VIDEO Liviu Pop, ministrul Educatiei: Impreuna cu fostul sef al Cercetarii am decis amanarea contractarii serviciilor editurii Thomson Reuters. Dragos Ciuparu: Este o mare minciuna

de Raluca Pantazi     HotNews.ro
Luni, 4 iunie 2012, 11:58 Actualitate | Esenţial


Primul e-mail
Foto: Hotnews
Oprirea accesului cercetatorilor romani la articolele stiintifice internationale ale Thomson Reuters a venit ca urmare a deciziei Ministerului Educatiei de a amana contractarea noilor servicii, hotarare luata impreuna cu fostul presedinte al Autoritatii Nationale pentru Cercetare Stiintifica, Dragos Ciuparu, a declarat pentru HotNews.ro ministrul interimar al Educatiei, Liviu Pop. "De comun acord in a doua zi de mandat la Ministerul Educatiei am luat aceasta decizie", a afirmat Liviu Pop. "Este o mare minciuna. De altfel am refuzat sa semnez decizia de amanare a contractarii noilor servicii", a declarat pentru HotNews.ro fostul presedinte al ANCS Dragos Ciuparu, care a pus la dispozitia HotNews.ro doua e-mailuri pe care le-a trimis ministrului Liviu Pop pe 21 mai si in care il informa cu privire la consecintele acestei decizii.  

Editura Thomson Reuters a oprit saptamana trecuta accesul cercetatorilor din Romania la bazele sale de date care cuprind articole stiintifice din intreaga lume, din cauza amanarilor in contractarea noilor servicii, a declarat pentru HotNews.ro fostul sef al Cercetarii din Romania, Dragos Ciuparu. Decizia editurii a venit dupa ce Liviu Pop, ministrul interimar al Educatiei, a anuntat ca amana cu doua luni termenul la care institutiile de cercetare pot depune cereri pentru a avea acces la aceste baze de date.

Efectele deciziei Thomson Reuters sunt imposibilitatea cercetatorilor romani de a vedea daca temele pe care vor sa le trateze au mai fost cercetate pana acum, "izolarea cercetarii romanesti" si imposibilitatea de a mai detecta eventuale plagiate, pentru ca dispar articolele de comparatie, sustine Dragos Ciuparu, fostul presedinte al Autoritatii Nationale pentru Cercetare Stiintifica.

Cele mai importante declaratii acordate intr-un interviu HotNews.ro de ministrul interimar al Educatiei, Liviu Pop:"Rep: Fostul sef al cercetarii din Romania (Dragos Ciuparu - n.red.) a decalarat ca editura Thomson Reuters a taiat accesul cercetatorilor romani la bazele ei de date, dupa ce dumneavoastra ati amanat termenul de depunere a cererilor de finantare din partea institutiilor de cercetare. Ce veti face?
Liviu Pop: Regret ca un fost presedinte de Autoritatii Nationale pentru Cercetare Stiintifica (ANCS) iese cu o asemenea declaratie in conditiile in care, de comun acord in a doua zi de mandat la Ministerul Educatiei, am luat aceasta decizie. A fost la mine in birou si a venit cu chestiunea aceasta. Pacat ca nu am luat semnatura, o sa iau semnatura de la fiecare ca se pare ca una se discuta si alta se iese in mediul public.

Rep: Deci spuneti ca impreuna cu domnul Ciuparu ati decis amanarea datei limita de 22 mai?
Liviu Pop: Absolut. Cu argumente cat se poate de sanatoase, faptul ca a fost doar o singura zi pentru licitatie si nu cred ca in Romania se poate da un proiect de 120 de milioane de lei intr-o singura zi de licitatie. Nu sunt adeptul incredintarilor directe.    

Rep: Dar ce s-a intamplat la clasa pregatitoare nu este incredintare directa?
Liviu Pop: Nu este nicio incredintare directa la clasa pregatitoare. Care este incredintarea directa?

Rep: Faptul ca directorii de scoli pot decide ce fac cu mobilierul.
Liviu Pop: Nu directorii de scoli, ci parintii trebuie sa fie obligati in acelasi timp. Daca discutam de clasa pregatitoare, de la 1 ianuarie 2012 in bugetul MECTS erau bani.

