor de catre guvern.
    • 0 (0 voturi)    
     nu si nu!!! (Marţi, 5 iunie 2012, 17:33)

     foarte-curios [utilizator] i-a raspuns lui Ion

     nu guvernul (deci nu Ministerul) angajeaza profi sau ii plateste!!!! [ar vrea vopsitul de ministru numit Pop]. Patronul profilor din scoala este Consiliul de Administratie al scolii, unde chiar si sindicatul are 33%.
   • 0 (0 voturi)    
    corect (Joi, 7 iunie 2012, 8:32)

    sutasul [utilizator] i-a raspuns lui gogu

    Profesorii pot respinge aceasta plata printr-o renuntare la adeziunea sindicala,dar de frica si din lasitate nu o fac. Abuzul sindicatelor de a opri automat cotizatia poate fi stopat prin renuntarea la sindicat ,care si asa nu a facut nimic (real)pentru profesori ,ci si-au facut "programul"in folosul lor si a politicii USL-ului.
 • +45 (47 voturi)    
  in realitate (Luni, 4 iunie 2012, 11:47)

  nostradamus [anonim]

  aceasta a fost miza numirii unui sindicalist la invatamant. Sa reia prectica dijmei din salariile si asa modeste ale dascalilor. Sa-ti fie rusine tovarase pop. Si tie tovarase ponta. Nu faceti nimic pentru romani in afara de a reinventa masuri de taxare, in interes clientelar, a romanilor. Participarea la fondurile uriase manevrate de sindicalisti a tuturor dascalilor, asistentilor, medicilor, politistilor etc. nu este decat o forma mascata de a va proteja hotii cu care ati batut palma. Si asta, de fiecare data, pe ascuns, pana va prinde presa. Rusine!
  • +18 (18 voturi)    
   nu inteleg de ce (Luni, 4 iunie 2012, 13:33)

   FLORIO [utilizator] i-a raspuns lui nostradamus

   Nu se pun mai multi profesori si ii dau pe astia de la sindicate in judecata pt ca eu nu cred ca legal ce fac. Ce griji isi fac uslistii de sindicate????? Suntem condusi de o sleata de hoti.
 • +45 (45 voturi)    
  cotizatii sindicale (Luni, 4 iunie 2012, 11:58)

  gopher [anonim]

  TOATE retinerile cotizatiilor sindicale pe statul de plata sant ABUZURI
  - sindicatele si-au pierdut menirea din momentul in care au inceput sa 'joace' politic ; ele nu mai apara drepturile salariatilor ci promoveaza altceva ( vezi liderii de sindicat investigati...)
  - salariatii trebuie sa decida singuri sa-si plateasca cotizatiile - astfel sindicatele vor sti de unde vin banii si-si vor aminti de menirea lor
  • +24 (24 voturi)    
   Corect . Si singura solutie e in instanta (Luni, 4 iunie 2012, 12:43)

   nicku [anonim] i-a raspuns lui gopher

   conf CM " Nu se pot efectua retineri salariale de catre angajator decit cu acordul persoanei in cauza sau in urma unei hotariri judecatoresti definitive si irevocabile " .Odata cistigat un astfel de proces nu mai pot fi efectuate retineri .
 • +32 (34 voturi)    
  sa vedem.... (Luni, 4 iunie 2012, 12:01)

  asada [utilizator]

  Asteptam sa vedem cum cadrele didactice si personalul din invatamant ies in strada si picheteaza guvernul si ministerul invatamantului,sau se asaza la muls cum au stat inainte ca dl. Funeriu sa ii scape de bir.Parca vad ca umplu buzunarele banditilor de lideri sindicalicare ii reprezinta atat de bine ,in relatia de cumetrie pe care au avut-o intotdeauna cu guvernele comuniste. Cereti acestor lideri sa va scoata iar in strada ,sau acum nu mai este necesar pentru ca la guvernare au ajuns cei pe care ii doreati cu ardoare.
  • +21 (21 voturi)    
   viitorul... (Luni, 4 iunie 2012, 12:39)

   casandra [anonim] i-a raspuns lui asada

   ne va arata cum stau la muls. ca le place, place, place... sa fie mulsi! si o sa-i voteze pe mulgatori. nu ies astia in strada, ca n-au cu ce. si cand spun asta ma refer la coloana. cea vertebrala.
 • -21 (25 voturi)    
  Mult zgomot... (Luni, 4 iunie 2012, 12:03)

  Raluca9 [utilizator]

  Mult zgomot pentru nimic! E vorba, de fapt, despre un conflict intre fostul guvern si sindicate, lipsit de orice relevanta pentru beneficiarii finali ai educatiei, copiii.
  Ordinul lui Funeriu era indreptat, de fapt, impotriva sindicatelor, dar a produs si efecte colaterale: multe cadre didactice isi plateau, inainte de ordin, direct de pe statul de plata diverse rate, pe care acum devenea obligatoriu sa le plateasca la banca, facand drumuri in plus (uneori la zeci de kilometri distanta). Funeriu nu putea interzice numai retinerea cotizatiilor sindicale, fiindca ar fi fost prea fatis atacul impotriva sindicatelor ("partenerii de dialog" lol), asa ca a interzis, la gramada, si alte retineri.
  Decizia lui Pop este favorabila, poate, si sindicatelor (zic "poate" fiindca deja fluxul cotizatiilor revenise la normal), dar este in acelasi timp o masura binevenita pentru multe cadre didactice, din motive lesne de inteles: economisire de timp, deplasari, bani pentru deplasari. Cu alte cuvinte, decizia lui Pop poate fi privita si ca una populista, aducatoare de voturi.
  Stau si ma intreb de ce Funeriu, care ar fi putut fi un bun ministru, altminteri, a manifestat atat de putina empatie fata de profesori. Cand le tai oamenilor din salarii, lasa-le macar facilitatile inofensive cu care se obisnuisera! Totul era computerizat, deci statul n-ar fi pierdut niciun ban.

  Chiar si insistenta sustinatorilor PDL pe tema asta este contraproductiva: ii ostilizeaza si mai tare pe profesori, iar pe oamenii de rand ii lasa rece.
  • +25 (29 voturi)    
   Ce vorbesti tu Harap-Alb? (Luni, 4 iunie 2012, 12:21)

   Alius [anonim] i-a raspuns lui Raluca9

   "Poate"? Da' cine ti-a spus tie ca "fluxul cotizatiilor revenise la normal"? Din cate tin minte, ultima cifra publicata pe aceasta tema, era undeva pe la 10% cotizanti fata de cei care "cotizau voluntar" fortat inainte. Si daca ar fi fost asa cum incerci mataluta sa convingi "lumea" pe-aici, atunci nu ar mai fi avut rost aceasta decizie.

   Asa crezi tu ca-i lasa "rece" pe oamenii de rand. Asta este deja mita electorala fata de sindicate. Daca "oamenii de rand" sunt prosti, atunci asta este deja alta poveste.
   • -3 (9 voturi)    
    Calmati-va, please! (Luni, 4 iunie 2012, 12:46)

    Raluca9 [utilizator] i-a raspuns lui Alius

    De ce atata patima? Eu m-am bazat pe ce am observat la mine in scoala (sunt profesoara): in primele luni oamenii au utat sa plateasca sau au platit cu intarziere, apoi lucrurile au revenit la normal (liste, semnaturi, bani stransi la un loc si predati laolalta liderului de sindicat). In alte scoli lucrurile or fi stat altfel, de aceea am zis "poate".