Rep: Asta nu e incredintare directa, ce se intampla acolo?
Liviu Pop: Haideti ca revenim. Am venit in 17 mai la Minister, nu era organizata nicio licitatie in cele opt regiuni.

Rep: Deci spuneti ca asta era singura varianta?
Liviu Pop: Nu. Aveam si varianta mentinerii licitatiilor la nivel de regiuni, chiar daca nu aveau avizul sanitar. Eu am obtinut intre timp avizul sanitar si a fost nevoie de schimbari in caietul de sarcini, adica scaunul inclinat 30 de grade. Prin absurd, in 18 mai puneam pe SEAP licitatia, finalizarea acesteia era undeva in 31 septembrie. Cine venea in 10 septembrie la sediul Ministerului sa spuna: dar unde sunt bancutele? Va spun public: materialele pentru care am aprobat miercuri 23 de milioane prin hotarare de guvern, desi se putea face in ianuarie, in februarie acest lucru, nu s-a facut. Materialele pentru clasa pregatitoare, fiind bani europeni, sunt obligat sa ma duc prin licitatie si o sa vedeti in 10 septembrie in foarte multe unitati scolare, si eu imi cer acum scuze public fata de parinti, nu o sa fie materialele in 10 septembrie. Nu o sa fie. In acelasi timp caut solutii de finantare a locului de joaca. Un mic loc de joaca pentru copii in aceasta clasa. Cum imi cer scuze ca se lucreaza in trei schimburi in scoli in Bucuresti.

Deci nu vad nicio problema din punctul asta de vedere, in conditiile in care apropo de fostul presedinte al ANCS am convenit impreuna si graficul, la mine in birou, ne-am intalnit de trei ori. Am discutat.

Rep: Ce veti face totusi cu decizia aceasta a Thomson Reuters?
Liviu Pop: Va asigur ca eu de aseara, din momentul in care am aflat, ieri dupa-masa (joi, 31 mai - n.red.), am delegat o persoana sa se ocupe de tot ce inseamna acest proiect. Sunt foarte multe proiecte, iar numarul personalului este mic in Minister. Se ocupa de acest proiect sa vedem despre ce este vorba acolo. Voi lua si legatura cu editura in momentul in care voi avea datele mult mai exacte ale acestui proiect. Intrebarea mea este foarte simpla: de ce s-a intarziat din noiembrie anul trecut aceasta licitatie pana in mai 2012?

Rep: Domnul Ciuparu zicea ca acesta a fost calendarul convenit cu marile edituri, inclusiv cu Thomson Reuters.
Liviu Pop: Nu exista niciun mare calendar. O sa facem publice toate dovezile, daca este nevoie, si eu sper pentru toti cercetatorii din Romania sa nu fie o problema si sunt convins ca nu va fi o problema, chiar daca unii se supara acum ca nu mai sunt in anumite functii si ies cu declaratii care pe mine ma surprind.   

Rep: Deci cine v-a cerut, cine v-a sfatuit sa luati aceasta decizie de amanare a datei limita pana la care institutiile de cercetare din Romania pot forma acel consortiu?
Liviu Pop: Impreuna cu dansul am convenit aceste lucruri, in 19-20 mai, nu mai retin, 22 mai, credeti-ma ca nu mai retin. Eu am spus ca: domnule, dar nu e prea batator la ochi sa punem o singura zi, doar in 22 sa fie depusa licitatia?

Rep: Am inteles ca sunt totusi deja 78 de institutii de cercetare si de universitati care si-au declarat adeziunea catre acest consortiu.
Liviu Pop: Foarte bine. In 60 de zile, foarte bine. Competitia trebuie. In 22 cate erau, va intreb eu? Cine stia in 22?
Rep: 78.
Liviu Pop: Nu stiu daca erau 78. In 22 poate s-au trezit dupa ce au vazut ca prelungim acest termen. E posibil sa fi fost 78 ca asteptau din noiembrie licitatia. Nu stiu. Pentru mine, un om care am luat de 2 zile Ministerul Educatiei, o licitatie cu termen de depunere a dosarelor intr-o singura zi mi se pare putin asa, grabit. Am zis: este o problema daca prelungim perioada 15-20, o luna, doua luni? Nu e absolut nicio problema, domnule ministru. Pai haideti sa punem 60 de zile ca ne linistim toti.