    In toate scolile, insa, problema ratelor de alta natura a ramas nerezolvata, fiindca acelea trebuie predate individual in diverse locuri. De-abia acum se va rezolva - eu asta am zis! Daca nu sunteti un simplu postac, incercati sa intelegeti ca exista si alte lucruri importante in viata sutelor de mii de angajati din invatamant in afara de guvern si sindicate.
    • +12 (14 voturi)    
     tovarasa raluca, (Luni, 4 iunie 2012, 13:30)

     leopold [anonim] i-a raspuns lui Raluca9

     nu ar fi bine sa va stranga si banii din meditatii pe o lista comuna?Datorita unor profesori ca tine,obtuzi si ingusti,societatea romaneasca este una manelista.Abtine-te de la comentarii pentru ca esti la fel de penibila ca si ministrul Salygny.
    • +12 (14 voturi)    
     Sper ca va dati seama (Luni, 4 iunie 2012, 13:37)

     sile [anonim] i-a raspuns lui Raluca9

     D-na profesoara, mutatul banilor din punctul A in punctul B costa. Statul nu e obligat sa va asigure acest serviciu pe gratis. Pentru plata ratelor s-au inventat cardul si plata automata.
     In alta ordine de idei, sunt curios cum de in scoala dvs. au hotarat toti profesorii sa cotizeze din nou la sindicat. Ce avantaje decurg de aici?
     • -5 (7 voturi)    
      In sfarsit (Luni, 4 iunie 2012, 14:23)

      Raluca9 [utilizator] i-a raspuns lui sile

      In sfarsit, un interlocutor civilizat!
      Stiu ca mutatul banilor costa. Cred, insa, ca exista niste facilitati pe care le ofera bancile, in anumite conditii. Am scris un pic mai jos despre asta, raspunzandu-i unui oarecare leopold la mesajul intitulat "o tampenie mai mare n-am vazut".

      Nu toti profesorii erau membri de sindicat si nici acum nu sunt toti (cam 90% - atatia erau si inainte, atatia sunt si acum). Ati pus o intrebare foarte buna: ce avantaje decurg de aici? Principalul avantaj este acela ca sindicatul ne reprezinta in instanta si in fata oricarei autoritati, ori de cate ori suntem victimele unor erori sau abuzuri. Cotizatia este de 0,75% din venit. E ca si cand ai avea propriul tau avocat, pe care-l platesti cu o suma lunara infima. Eu personal am castigat acum vreo sapte ani 36 de milioane, bani pe care statul ni-i retinuse ilegal de-a lungul timpului, fara ca noi sa ne dam seama. Sindicatul a dat statul in judecata in numele catorva sute de cadre didactice si a castigat. La fel s-a intamplat si acum, recent. Am inceput deja sa primim bani pentru retinerile ilegale din ultimii ani. Sincera sa fiu, nici nu stiu pentru ce anume: stiu doar ca luna trecuta mi-au intrat in cont doua milioane in plus, odata cu obtinerea solutiei definitive la ultimul proces.
     • -3 (5 voturi)    
      Statul si sindicatele (Luni, 4 iunie 2012, 15:19)

      Raluca9 [utilizator] i-a raspuns lui sile

      Sper ca nu s-a inteles ca numai eu am primit 36 de milioane :) Au primit bani toti cei in numele carora intentase actiune sindicatul. Altii nu, chiar daca statul gresise si-n cazul lor.

      O sa spuneti ca, in aceste conditii, statul are si mai putine motive sa sprijine in vreun fel sindicatele. Asta daca e un stat abuziv. Pentru ca un stat normal incearca si doreste sa-si repare greselile. Guvernul unui asemenea stat n-ar trebui sa demonizeze sindicatele.

      Interesant e ca masura lui Funeriu a reusit sa afecteze exact sindicatele mai docile, care nu se razboisera cu guvernul pentru drepturile profesorilor.
      • +12 (12 voturi)    
       Si eu (Luni, 4 iunie 2012, 16:37)

       LoveRomania [utilizator] i-a raspuns lui Raluca9

       Si eu sunt profesor, si la mine la scoala nu a vrut mai nimeni sa dea bani la sindicat.
       Si aucm de ce trebuie scoala sa plateasca un alt soft pentru salarii cand era unul bun si gratuit? Doar pentru a se plati banii isndicatelor?
       • 0 (4 voturi)    
        Nimic nu e gratuit (Luni, 4 iunie 2012, 17:16)

        Raluca9 [utilizator] i-a raspuns lui LoveRomania

        Era aparent gratuit. Nu exista firma care sa faca servicii gratuite. Castigau enorm in alta parte, de asta le convenea. SIVECO detine un soi de monopol de multi ani de zile. Intrebati IT-istii independenti ce parere au de SIVECO.

        Si nu vad legatura cu sindicatul. Inainte de masura luata de Funeriu, exista deja un soft. L-au inlocuit pe ala cu asta gratuit. De ce nu se foloseste din nou cel vechi?

        Legat de sindicat, probabil ca la dvs la scoala erorile financiare de zeci de milioane trec neobservate, fiindca aveti un sindicat slab, aservit puterii. Foarte bine ca nu va mai inscrieti in el, in cazul asta! Aveti trei posibilitati: ori va inscrieti in altul, ori va luptati singur cu statul in instanta, ori va resemnati, mioritic, cu niste pierderi financiare nu tocmai neglijabile.
    • +9 (11 voturi)    
     da (Luni, 4 iunie 2012, 13:42)

     hot news [utilizator] i-a raspuns lui Raluca9

     Nu stiu cat esti tu de profesoara,Ralucuta,dar ai minte cam putina:scoala in care predai te-a obligat sa te faci membru de sindicat,sa faci rate la banca sau la nu stiu ce magazin?Ai semnat cu mana si cu mintea ta!Ocupa-te singura de rezolvare propriilor probleme,nu cauta magari care sa-ti care sarsanalele!Vai de el de invatamant romanesc!
    • +7 (7 voturi)    
     Eu inteleg... (Luni, 4 iunie 2012, 15:23)

     Alius [anonim] i-a raspuns lui Raluca9

     ca profesorii mai au si alte lucruri importante. Dar hai sa va spun un secret: in viata oamenilor sunt multe lucruri importante. Unul din aceste lucruri este si apartenenta la un sindicat/partid etc. Face parte din viata de adult. Acum, eu inteleg ca profesorii in general gandesc ca sunt cele mai importante si ocupate fiinte din Univers, dar sa stiti, ca fiecare alt angajat (indiferent de profesie) gandeste la fel. Asa ca, pe langa alte obligatii si "lucruri importante" din viata acestora, plata cotizatiei sindicale, cat si alte plati lunare sau anuale, trebuie rezolvata si nu neglijata. Este prea greu sa platesti energia electrica? - renunti la consumarea energiei electrice. Este prea greu sa platesti cotizatia sindicala? - atunci renunti la a mai fi sindicalist. E simplu, chiar daca pare complicat.

     Si da, eu sunt un simplu postac, unul amarat, spre deosebire de dumneavoastra care sunteti un postac deosebit, ocupat de "lucruri importante", nu din astea de postac (simplu, repet).
  • +19 (21 voturi)    
   o tampenie mai mare nu am mai auzit! (Luni, 4 iunie 2012, 13:04)

   leopold [anonim] i-a raspuns lui Raluca9

   Cum adica,angajatorul sa devina interfata cu angajatul si banca?Pe banii cui?Cand a angajat un credit la "zeci de km"(precum spui tu) nu s-a gandit ca trebuie sa faca drumul lunar la banca?Ce mentalitate comunista ,nenorocita.In virtutea carei legi ministrul strange banii pentru sindicate si banci?Raluca,mintea ta zboara ca naluca,altfel nu-mi inchipui ca cineva ancorat in realitate poate sustine o astfel de imbecilitate.
   Guvernul asta de gogomani isi da in stamba zilnic.
   • -2 (4 voturi)    
    Calmati-va si dvs, please! (Luni, 4 iunie 2012, 13:28)

    Raluca9 [utilizator] i-a raspuns lui leopold

    "Cum adica,angajatorul sa devina interfata cu angajatul si banca?Pe banii cui?"
    Fiecare scoala are contract cu diverse banci, fiindca salariile profesorilor se vireaza in bancile respective. Nu cred ca-i vorba de orice fel de rate, ci doar de cele contractate cu aceste banci. Costa mult asemenea servicii? N-am idee. Eu, daca as reprezenta banca, as renunta la orice comision, pentru a fi sigura ca mi se platesc ratele la timp. In rest, totul se face computerizat, asa ca nu vad unde-s cheltuielile suplimentare.

    Ce pot sa va spun sigur este ca ratele la CAR se plateau in felul asta si ca aici efectele au fost destul de grave.

    Nu cred ca e treaba ministerului sa-si bage nasul in contabilitatea fiecarei scoli. E treaba scolilor sa creeze facilitati pentru angajati, daca doresc acest lucru. Ministerul nu trebuie neaparat sa faciliteze asemenea practici, dar nici sa le interzica.
    • +5 (5 voturi)    
     Banca (Luni, 4 iunie 2012, 16:39)

     LoveRomania [utilizator] i-a raspuns lui Raluca9

     Banca nu renunta la comision stai linistit, mai ales la comisioane cu statul.
     Si apoi daca banii sunt livrati pe card , toate bancile iti retin gratuit din salariu valoarea ratei, nu trebuie sa intervina scoala
    • +1 (1 vot)    
     roaga-l pe Grajdean sa te trezeasca! (Luni, 4 iunie 2012, 20:11)

     leopold [anonim] i-a raspuns lui Raluca9

     Ai definit cooperativa de credit Suntem ,totusi in secolul XXI .Banca este cu totul altceva.In contractul cu banca mai exista si o clauza de confidentialitate.Asa ca ministrul tau sa faca bine sa mai si citeasca ,ca de scris m-a convin cu Salygny.
 • +37 (39 voturi)    
  Mafia sindicala (Luni, 4 iunie 2012, 12:05)

  oilman [utilizator]

  Este absolut ridicol. Una din masurile cele mai bune luate de fostul ministru al invatamintului este anulata. Mafia sindicala si-a aratat muschii, iar mafiotii bolshevici care au preluat puterea in romania (citeste : USL) sint bucurosi de sprijinul sindicatelor. Rusine !
 • +36 (38 voturi)    
  Măsură pur colectivistă (Luni, 4 iunie 2012, 12:07)

  ION [anonim]

  Am fost prof în preuniversitar, n-am semnat nici un fel de adeziune la vreun sindicat, dar tot mi se reținea, așa în virtutea inerției! Acum, sindicalistul acesta ordinar își reface privilegiile... grețos!!! O să Vă ard la vot de nu vă vedeți colectiviși ordinari!!! jigodii uslașe!!! Hotnews faceți o cercetare să vedeți ce indemnizații de conducere a sindicatului au pierdut liderii de sindicat!!!!
  • +8 (8 voturi)    
   nu stiu (Luni, 4 iunie 2012, 12:32)

   Lucian* [utilizator] i-a raspuns lui ION

   dar de data asta ministrul zice: "Nu se mai poate face retinerea pe cotizatie decat in alte conditii: cu semnatura, cu hartie, cu adeziune."
   Deci nu se corecteaza problema?
   Sau este posibil ca din virtutea inertiei sa-i doara undeva si cotizatiile sa se duca indiferent de adeziune?
   • +12 (12 voturi)    
    Aici e problema! (Luni, 4 iunie 2012, 13:47)

    Cataleya [utilizator] i-a raspuns lui Lucian*

    Ca sindicatul vrea el insusi sa aiba dreptul de a pune sub nas, profesorilor, o astfel de hartie.
    Or asa ceva este absolut ilegal!
    Cand te inscri in sindicat ti se spune clar ca ai de platit lunar o oarecare cotizatie. Cum o platesti, e treaba ta. Ca o platesti cash la o casierie, ca semnezi lunar un cec, sau ca tu vrei sa ti se retraga direct de pe cont, asta e numai alegerea ta. Daca tu mergi la banca si semnezi acolo ca vrei ca suma de... sa-ti fie retrasa de pe cont si platita pe contul cutare, e totul cat se poate de legal.
    Dar sindicatul nu are dreptul sa-ti ceara asa ceva, nici sa te puna sa semnezi o hartie cum ca esti de acord ca sindicatul "sa rezolve" problema cu banca ta.
    Aici e de fapt buba.
    La urma urmei sindicatul e ca un club oarecare, in care oricine poate sa intre, dar numai din proprie initiativa.
    Sindicatul are dreptul sa te excluda din "Sindicat" daca nu ti-ai platit cotizatia dar nicidecum sindicatul nu poate sa-ti pretinda sa semnezi ca banii sa-ti fie retrasi direct de pe cont.
    • -2 (2 voturi)    
     Andradda sper ca nu te "inscrii" (Luni, 4 iunie 2012, 18:20)

     Grammaticus [anonim] i-a raspuns lui Cataleya

     nicaieri in invatamint. NU STII SA SCRII!
   • +6 (6 voturi)    
    chestiunea cu reținerea (Luni, 4 iunie 2012, 16:21)

    ION [anonim] i-a raspuns lui Lucian*

    este din punct de vedere practic mult mai sumară: se va reține tuturor angajaților indiferent de adeziune, semnătură, etc, etc, pentru că secretarelor care calculează salariile le este mult mai ușor așa!!! va fi un argument solid al liderilor de sindicat în cancelariile școlilor!!!
  • -1 (1 vot)    
   e o minciuna (Luni, 4 iunie 2012, 18:56)

   vasile [anonim] i-a raspuns lui ION

   ce spuneti dumneavoastra! Nu se retine nici un leu daca nu sunteti membru de sindicat. Adevarul e ca va dati toti cu parerea fara sa stiti mare lucru. Nu sunteti profesori ca sa va dati seama cat de greu se traieste astazi din banii de la scoala. Nu stiti decat sa injurati profesorii, sa-i defaimati, sa-i considerati inutili! Nu va trece prin minte ca fara ei habar nu aveati sa scrieti ceva aici, pe net. Pentru ca nu ati fi stiut nimic fara ei! Tipati mereu ca vreti invatamant de calitate - nu se poate fara bani! Iar fara bani nu o sa fie profesori foarte buni! Acum mai sunt, inca mai sunt, dar sa vedeti peste 10 ani cum o sa fie daca nu se schimba nimic! Imaginati-va ca nu ar mai exista scoli de stat..puteti? ce veti face? unde o sa va trimiteti copiii? ma indoiesc ca toata lumea are bani de scoli particulare. Iar ceea ce fac sindicatele e sa mai indrepte din greselile statului, sa mai dea inapoi ce se opreste abuziv sau din diverse erori de catre stat! Asa ca nu mai aruncati cu noroi mereu, invatati sa ganditi inainte sa va dati cu parerea.
 • -14 (20 voturi)    
  anoemal este... (Luni, 4 iunie 2012, 12:12)

  catalin_mattei [utilizator]

  anormal este ca in cazul in care sindicalistul isi da acceptul de oprire a cotizatiei din salariu, statul sa nu faca acest lucrur mai ales ca nu exista costuri aferente acestei operatiuni. Ca unii au avut suparari pe sindicate si au vrut sa le lase fara fonduri ( caci omul mai greu se va ocupa personal de virarea sumelor), este doar expresia fricii lor.
  • +13 (15 voturi)    
   Da pisi, da... (Luni, 4 iunie 2012, 12:32)

   Alius [anonim] i-a raspuns lui catalin_mattei

   Cata dreptate ai tu! Da' de ce sa-i lase fara fonduri? Cum adica? Deci care sindicalist vrea, depune cotizatia. Care nu, nu.

   Acum nu au de ales, toti sunt obligati si tu stii bine asta, doar faci pe prostul. Care sindicalist ar indrazni fatis sa se opuna platirii contizatiei?