Rep: Si cine a zis nu e nicio problema?
Liviu Pop: Domnul presedinte. Exact cum vorbesc cu dumneavoastra, asa am vorbit si cu dansul.

Rep: Vom mai avea acces vreodata la bazele de date Thomson Reuters?
Liviu Pop: Lucrul acesta nu vi-l pot garanta sau certifica eu. Va asigur de o discutie cu editura si de lamurirea acestui subiect, pentru ca nu vreau sa creez in mediul universitar, la cercetatori probleme. Sa nu uitam totusi ca miercuri, pentru toate institutele de cercetare din Romania am elaborat acea ordonanta de urgenta ca sa poata sa isi ia 4.000 de oameni banii si cercetarea din Romania sa functioneze. De asta uitam, de asta uitam cu cercetarea. Le spunem numai pe care le vrem. Deci oamenii acestia, 46 de institute de cercetare din Romania, daca noi miercuri nu adoptam aceasta ordonanta de urgenta, desi trebuia rezolvata de un an de zile, evaluare, criterii si toate celelalte, ramaneau inchis. Asta nu o spunem.

Rep: Banii acestia, cei 120 de milioane de lei pentru contractul pe trei ani cu aceste mari edituri, raman la ANCS? Raman programati pentru aceasta treaba?
Liviu Pop: Absolut. In momentul de fata, astazi, cand discut cu dumneavoastra nu am intentie de a schimba destinatia unor bani. Evident auditul pe care l-am inceput astazi acolo va fi finalizat marti-miercuri saptamana viitoare, joi, vreau si eu sa il vad foarte repede, va scoate la iveala toate elementele. Daca constatam ca sunt alte elemente, va asigur ca impreuna vom lua o decizie si voi fi suficient de transparent ca si dumneavoastra si toata lumea sa vada ce s-a intamplat acolo.

Rep: Fara aceasta baza de date cum se vor mai acorda doctorate, abilitarile si titlurile academice?
Liviu Pop: Haideti sa reusim sa punem ordinul privind doctoranzii, pentru ca daca nu modificam LEN miercuri nimeni nu avea burse doctorale astazi in Romania. De ce: pentru ca nu s-a facut evaluarea 6 luni, la Minister s-a dormit pe aripa aceasta. S-a vrut iarasi o improvizatie gen marca nu mai discut acum".    

Dragos Ciuparu, fostul sef al Cercetarii: "Este o mare minciuna"

Contactat de HotNews.ro, fostul presedinte al Autoritatii Nationale pentru Cercetare Stiintifica (ANCS) Dragos Ciuparu a declarat ca afirmatia ministrului Liviu Pop conform careia au luat impreuna decizia de a amana data contractarii serviciilor marilor edituri "este o mare minciuna". "De altfel am refuzat sa semnez decizia de amanare a datei pana la care institutiile de cercetare din Romania puteau depune cereri pentru a avea acces la aceste baze de date", a explicat fostul sef al Cercetarii.

Dragos Ciuparu a pus la dispozitia HotNews.ro copii ale doua e-mailuri pe care i le-a trimis ministrului Liviu Pop pe 21 mai si in care il informa cu privire la consecintele acestei decizii.

Vezi mai jos cele doua e-mailuri trimise de Dragos Ciuparu catre Liviu Pop chiar in ziua in care ministrul a anuntat in conferinta de presa: "am decis amanarea depunerilor de cereri de finantare pentru proiectul care priveste accesul entitatilor de cercetare romanesti la publicatii si baze de date internationale pentru 60 de zile".

Primul e-mailAl doilea e-mailDaniel Funeriu, fostul ministru al Educatiei: "Este o operatiune bine pusa la punct de catre actualul minister de blocare a accesului la bazele de date internationale"

Daniel Funeriu, fost ministru al Educatiei, a declarat pentru HotNews.ro ca "este o operatiune bine pusa la punct de catre actualul minister de blocare a accesului la bazele de date internationale, pentru ca astfel nimeni din Romania nu va mai putea sa vada care este performanta reala a unui cercetator sau a unui profesor".

"Nu se va mai putea verifica daca o lucrare este plagiata sau nu, vor fi grav afectate toate evaluarile institutionale in curs, evaluari pe baza de performanta, cu raportori straini, insemnand clasificarea universitatilor, clasificarea institutelor, verificarea performantei individuale si institutionale", a explicat Daniel Funeriu.

Citeste si:
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

5013 vizualizari

 • +20 (20 voturi)    
  a III a catastrofa (Luni, 4 iunie 2012, 12:34)

  alex [anonim]

  in mai putin de o luna la ministerul educatiei jovialul
  ponta a adus trei catastrofe; daca primele doua aveau CV ul clar ultimul il intocmeste zi de zi; nu trece ziua si scoate porumbelul din care reiese ca nu isi depaseste conditia de sindicalist insa are meritul ca il slujeste pe tonta
  daca acest guvern rezista pana la alegeri anuleaza tot ce a facut bun vechiul ministru Funeriu
  • +11 (11 voturi)    
   Pentru mine este clar! (Luni, 4 iunie 2012, 13:37)

   , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator] i-a raspuns lui alex

   Daca ei sunt prosti, nici altii nu au voie sa voie destepti!
   Asa ca prostiti/i, uslasi cretini!
   Unde ai vazut tu un comunist citit!
   Oricat de citit este, un comunist tot persoana de grad inferior este!
   Hitler pe astia trebuia sa/i omoare!
   Comunistii sunt ciuma lumii!
  • +6 (6 voturi)    
   ce licitatie? (Luni, 4 iunie 2012, 14:01)

   foarte-curios [utilizator] i-a raspuns lui alex

   trebuia organizata o licitatie cu furnizor UNIC (adica Thompson) in opinia sefului de sindicat vopsit Ministru???? ce cretinism mai e si asta?
   • +2 (2 voturi)    
    Cata (Luni, 4 iunie 2012, 17:03)

    LoveRomania [utilizator] i-a raspuns lui foarte-curios

    Pai are o lozinca "Noi cei din USL nu gandim, doar luam comisioane
 • +9 (9 voturi)    
  Politruci semidocti si avari! (Luni, 4 iunie 2012, 12:46)

  Alberta [utilizator]

  Asa se intampla cand votam guverne de incapabili dar dornici de bogatii.Inca putin si vom fi ca pe timpul lui Ceausescu: in mizerie si intuneric!
  • +4 (4 voturi)    
   Comment sters de user (Luni, 4 iunie 2012, 18:08)

   polonyca [anonim] i-a raspuns lui Alberta

 • -2 (4 voturi)    
  Bcc (Luni, 4 iunie 2012, 13:02)

  cristihan [utilizator]

  Ce e in Bcc ar trebui sa fie blurred cu totul, nu...?
  • +1 (5 voturi)    
   Adică ce vrei să zici? (Luni, 4 iunie 2012, 13:21)

   Iorest [utilizator] i-a raspuns lui cristihan

   Nu ţi se pare corect ca ministrul proaspăt demis să fie informat de lucrurile pe care le-a coordonat până mai ieri?
  • -1 (5 voturi)    
   Nu! De ce sa fie blurred? (Luni, 4 iunie 2012, 13:35)

   mircea [anonim] i-a raspuns lui cristihan

   Pt a se pastra realitatea conditiilor trimiterii mailului din data respectiva? Nu e relevant, din punctul meu de vedere; nu sunt secret de stat, este doar realitatea din data respectiva.

   Acum este o cu totul si cu totul alta realitate, vrem sa ne informam cat mai mult pentru a face o analiza proprie in urma careia sa putem - daca putem - decide cine minte.
  • 0 (4 voturi)    
   Acolo esti tu (Luni, 4 iunie 2012, 13:37)

   , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator] i-a raspuns lui cristihan

   blurre!
   CU TOTUL!
   DEFINITIV!
  • +9 (9 voturi)    
   tu ce crezi? (Luni, 4 iunie 2012, 13:53)

   Alin [anonim] i-a raspuns lui cristihan

   Da.. tu ce crezi? Dl. Dragos Ciupariu a facut publice 2 email-uri scrise de dansul catre Dl. Marian Pop ca sa dovedeasca ca acesta minte. Restul persoanelor care au fost BCC nu au fost implicate public in aceastra problema si fara acordul lor nu ar fi normal sa le expuna numele.