   Dar, la o a doua "privire", se pare ca nu doar te prefaci...Auzi la el: "anormal este ca in cazul in care sindicalistul isi da acceptul de oprire a cotizatiei din salariu, statul sa nu faca acest lucrur mai ales ca nu exista costuri aferente acestei operatiuni". In viziunea acestui tovaras de nadejde, STATUL este cel care ia cotizatia. De fapt, fara sa vrei, ai descris ce se intampla: acesti sefi de sindicat, sunt frati cu "statul" reprezentat de USL, iar foamea "statului" dupa 8 ani de opozitie fiind foarte mare, rezulta astfel de legi.
   • -6 (6 voturi)    
    calitatea de membru (Luni, 4 iunie 2012, 14:00)

    catalin_mattei [utilizator] i-a raspuns lui Alius

    calitatea de membru de sindicat se pastreaza doar prin plata cotizatiei.. nimeni nu este obligat sa fie membru.. plata cotizatiei se face benevol.. restul sunt doar niste discutii fara sens si fara pic de logica.. vrei sa ai calitate de sindicalist si la anumite evenimente sa fi aparat de sindicate?.. ctizezi.. asa este in orice tara democratica... citeste despre sindicatele din vest si apoi vezi cat este de normala sau nu aceasta plata facuta direct din salariu cu acceptul scris al sindicalistului.
    • +7 (7 voturi)    
     curaj gasca (,) ca te tai (Luni, 4 iunie 2012, 16:09)

     stalin [anonim] i-a raspuns lui catalin_mattei

     "calitatea de membru de sindicat se pastreaza doar prin plata cotizatiei.. nimeni nu este obligat sa fie membru.. plata cotizatiei se face benevol.." dar i se opreste obligatoriu pe statul de plata!!!!!!!!! are cineva curajul sa spuna ca nu vrea sa fie membru de sindicat?
   • -7 (7 voturi)    
    in plus (Luni, 4 iunie 2012, 14:03)

    catalin_mattei [utilizator] i-a raspuns lui Alius

    invata economie, fa plati si apoi vei vedea cat am sau nu dreptate.. din astia facuti la scoala pdl mi se face greata
 • +23 (23 voturi)    
  "domnule" ministru... (Luni, 4 iunie 2012, 12:18)

  DRG [utilizator]

  ...sunteti praf!
 • +25 (25 voturi)    
  La ce sa te astepti de la un ministru sindicalist! (Luni, 4 iunie 2012, 12:19)

  mircea [anonim]

  Si Ponta accepta asemenea magarii,de parca statul(patronul celor din invatamant)este subalternul sindicatelor.Astia se comporta mai rau decat comunistii.Asa-i obliga pe toti,vor,nu vor ,sa plateasca cotizatia de sindicat.Cel putin sa incheie o conventie prin care sindicatele sa suporte cheltuielile de retinere si transfer a banilor.
  • -4 (4 voturi)    
   nene (Luni, 4 iunie 2012, 13:57)

   catalin_mattei [utilizator] i-a raspuns lui mircea

   sindicalistii de la care se opresc banii dau declaratie ca sunt de acord cu aceste opriri.. daca eu sau tu vrei ca la salariu sa ti se vireze niste bani in contul sindicatelor care este problema?.. exista costuri pt stat?- NU.. cee ce faceti este manipulare grosolana sau lipsa de minime cunostinte pe domeniu...
   • +7 (7 voturi)    
    Tu manipulezi (Luni, 4 iunie 2012, 17:22)

    manipulantu [anonim] i-a raspuns lui catalin_mattei

    Daca este atat de corect ce spui tu de ce este nevoie de un ordin al unui ministru? Ce baza legala are acest ministru care a dat acest ordin? Si mai mult ce amestec au sindicatele cu ministerul, de ce este obligat ministerul sa faca ce hotaraste sindicatul?
    Voi usl-inosii consideratii ca simpla voastra vointa este lege!
    Asa doriti voi: statul este caseria sindicatului, punct.
    De ce nu se sesizeaza Avocatul Poporului sau de ce cadrele didactice nu se adreseaza acestuia?
   • +8 (8 voturi)    
    !?!.... (Luni, 4 iunie 2012, 19:07)

    mircea [anonim] i-a raspuns lui catalin_mattei

    Cand liderul de sindicat local umbla cu carnetelul sa stranga cotizatia,mai schimba doua vorbe si cu sindicalistul care platea si afla ce il doare.Cand cotizatia se opreste pe stat,liderii de sindicat ajung niste sefi intangibili si daca un membru de sindicat are o nemultumire,o propunere,etc,nu are cu cine sta de vorba.Este o injosire a membrilor de sindicat,oprirea pe statul de plata,chiar si daca dau declaratii de acceptare.Sa stii ca traiesc in Romania,cunosc bine sistemul de invatamant si stiu presiunile care se fac asupra celor care nu vor sa semneze declaratiile.Am avut ocazia sa asist la situatii penibile privind presiunile pentru semnarea declaratiilor de accept.
 • +19 (19 voturi)    
  Statul sunt eu (Luni, 4 iunie 2012, 12:47)

  mitic [anonim]

  Numai cotizatiile PCR,UTC, se retineau in mod automat pe statul de plata.
  Cotizatia sindicala nu este treaba angajatorului. Abuzul este cu atat mai mare cu cat decide sindicatul in numele M.E.I.
  De cand o oarescare organizatie sindicala hotaraste ce trebuie sa faca ministerul?
  Daca as lucra in invatamant as face plangere penala pentru abuz in functie.
  In afara de impozitele si contributiile pe salarii retinute pentru stat, orice alta poprire sau retinere pe salarii se face numai cu Hotarare Judecatoreasca. Restul e ABUZ!
  Nu poate dispune un ministru asupra cheltuirii veniturilor mele obtinute din vanzarea fotei de munca. Sute de ani s-a luptat pentru acest drept. Daca consimt benevol, retinerea se face pe alta lista, nu pe stat.
  Dar probabil celor din invatamant le convine sa li se incalce drepturile. Sa fie sanatosi si sa ii faca pantofii tov. ministru,care nici macar nu stie sa se exprime...O fi luat bac-ul fara sa copieze la limba si literatura romana?
  • +3 (3 voturi)    
   gresesti (Luni, 4 iunie 2012, 15:28)

   gogu [anonim] i-a raspuns lui mitic

   cotizatia PCR o plateai direct la secretarul BOB care avea sarcina de a colecta cotizatia. unde am lucrat eu erau destui cu restante, una sau doua luni si umbla secretarul dupa ei. e drept ca daca intarziai cateva luni te amenintau cu excluderea ceea ce era cam nasol, adio orice cariera.
 • +20 (20 voturi)    
  Ce sa te astepti de la un sef de sindicat.. (Luni, 4 iunie 2012, 12:51)

  Inna [anonim]

  ajuns vremelnic, si desigur accidental intr-un fotoliu prea mare pentru IQ-ul lui??
  El stie cel mai bine cum sa fii beneficiar direct , al sumelor fabuloase , obtinute din dijmuirea bietilor profesori.
  Eu, una, cand vad unde am putut ajunge doar in cateva saptamani, ma gandesc cu groaza ce se poate intampla pana in noiembrie..
  In ceea ce ma priveste sunt mancata de aceste experimente facute pe noi , pe nervii nostri, pe demnitatea noastra, pe viata noastra, pe viitorul copiilor nostri, de care niste indivizi dubiosi care se erijeaza in exponentii poporului roman Daca noi, ca natie, ne vom iubi pe noi insine, macar un pic, cred ca putem sa punem umarul sa-i inlaturam pe acesti mincinosi , mediocri si lacomi.
  Altminteli, daca vom continua sa fim delasatori, adormiti, lipsiti de reactie, nu va fi bine deloc pentru noi. Si vom fi responsabili si pentru esecul copiilor nostri
  • +3 (3 voturi)    
   Gandeste mai mult (Luni, 4 iunie 2012, 16:41)

   LoveRomania [utilizator] i-a raspuns lui Inna

   te rog sa te gandesti unde vom fi in decembrie 2016 cat va dura guvernarea USL
 • -15 (17 voturi)    
  Mai existaţi ? (Luni, 4 iunie 2012, 13:01)

  Teodor [anonim]

  Cei care sunt dascăli adevăraţi ,şi nu Pedelişti decepţionaţi,vor înţelege că Sindicatele sunt un rău necesar într-o societate.Sindicatele au câştigat atâtea procese în instanţă,încât nu înţeleg cine sunt bârfitorii de serviciu la Hot News ?
  • +14 (16 voturi)    
   jalnici profesori,rezultate pe masura (Luni, 4 iunie 2012, 13:40)

   leopold [anonim] i-a raspuns lui Teodor

   Va ascundeti toti incompetentii din invatamant in spatele sindicatelor reprezentate de niste mafioti.Tot corpul profesoral ar trebui reanalizat.Va duceti la scoala ca sa aveti de unde pleca,aveti acelasi nivel cu al elevilor,adica submediocru,umblati ca orbetii dupa meditatii.Va curg balele dupa plocoane si dupa ciuguleala.Habar nu aveti de cand nu ati mai citit o carte,v-ati specializat in haituirea elevilor pentru a-i prinde in mrejele meditatiilor.V-a stat in gat Funeriu cu reforma lui,erati nesiguri.A aparut un gugustiuc din randul vostru si ati inceput iar sa prindeti curaj.Stai linistit,opinia generala despre profesori este neschimbata:incompetenti,depasiti de vreme ,spagari ,imorali si amorali.
   • +13 (13 voturi)    
    nu zic nu (Luni, 4 iunie 2012, 14:02)

    jeff [utilizator] i-a raspuns lui leopold

    sunt profsor, e adevarat ce spuneti , si eu ma cert des cu colegii si directorii mei pe aceste teme , dar ,

    credeti-ma,
    sunt si multe exceptii
   • -2 (4 voturi)    
    Limbaj profetic (Luni, 4 iunie 2012, 16:35)