   Ce sa inteleg din intrebarea? Daca cumva exista si alte persoane care au fost BCC, inseamana ca Liviu Pop nu a mintit?!!
   • +4 (4 voturi)    
    A bit late... (Luni, 4 iunie 2012, 14:03)

    cristihan [utilizator] i-a raspuns lui Alin

    In momentul asta ai 100% dreptate :)
    Multumesc redactiei pentru reactie ;)
 • +9 (9 voturi)    
  acest maret sindicalist, (Luni, 4 iunie 2012, 13:10)

  leopold [anonim]

  acest Salygny (dupa cum scrie in CV)al invatamantului romanesc se da in stamba in orice lucru pe care il face.Oricum,si pentru el totul este o surpriza,este vizibil dupa mimica.
 • +7 (7 voturi)    
  Țara te vrea prost! (Luni, 4 iunie 2012, 13:18)

  Timantius Raptor [anonim]

  Așa că nu amânați, renunțați fraților să dați bani pe așa ceva!
  Mai bine dați banii ăia pe borduri și asfalt, că de acolo iasă jaful mai cu folos!
 • +9 (9 voturi)    
  cel mai cinstit guvern ! (Luni, 4 iunie 2012, 13:24)

  om cinsitit [anonim]

  mda, trebuie ca'i cinsteste careva !

  altfel, de unde atatea minciunele ?!

  hai baietii, mai sunt 5 zile de mintit !
 • +8 (8 voturi)    
  Da, e clar! (Luni, 4 iunie 2012, 13:25)

  Gimmy [anonim]

  Toata treaba e premeditata! Nenorocitul asta trebuie sa-si dea demisia!!! Dar cine sa i-o ceara? Miile de profesori universitari care rasufla usurati ca nu li se mai pot verifica CV-urile?
  Pana atunci insa, vreau sa stiu cum a facut Ponta un Master in Drept International in 3luni la Catania!
  • +1 (1 vot)    
   Comment sters de user (Luni, 4 iunie 2012, 18:11)

   polonyca [anonim] i-a raspuns lui Gimmy

 • +6 (6 voturi)    
  Mama ce tamp, cate prostii spune... (Luni, 4 iunie 2012, 13:32)

  nedumerire [anonim]

  Liviu Pop: Nu directorii de scoli, ci parintii trebuie sa fie obligati in acelasi timp.
  Acest plosor tamp habar nu are cine raspunde de banii scolilor sau poate ii pune pe parinti sa aduca de acasa masuta si scaunel la scoala...
 • +1 (1 vot)    
  date concrete vs. ANELiS (Luni, 4 iunie 2012, 13:47)

  Vlad Avrigeanu [anonim]

  Exista unele date publice concrete care nu pot fi contrazise de una sau alta din parti:
  (1) Prof. D. Ciupariu a fost eliberat din pozitia de presedinte a ANCS prin Decizia nr. 281/24.05.2012 a PM/GUV-RO (http://m.hotnews.ro/stire/12341212), in timp ce decizia de amanare a datei-limita de depunere a proiectelor in cadrul competitiei PN-II-CP-I, prin care urma sa fie realizata continuarea finantarii ANELiS, a fost luata in 22.05.2012 (data-limita initiala).
  (2) In 22.05.2012 nu urma sa se realizeze o licitatie, aceasta zi reprezentand numai data limita mentionata mai sus.
  (3) Competitia mentionata la pct. (1) a fost stabilita prin Decizia nr. 9107/26.04.2012 a ANCS (http://uefiscdi.gov.ro/userfiles/file/CAPACITATI/Infrastructuri%20mari/Decizie_9107.pdf), si lansata in 04.05.2012 cf. anuntului disponibil - cu modificarea ulterioara a datei limita - la adresa http://uefiscdi.gov.ro/articole/3069/Calendarul-competitiei.html .
  (4) Furnizorii ANELiS au informat ultimativ autoritatile competentente inca din 14.03.2012 ca vor inchide accesul la literatura de specialitate in data de 23.04.2012, atunci cand se termina perioada de un an de la semnarea contractului precedent pe perioada 0.01.-31.12.2011 (si acela semnat cu o intarziere de aproape 4 luni).
 • +6 (6 voturi)    
  Grajdean II (Luni, 4 iunie 2012, 13:51)

  sile [anonim]

  Altul care se exprima incoerent. Bine ca nu e de la vreun minister unde sa conteze exprimarea, cum ar fi la educatie...
 • -4 (4 voturi)    
  Minciună și prosteală PD-Listă (Luni, 4 iunie 2012, 14:00)

  Andrei George [anonim]

  Dacă dl.Ciupariu, cine o fi el- pentru că sincer n-am auzit de domnia sa în cercetare- spune că bazele de date Thompson erau teribil de importante, minte și probabil că are interese în această minciună. Bazele de date Thompson conțin nici mai mult nici mai puțin decât numele cercetătorului sau grupului de cercetători care au publicat articolul sau au făcut comunicarea, revista sau proceedings-urile în care a apărut comunicarea și un eventual factor de influență. Oricine caută pe Google amănunte despre o temă științifică găsește mult mai multe decât în aceste baze de date. Decât să dai 120 de milioane pentru nimic, Ministerul ar face mai bine contract cu una din cele 2 edituri de prestigiu- Springer și Elsevier- pentru ca de acești bani cercetătorii români chiar să aibă acces la textul complet al articolelor sau lucrărilor științifice.
  • +6 (6 voturi)    
   Pai exact ce l-a infundat pe Mang (Luni, 4 iunie 2012, 14:24)

   sile [anonim] i-a raspuns lui Andrei George

   Nu asta a fost problema lui? Cine, ce si cand a publicat?
   • +2 (2 voturi)    
    Problema dlui Mang (Luni, 4 iunie 2012, 15:13)

    Andrei George [anonim] i-a raspuns lui sile

    Ca și a multor altor profesori universitari e că n-a știut când și unde să se oprească. Avea nevoie de chestiile alea de la Craiova cum am eu nevoie de tancul T-34- dar și-a spus că de ce să nu le pună în CV ?
    • +2 (2 voturi)    
     Pai avea nevoie (Luni, 4 iunie 2012, 15:57)

     sile [anonim] i-a raspuns lui Andrei George

     Cand criteriul de promovare a kilu' de maculatura produsa, trebuie sa mai oui negrisorii sa-ti mai scoata cate un articol din cand in cand. Se cheama ca ai activitate.
     • +1 (1 vot)    
      Profesorul nu este un roboțel (Luni, 4 iunie 2012, 16:14)

      Andrei George [anonim] i-a raspuns lui sile

      Ideea că dacă nu scoți pe an cel puțin 2 articole ISI e aiurea. Profesorul poate să scoată 1 carte- de referință- în toată cariera sa universitară. Noua optică- după care nu ești un animal (profesor) bun dacă nu faci cel puțin un pui pe an- conduce la aiureli de genul ăsta. N-am nici cea mai vagă idee de dl.Mang dar ar putea fi un profesor foarte bun fără să apeleze la porcării de acest gen. Personal, refuz pe cât pot solicitările de participare din țară- tocmai pentru că nu sunt niște oameni serioși. Trebuie să-și facă planul- și atunci cer de la toți...
      • 0 (0 voturi)    
       Ba sa avem pardon (Luni, 4 iunie 2012, 18:39)

       sile [anonim] i-a raspuns lui Andrei George

       Daca nu produci decat o lucrare toata viata poti sa ramai lector, conferentiar... De ce sa fii profesor sau doctor daca nu ai niciun aport in domeniu? Ca nu se cere sa publici articole revolutionare. Pur si simplu se cer niste articole care sa fie aprobate si de altcineva in afara de clica din Romania.
  • +4 (4 voturi)    
   Mai draga Andrei si George et ajusdem farinae (Luni, 4 iunie 2012, 14:42)

   Gimmy [anonim] i-a raspuns lui Andrei George

   Baza de date Thompson este baza de date ISI, dupa care se judeca si se evaluaeaza calitativ activitatea unui cercetator!
   Este instrumentul de lucru al tuturor marilor agentii de funding si al marii majoritati a universitatilro lumii civilizate!
   Mai concret: folosind baza asta de date, eu pot sa spun ca numitii Andrei si George sunt un zero barat in stiinta si ca au tot interesul ca nimeni din Romania sa nu poata vedea acest lucru... de unde si atacul ad hominem la adresa unui cercetator de talia internationala a lui Dragos Ciupariu (btw: nu ma mira ca nu ai auzit de el! LOL)!
   • -2 (2 voturi)    
    Nenea Gimmy, mai scutește-ne (Luni, 4 iunie 2012, 15:11)