    Raluca9 [utilizator] i-a raspuns lui leopold

    Vorbiti ca un soi de profet, fara argumente, aruncand cuvinte mestesugite si ... cam atat! Hai sa vedeti cum isi fac treaba adevaratii profesionisti. Nu stau in fata calculatorului si-ncearca sa intuiasca ei, asa, prin clarviziune, care-i opinia generala despre profesori, ci fac sondaje pe esantioane reprezentative. Iata ce spune un asemenea sondaj: http://www.hotnews.ro/stiri-esential-7402075-studiu-gfk-romanii-incredere-armata-biserica-publicitate.htm
    Meritat sau nu, profesorii au o imagine acceptabila printre romani: 86% procent de incredere, de peste doua ori mai mult decat managerii de mari companii. Ceea ce nu-l impiedica pe domnul leopold sa urle de pe scaunelul pe care sade, confundandu-si propriile opinii cu realitatea: "opinia generala despre profesori este neschimbata:incompetenti,depasiti de vreme ,spagari ,imorali si amorali" ! :)
    • +4 (4 voturi)    
     domnule,nu cred ca urlu,ci (Luni, 4 iunie 2012, 20:25)

     leopold [anonim] i-a raspuns lui Raluca9

     imi exprim propria opinie.Cred ca exista si exceptii.Dar sunt putini in raport cu neavenitii din invatamant.Mai este nevoie sa comentam cazul Standford si apoi cazul Manga-Spanga?Va simtiti jigniti cand vi se spune adevarul despre invatamantul romanesc.Vrei sa-ti spun cati bani castiga din meditatii un profesor de liceu?De ce nu face ceea ce trebuie la scoala?De ce regimente de elevi merg la meditatii,cand,normal ar fi ca amaratul ala de elev sa priceapa din clasa ceea ce este nevoit sa plateasca .Spui ca profesorii se bucura de grad mare de incredere?Cred ca sondajul s-a facut in prezenta profesorului.Sa-ti mai dau un exemplu:omniprezentul Vlad Nistor,decanul facultatii de Istorie.Plimbaretul vorbaret a devenit mira la televiziuni.Scrie articole in ziare.Neobosit in a sustine actualele nulitati de la guvernare.Si ,in timpul asta,facultatea de care ar trebui sa se ocupe,sta sa se prabuseasca.Asa ca nu-mi vinde mie gogosi.V-a stat in coaste Funeriu si sper sa mai ajunga inca o data ministru ca sa va impoziteze meditatiile.
  • +17 (17 voturi)    
   Rusine (Luni, 4 iunie 2012, 13:42)

   manipulantu [anonim] i-a raspuns lui Teodor

   Cei care sunt cu adevarat dascali nu ar tolera un analfabet la conducere!
 • +22 (22 voturi)    
  Taxa de protectie in versiune sindicalista (Luni, 4 iunie 2012, 13:01)

  zexe [anonim]

  Orice retinere din salariu, fie ca o face sindicatul fie ca o face statul, daca nu este liber si individual consimtita, este ilegala. Salariatii nu au nicio sansa in fata acestora, mai cu seama atunci cand liderul organizatiei ajunge in functie executiva.
  E un rapt institutionalizat.
 • +15 (15 voturi)    
  Ba, în Românica Securistică se poate! (Luni, 4 iunie 2012, 13:10)

  Tinamtius Raptor [anonim]

  Că doar și sindicaliștii e oameni, trebuie să le mai crească viluțe noi, ba și mașinuțele de lux le rămân mici tot timpul!
  Așa că să facă bine bizonii de la catedră și să cotizeze, că doar știu ei bine că din banii dați sindicatului nu s-au ales niciodată cu nimica - nimicuța, doar cu satisfacția îndeplinirii datoriei civice de a fi mulși de toți rapenii cărora Statul le dă voie să-i mulgă!
  • +1 (1 vot)    
   Ce comentariu misto! (Luni, 4 iunie 2012, 18:23)

   Grammaticus [anonim] i-a raspuns lui Tinamtius Raptor

   unul din cele mai bune!
  • +1 (1 vot)    
   adevarul va rog! (Marţi, 5 iunie 2012, 0:09)

   membru de sindicat [anonim] i-a raspuns lui Tinamtius Raptor

   Sa respectam adevarul : sunt membru in sindicatul fost al "domnului" ministru si la Craciun primeam o ciocolata Africana. Ce rafinament, cât respect fata de profesori !
   Dar daca stam sa ne gândim, cam aceasta e si valoarea noului ministru- sindicat = o ciocolata Africana.
 • +15 (15 voturi)    
  Bani sindicate (Luni, 4 iunie 2012, 13:16)

  Sargon din Venetia [anonim]

  De ce nu se face un control la sindicate pentru a vedea cati bani aduna si pentru ce sunt utilizati?
  Ce averi si afaceri au unii lideri judeteni?
  Ei sunt imuni, nimeni nu poate sa faca control, spun ei, fiindca asa prevede legea.
  Au in vedere doar propriile interese si pe cele ale acolitilor. Induc dascalii in eroare ca sa o duca ei bine.
  Halal de ei.
 • +12 (12 voturi)    
  Lasati orice speranta... (Luni, 4 iunie 2012, 13:25)

  Stefan Michiu [anonim]

  De cand acest nene a aparut pe firmamentul Ministerului Educatiei... et caetera, astept cu o dureroasa curiozitate sa vad ce prostii si cum isi bate joc "cel mai cinstit" guvern de LEN, probabil singura lege din Romania de nivel european!E destul sa-l vezi si sa-l auzi vorbind ca sa nu mai ai nicio speranta de modernizare a invatamantului; oare cei responsabili din USL n-au copii, nepoti de nu-i intereseaza viitorul lor- ca de al Patriei la ei n-am nici o pretentie?.
  • +6 (6 voturi)    
   voi cei care intrati (Luni, 4 iunie 2012, 14:37)

   Eugen [anonim] i-a raspuns lui Stefan Michiu

   Cei "responsabili" din USL or fi avand copii, insa nu cred ca vreunul face studii superioare in Romania. Asa ca nu, nu le pasa.
  • -3 (3 voturi)    
   Sigur ... (Luni, 4 iunie 2012, 15:53)

   vitanis [anonim] i-a raspuns lui Stefan Michiu

   ... nu ai nimic de aface cu aplicarea LEN. Daca ai avea catusi de putin de a face cu aceasta aberatie a lui Funeriu & comp, nu ai mai deschide gura. Cel putin studiaz-o cu atentie sa vezi contradictiile. Intreband pe unul cei care au lucrat la lege cum vede aplicarea unui anume articol din astia aberanti, am avut surpiza sa aud: "Pai cum, a ramas articolul asta in lege?, Eu stiam ca l-au scos". Nu, nu au scos aberatiile, iar tu vorbesti (comentezi) sa te afli in treaba.
  • 0 (0 voturi)    
   Cumpara diplome (Luni, 4 iunie 2012, 16:44)

   LoveRomania [utilizator] i-a raspuns lui Stefan Michiu

   Ei cumpara diplome, si daca invatamantul va fi pe bune, nu vor mai putea cumpara diplome pentru copii lor.
   Iar cei care vor sa invete ceva copii lor ii trimit in strainatate
 • +15 (15 voturi)    
  Contestati la CC (Luni, 4 iunie 2012, 13:26)

  Laura [anonim]

  Nu inteleg de ce atata lume se lamenteaza? Exista o cale si aceea se numeste Curtea Constitutionala. PDL-ul uita ca atunci cand erau in opozitie, USL-istii asteaptau la usa fiecarui minister un ordin sau un proiect de lege si pe toate le trimeteau la CC. Este aberant sa reti cuiva cotizatii pe stat. Asa ar trebui retinute si cotizatiile la fitness, la ONG-uri, la transport in comun, etc. Nea' sindicalistul ministru se face ca uita ca bancile pot oferi un serviciu gratuit de plata a utilitatilor si serviciilor din card (cotizatii, electricitate, tel mobil, etc). De ce trebuie sa se ocupe un minister de colectare pentru o parte terta? Si in plus atentie!!! USL-ul isi perfecteaza mijloacele prin care castiga procese impotriva institutiilor statului: nu se mai fac procese ci se dau ordine de ministru. Pop era parte in procesul impotriva ministerului sau pentru cotizatii.
 • +12 (12 voturi)    
  da (Luni, 4 iunie 2012, 13:33)

  hot news [utilizator]

  La ce te poti astepta de la un tip de asemenea calitate(lipsa)ce,cu modestie spun,are cel putin doua clase sub mult hulitul Igas!Este un agramat care pare sa-si fi facut studiile nu la seral ci la miezul noptii!Adevarul este ca pontacul,verificandu-si geniile useliste,nu a gasit pe nimeni mai bun!Acest guvern Ponta(c),pare a fi cel mai gaga guvern dupa 1989! Mai mare gafa decat numirea acestui Gaga la Educatie,mi se pare aceea a numirii lui Marga la Externe care pare a fi prostul ce se ineaca intr-un bazin fara apa!Sincer sa fiu,eu as numi membrii acestui guvern astfel:Gaga 1,Gaga,Gaga 3,etc!Toti o apa si un pamant!Istoria este generoasa si ne va aminti de acest guvern,noua si generatiilor viitoare ca un exemplu de "asa nu!"
 • +14 (14 voturi)    
  "sindicatili e-n toate" (Luni, 4 iunie 2012, 13:37)

  Blestematii [anonim]

  Au revenit vremurile in care "cadrili si sindicatili e-n toate". Of, Doamne, ce blestem!
 • -5 (7 voturi)    
  parere (Luni, 4 iunie 2012, 14:14)

  sebi [anonim]

  Consta că e mare tevatură pe tema aceasta. Aproape toți au pus tunurile pe chestiune si dă-i și trage-i. La oase! Dar am o nedumerire: Cum se face ca doar in educatie si sanatate (daca nu gresesc) s-a interzis retinerea pe stat a cotizatiei sindicale? De ce nu in tot sistemul bugetar? Are legatura cu duritatea masurilor ce urmau a fi luate si care necesitau spargerea si slabirea sindicatelor? Si daca ne gandim ca , de obicei, de la educatie si sanatate se taie in primul rand bani sau se dau oameni afara, exista vreo conexiune?
 • +8 (8 voturi)    
  Revolutia bunului simt, versiune socialista (Luni, 4 iunie 2012, 15:00)

  Vlad-I [utilizator]

  Va aduceti aminte cand pe la antene puneau "Noi vrem respect "? asa respecta profesorii ii iau drept copii de gradinita si ii baga cu forta in sindicat.
 • +4 (4 voturi)    
  taxa radio-tv colectata de distrib. de energie (Luni, 4 iunie 2012, 15:18)

  LIVIUS [anonim]

  este o situatie similara cu cea de la taxa radio-tv ! deci, se poate :) platim tv pt curent, pierderi bancorex pt benzina, etc. ce urmeaza ? alte idei ?
  • +2 (2 voturi)    
   Si pe astea.. (Luni, 4 iunie 2012, 18:17)

   mc [anonim] i-a raspuns lui LIVIUS

   tot PDSR=PSD=(USL-PNL) le-a aranjat sa fie platite obligatoriu si la gramada.
 • -2 (4 voturi)    
  ID. (Luni, 4 iunie 2012, 15:47)

  nety [anonim]

  .ioti, plang mai sus ca iar le retine cotizatia sindicala pe stat!!!. Poti imagina im.be.ci.li.ta.te mai mare??? Pai daca nu vrei sa ti-o retina, e simplu: IESI DIN SINDICAT. Numai membrilor de sindicat li se retie cotizatia pe stat. Celorlalti nici vorba. Asa ca nu mai plangeti degeaba, plansul aiurea pro. ste. ste mai rau.
 • +8 (8 voturi)    
  Acest ministru.... (Luni, 4 iunie 2012, 16:23)

  M.Ciobanu [anonim]

  al educatiei mascareaza intr-un mod nepermis Limba romana (de exemplu: Da. Am avut o discutie cu legea dialogului social, pentru ca eu acolo sunt ministru delegat). Este un exemplu negativ pentru elevi, tanara generatie si toti romanii . Scoateti-l urgent din ochii publicului.
  • +1 (1 vot)    
   Genial! N-am stiut ca (Luni, 4 iunie 2012, 18:28)

   Grammaticus [anonim] i-a raspuns lui M.Ciobanu

   individul "a avut o discutie cu legea". Cirpaciul cu fata de amploaiat este o mica marioneta in mina alora care fac legea...poate.
 • +2 (2 voturi)    
  Hai alegeri hai (Luni, 4 iunie 2012, 17:20)

  Straistaru Eugen [utilizator]

  Le arat eu la PCR-istii astia
 • +4 (4 voturi)    
  fraieri (Luni, 4 iunie 2012, 18:00)

  dorel [anonim]

  profesorii sunt fraieri daca accepta asa ceva, sa le ia cu forta cotizatie sindicala direct din salariu, pot renunta la calitatea de sindicalist
  • -3 (3 voturi)    
   ... (Luni, 4 iunie 2012, 20:56)

   Cosmina [anonim] i-a raspuns lui dorel

   Să îți dai cu părerea numai atunci când vei fii cadru didactic. Noi te-am învățat să scrii și să citești, dar nu pentru ca acum să ne numești „fraieri”.
   • 0 (0 voturi)    
    ? (Luni, 4 iunie 2012, 21:22)

    dorel [anonim] i-a raspuns lui Cosmina

    daca esti un profesor din acela care copii iau bacul numai 50%, atunci ma bucur ca nu ai fost profesorul meu, sau poate esti un profesor din acela care nu a reusit sa ia titularizarea
    da, imi dau cu pararea, ai ceva impotriva ?, este contrar drepturilor civile ca sa-ti ia cu sila cotizatia sindicala direct din statul de salariu, daca tu accepti este treaba ta, dar eu ca cetatean si contribuabil nu sunt de acord cu asa ceva
 • +2 (2 voturi)    
  Domnule ministru (Luni, 4 iunie 2012, 18:05)

  kraigher [anonim]

  Luati-le banii de cotizatie sindicala prostilor de profesori, obligatoriu prin salariu, chiar daca este ilegal si nu s-a mai auzit nicaieri in lume acest lucru.
  Ce este aia ! adica luptati pentru ei si nu aveti bani?
  luptati pentru cotizatie OBLIGATORIE !
  avetinevoie de bani pentru sedii, masini, comisioane la usl, la casele dumneavostra, si trebuie sa fiti platiti pentru munca dumneavoastra.
  • +1 (1 vot)    
   Cotizatiile sa fie retinute pe stat in avans (Luni, 4 iunie 2012, 22:46)

   Sandu [anonim] i-a raspuns lui kraigher

   Pe un an.
   Sau mai bine pe 4-5 ani, cat dureaza ciclul electoral.
   Plus indexarea anuala a cotizatiei in functie de cursul leu/euro, plus diferente curs cumparare/vanzare.
   Plus extra-cotizatie, pentru achizitii speciale necesare sindicatului.
   Toate pe stat, direct. - la data si in suma ceruta de sindicat.
 • +4 (4 voturi)    
  "Performanta" Ponta (Luni, 4 iunie 2012, 18:20)

  Dana [anonim]

  Cred ca Ponta a reusit ceea ce nici cea mai acerba opozitie n-ar fi reusit sa faca: sa demonstreze intregii tari cat de agramati si furaciosi sunt PSD-istii. Pe langa Igas din pricina cariua Ponta nu putea dormi noaptea ca a facut liceul la 35 de ani, acest ministru de la EDUCATIE este tembelismul personificat. Pe langa faptul ca nu intelege nimic din ceea ce este educatia, habar nu are de vre-o limba straina (nici nu vine la Consiliul European pe educatie, Romania fiind singura tara care tine scaunul gol de la numirea sa). Sunt furaciosi pentru ca au numai oameni care copiaza articolele altora cu o obraznicie fara margini sau se lauda cu articole in reviste de scara de bloc au in PSD. Daca acestia sunt sindicalistii care apara cadrele didactice in primul rand ar trebui sa se revolte profesorii din pre-universitar ca au un astfel de reprezentant. Stiu profesori eminenti in tara! Ce sa invete un elev de la acest ministru? Doar ca daca acezi in PSD poti fi considerat "telectual"? Tinti-o tot asa ca in Europa ati facut deja tara de rasu plansu...
  • -6 (6 voturi)    
   celor care..doar critica (Luni, 4 iunie 2012, 19:06)

   victor [anonim] i-a raspuns lui Dana

   ..pentru acei dintre dumneavoastra care sunteti impotriva retineri cotizatiei la sindicat pe stat de plata: oare de ce nu va revoltati ca ni se retin somaj, pensie...sanatate..multi dintre noi nu vom "beneficia" niciodata de aceste retineri...iar cotizatia la sindicat se retine in urma unei cereri adresate conduceri scolii.In ceea ce il priveste pe domnul ministru Pop..este, cred, singurul ministru din perioada post-decembrista care provine din preuniversitar, unde sunt cele mai mari probleme, iar dumnealui le cunoaste foarte bine.
   • +7 (7 voturi)    
    tocmai am citit (Luni, 4 iunie 2012, 20:28)

    leopold [anonim] i-a raspuns lui victor

    cea mai gretoasa oda adusa unui incompetent.
    • -2 (4 voturi)    
     "frumoase" cuvinte (Luni, 4 iunie 2012, 21:00)

     victor [anonim] i-a raspuns lui leopold

     ...frumoase cuvinte..domnule leopold..sper ca nu lucrati in invatamant..in caz contrar..vai de saracii dumneavoastra elevi!
    • +2 (2 voturi)    
     fii atent (Marţi, 5 iunie 2012, 0:55)

     RomaniaMea [utilizator] i-a raspuns lui leopold

     Pariu pe 1000 lei ca insusi Popul a scris asta? Micile greseli il tradeaza.
 • +3 (3 voturi)    
  ce?? (Luni, 4 iunie 2012, 18:37)

  anonim [anonim]

  Nu-l vad bine pe domnul Pop.
 • +7 (7 voturi)    
  lider sindical = 2 x ministru (Luni, 4 iunie 2012, 18:40)

  ileana [anonim]

  La scoala unde lucrez s-a intocmit statul de plata in edusal fara cotizatia sindicala si a fost trimis pentru avizare , bineinteles nu a fost avizat , colegii mei, cei mai multi nu au vrut sa le fie retinuta cotizatia sindicala pe stat de plata , dar au si ei nevoie de bani . Am optat sa facem un tabel unde sa semneze cei care vor sa plateasca cotizatia pe stat de plata , am dat un numar de inregistrare acelui tabel , iar in statul de plata am scris acel numar la cei care vor sa plateasca cotizatia si am trimis din nou statul de plata spre avizare, cum era de asteptat nu a fost avizat si s-a specificat ca trebuie inregistrat separat fiecare cerere si sa i se dea numar de inregistrare ,altfel nu va fi avizat statul de plata .Contabilul scolii este obligat sa umble dupa cereri , sa le inregistreze si apoi sa le introduca numarul de inregistrare pentru ficare salariat . In caz contrar salariatii raman fara salarii . DE CE ESTE OBLIGATORIU ?????
  • +4 (6 voturi)    
   Iata si abuzul! (Luni, 4 iunie 2012, 20:29)

   moi [anonim] i-a raspuns lui ileana

   Nu le-a trebuit mult si, cum s-au vazut cu analfabetul sindicalist ministru, au inceput abuzurile. Ce mi se pare insa de neimaginat, explicabil doar prin absenta totala a logicii si a unui minim grad de inteligenta, de neiertat unor dascali, este ca oamenii astia, care ne educa tanara generatie, sunt capabili de asemenea temenele in fata sindicatelor, care le-au furat zeci de ani banul muncit cu greu, pentru niste beneficii derizorii. Citeam mai sus opiniile d-nei Raluca9 si m-am cutremurat vazand cat valoreaza in ochii dascalilor conditiile de munca, prestigiul breslei, calitatea invatamantului, etc. NICI UN CUVINTEL despre ce a facut sindicatul in aceste privinte in scoala dumneaei, NICI UN CUVINTEL despre cum a reusit sindicatul sa refaca imaginea sifonata a scolii romanesti. In schimb, extaz in fata unei batalii impresionante, a reusit sa le castige cativa lei, retinuti abuziv de stat de-a lungul timpului! Stimata doamna profesoara, ieftina constiinta aveti! Imi veti spune acum ca profesorii au salarii mici, ca fiecare leut conteaza. De acord, dar, daca aveati niste sindicate care sa valoreze un ban macar din ce le-ati platit de-a lungul timpului, nu erati in situatia de a trai din salarii mai mici decat ajutorul de somaj al altora! Nu-i mai imbuibati, mai uitati-va si ingroziti-va de ce domenii imperiale, de inconjurat cu elicopterul, au liderii sindicatelor carora le trimiteti obolul cu atata generozitate, refuzati sa le usurati munca de a va escroca pana intr-atat incat nici cotizatia sa nu si-o colecteze. Poate vor incepe sa faca in mod real ceva pentru invatamant si, implicit, pentru dascali!
   P.S. Bancile la care vi se varsa salariile lunar fac TOATE platile pe care le solicitati, platesc TOATE ratele si facturile, TOATE telefoanele, asa ca explicatia ca vi s-au taiat aceste facilitati pur si simplu NU TINE!
 • -1 (1 vot)    
  cotizatie pe stat de plata (Luni, 4 iunie 2012, 20:03)

  mihaela [anonim]

  Nu inteleg de ce atata venin in aceste comentarii...Nu cred ca va obliga cineva sa semnati respectiva adeziune...este la latitudinea fiecaruia daca ramane sau nu membru de sindicat. Pe de alta parte, ca membru de sindicat, poti sa-ti castigi ( sau recastigi)unele drepturi in instanta, lucru care la noi, in Maramures, s-a intamplat deja.Majoritatea membrilor de sindicat considera ca e mult mai bine sa se retina banii pe stat de plata decat sa tot umbli dupa liderul de sindicat din scoala cu banii in mana, sa-l prinzi in pauza, sa-i dai banii, sa semnezi tabelul,etc...Chiar credeti ca oricine altcineva ar fi fost in locul acestui om s-ar fi descurcat mai bine cu doua ministere?
  Cred ca are totusi niste calitati care l-au recomandat pentru posturile pe care le ocupa in acest moment!Ar trebui sa apreciati si faptul ca provenind din sistem, cunoaste problemele noastre, mai bine decat toti ministrii din ultimii 22 de ani la un loc, si ca incearca sa miste lucrurile...
  Se pare ca in ziua de azi sportul nostru national a devenit critica... Toata lumea stie sa stea pe margine si sa-i critice pe cei care vor sa realizeze ceva. La fel de vehementi ati fost si cu ceilalti ministri ai invatamantului? care au facut produs numai dezastre in invatamantul romanesc...
  • 0 (0 voturi)    
   nu, nu e (Luni, 4 iunie 2012, 21:04)

   jeff [utilizator] i-a raspuns lui mihaela

   la latitudinea fiecaruia; chiar daca declari si insisti ca nu esti membru de sindicat, tot ti se retine cotizatia in cuantum de 1la suta di salariu sub pretextul ca toata lumea e reprezentata. asta cu latitudinea fiecaruia a intrdus-o funeriu cu ordinul lui siajunsese sa fie 10la suta de cotizanti

   iar despre om , un profesor de colegiu tehnic sa ajungi ministrul educatiei , cred ca si el are cosmaruri
 • -2 (2 voturi)    
  Părerea mea (Luni, 4 iunie 2012, 20:43)

  Cosmina [anonim]

  Eu nu înțeleg care e motivul acestei revolte... Nu vă bagă nimeni mâna în buzunar, nu vă ține nimeni cu forța ca membru de sindicat. Așa cum până acum câteva luni se reținea cotizația din salariu, așa va fi și de acum în colo. Vă convenea să umble liderul de sindicat din școală după dumneavoastră cu tabelul pentru a da acea cotizație? Din punctul multora de vedere, sindicatul e bun numai când ne ajută... ar fi cazul să înțelegeți că celor care ne reprezintă în diferite procese pentru a câștiga drepturile nu le cad banii din cer... Vă este ușor să criticați din spatele ununi pseudonim, iar dacă printre dvs sunt cadre didactice atunci îmi este rușine cu dvs ca și colegi, pentru limbajul pe care îl folosiți (unii dintre dvs)! De când dl Liviu Marian Pop a fost numit ministru nu am văzut atâta invidie și răutate!
  • 0 (0 voturi)    
   Nu e domn, e tovaras (Luni, 4 iunie 2012, 22:15)

   manipulantu [anonim] i-a raspuns lui Cosmina

   Cat despre rautate si invidie, nu poti avea astfel de sentimente fata de un om inferior. Foarte trist pentru educatia din tara asta.
  • +2 (2 voturi)    
   Nu dam bere decat sindicalistilor! Ilf si Petrov (Luni, 4 iunie 2012, 22:29)

   fosta zoezoe [utilizator] i-a raspuns lui Cosmina

   auliu tanti cosmina , ce puti a lider de sindicat ! Da ce-ti cade mana sa-ti aduni singura banii ?Sau e prea mare efortul ?Sau nu mai aduni la fel de multi?Nu vezi ca esti singura care nu intelegi ?Vai de elevii tai si de copii nostrii cu domnul tau ministru cu tot.
   • 0 (0 voturi)    
    te înșel (Miercuri, 6 iunie 2012, 20:25)

    Cosmina [anonim] i-a raspuns lui fosta zoezoe

    Îmi pare rău că te dezamăgesc, nu-s lider de sindicat. Limbajul tău nu tocmai academic mă lasă rece! Sper din tot sufletul să nu fii cadru didactic, pentru că în cazul acesta eu pot afirma „vai de elevii tăi!” Și apropo, nu-i ministrul meu, e ministrul educației!
 • +1 (3 voturi)    
  Sunt curios sa stiu daca (Luni, 4 iunie 2012, 22:15)

  sile231 [utilizator]

  Oa stfel de decizie luata de un ministru interimar are temei legal.P zi buna !
 • -4 (6 voturi)    
  .... (Luni, 4 iunie 2012, 22:16)

  Gabi [anonim]

  Avem, in sfarsit, dupa atat amar de vreme, un ministru care cunoaste realele probleme ale invatamantului, primul ministru de nota 10, primul care guverneaza in interesul oamenilor - asa cum ar (fi) trebui(t) sa faca oricare dintre cei care ne guverneaza. Din pacate sunt multi frustrati care, in loc sa admita ca toate masurile luate de dl Pop in aceasta scurta perioada de timp sunt de bun simt, hulesc. Stiti - voi cei care comentati- ca acel 1% din brut (cotizatia de sindicat) nu reprezinta mai mult de 20 - maxim 25 de lei? Acesti bani sunt de asemenea deductibili si s-au returnat sub diferite forme membrilor de sindicat (e drept ca nu integral, dar asta ar fi fost o aberatie. Sunt procese castigate de sindicate, sunt contracte negociate. E firesc ca cei care ne reprezinta sa aiba bani macar pentru consumabile.) Faptul ca nu se vede nimic nu e neaparat din cauza liderilor - acestia pot fi schimbati. E din cauza membrilor care nu stiu sa lupte, sa se implice, se complac sau se tem. (De asta nici unii lideri nu sunt inlocuiti - pentru ca oamenilor le este frica sa isi asume responsabilitati, se complac....) Domnule ministru, sunteti un om cu prea mult bun simt si prea multa omenie si nu cred ca hienele din jur vor accepta lucrul acesta prea mult timp!
  • +1 (1 vot)    
   Ma incerca o banuiala (Luni, 4 iunie 2012, 23:54)

   moi [anonim] i-a raspuns lui Gabi

   ... cum ca stimatul domn ministru s-a apucat sa raspunda criticilor pe-aici, pe Hotnews. Sunteti mai multi care ati emis cam aceleasi idei putregaite si rau-mirositoare, gen "vorbeste invidia", "domnule ministru, aveti prea mult bun simt si omenie" si alte ... nici nu stiu cum sa le numesc: tampenii, prostii, mizerii... Domnilor sindicalisti, m-am lamurit repede: sunt, totusi, fraze complete, cu oarece respect pentru semantica si ortoepie, deci exclus sa apartina analfabetului de ministru sindicalist. Cum nu va e jena sa va manifestati pe-aici? Chiar n-ati observat ca nu e un site pentru oligoizi? Mergeti cu propaganda asta de prost-gust in alta parte si explicati unora ca voi cat e de benefica munca voastra sindicala pentru profesori si invatamant! Explicati acolo cum a venit primul ministru pe cal alb, de nota 10, de mana cu Fat-Frumos cel competent si literat la MEI si ne-au blagoslovit cu expertiza, bunavointa si corectitudine! Poate va duceti cu totii putin la scolarizare, invatati sa vorbiti si sa scrieti, macar la nivel de patru clase, apoi terminati liceul si apoi emiteti pretentii de a incepe munca sindicala... In ce priveste ministerul educatiei, zau asa, nu vedeti ce mare e caciula pentru asa un tugui de mic? Salygny, ha? Si adica musiu Pop asta chiar e profesor???
 • 0 (0 voturi)    
  Lupul de paza la oi (Marţi, 5 iunie 2012, 8:11)

  Marco [anonim]

  FSLI a luat credite ca sa realizeze un motel la Ocna Sugatag pentru sindicat, ratele fiind platite din cotizatiile membrilor, in momentul in care macaroana le-a fost taiata de catre Funeriu, n-au mai avut bani sa achite ratele, noroc ca a aterizat Liviu Pop la minister.
  In alta ordine de idei, firma Indeco din MM avea sute (poate chiar mii) de clienti printre unitatile scolare inainte sa fie introdus Edusal ca program de salarizare la nivel national, normal ca au venit cu rugaminti la noul ministru interimar sa "rezolve problema".
 • +1 (1 vot)    
  de doi lei... (Marţi, 5 iunie 2012, 9:02)

  utare [anonim]

  astia cum au venit..

  cum au incalecat tot

  ii mai votam in toamna?
 • 0 (0 voturi)    
  Ce pretentii mai poti avea? (Marţi, 5 iunie 2012, 9:39)

  Gheorghe [anonim]

  Problema este că statul nu are nici o treabă legala cu cotizația platita de sinicalisti către sindicat. Cotizația de sindicat se plătește conform unei înțelegeri scrise între sindicalist și sindicat. Să iei cu forța niște bani cu care nu ai nici o treabă ca minister, este ca și cum ai opri automat din salarii ratele de la bancă pentru fiecare salariat. Așa se proceda în comunism pe vremea lui Ceausescu.
  Prin oprirea cotizației de sindicat, ministerul risipeste inutil resurse si arată că nu are posibilitatea de a înțelege functionarea institutiilor statului.
  Ce pretentii poti avea de la asa ministru si asa echipă ministeriala!
  Au plecat hotii si au venit prostii. Nu s-a schimbat mare lucru!
 • 0 (0 voturi)    
  Codul fiscal (Marţi, 5 iunie 2012, 19:32)

  tudor [anonim]

  Conform Codului fiscal art .57al.(1) a):
  Venitul impozabil=[Venitul brut - contributiile obligatorii(deduceri personale, cotizatia de sindicat,contributia la pensiile facultative)]x 16%
  Deci cotizatia trebuie scazuta din venitul brut pentru a rezulta venitul impozabil si e corect ce spune ministrul. Nu va mai zbateti voi PDL-istilor cu gaselnitele voastre mizere de pina acum sa loviti in toti .


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by