    Andrei George [anonim] i-a raspuns lui Gimmy

    Probabil că matale vinzi pepeni prin piață și iei de bune cele de prin ”Evenimentul zilei”- nașpa pentru matale dar nu se judecă nimic după baza de date Thompson. Și ca să-ți dau cel mai bun exemplu, dl. ing. Justin Capră- poate cel mai talentat inventator - și cercetător- din România -n-are nici un articol publicat în reviste cu ISI. Nu e un cercetător bun ? Așa că vezi că ți-a căzut niște varză pe jos și faci mizerie....
  • +4 (4 voturi)    
   Thompon-esential pentru cercetatori (Luni, 4 iunie 2012, 14:55)

   Veteran [utilizator] i-a raspuns lui Andrei George

   Se vede ca nu lucrezi in cercetare si daca totusi muncesti, iti transmit ca esti un cercetator submediocru... Thompson reprezinta cea mai importanta baza de date si este esentiala pentru cercetarea romaneasca. Nu mai incerca sa minti lumea...
   • -2 (2 voturi)    
    Greșit, dle. Veteran (Luni, 4 iunie 2012, 15:15)

    Andrei George [anonim] i-a raspuns lui Veteran

    Lucrez de peste 20 de ani în cercetare și fără nici o rușine pot să-ți spun că sunt unul din cei mai buni cercetători din România. Nu ca să mă laud cu asta dar am fost pe poziția a III-a pe lista de C.S.I (dacă ai idee ce e aia) notificați de dl.Funeriu în 2010- deci și amtale ești un papagal PD-List care aude, nu înțelege dar înghite...
 • +5 (5 voturi)    
  Minciuna (Luni, 4 iunie 2012, 14:02)

  grivei [anonim]

  ...dlui liviu pop este evidenta ; ca si stil de lucru ( isi sustine decizia printr-o minciuna fata de opinia altei persoane ) aduce aminte de vremuri care nu trebuie sa se mai intoarca...
  asa ca dle liviu pop , esti liber sa parasesti pozitia de ministru ... demisia ! ...altfel 'patezi' guvernarea ponta care se pretinde 'cea mai curata'
 • +1 (1 vot)    
  Intrebari si nedumeriri 1 (Luni, 4 iunie 2012, 15:38)

  a_muraru [anonim]

  Vad doua chestiuni aici, care din interese ce imi scapa, sint contopite: utilitatea/necesitatea accesului la literatura de specialitate si modalitatea de accedere la aceasta.

  In prima chestiune o larga majoritate este de parere ca este necesar sa pastram contactul cu revistele relevante.

  A doua chestiune este mai gingasa: cum facem aceasta? Proiectul ANELiS a fost sustinut din fonduri europene, care s-au terminat. Nimeni nu s-a gindit la prelungirea, cu ajutorul fondurilor europene, a acestui proiect.

  Se decide in graba, cind vintul schimbarii guvernului era puternic, ca trebuie organizata o ''competitie'', care, prin modul de articulare a cerintelor, anunta cistigatorul (celebrul ''consortiu'' deja constituit), un soi de subcontractant de fapt, precum si firma ce va cistiga ''subcontractarea'', i.e. Thomson Reuters (citirea cerintelor din ''Pachetul de informatii'' si compararea acestora cu ce a oferit ANELiS ieste concludenta).

  Intrebari/nedumeriri:

  1. Daca este ''competitie'' autentica, de ce inscrierea s-a putut face intr-o singura zi?

  2. De ce nu s-a ales contractarea directa prin UEFISCDI a acestui serviciu?

  3. Piata furnizorilor de astfel de servicii este una restrinsa. In fapt, sint citiva (4-5) mari competitori, Thomson fiind unul dintre acestia (v. pagina de internet http://www.anelis.ro/images/stories/1_consortiile%20de%20achizitie%20a%20resurse..., p. 6 s.u.). De ce se insista peste tot (in presa, in declaratiile fostilor decidenti) pe contractul anterior cu Thomson?

  4. In ''Pachetul de informatii'' se afirma ca 2% din suma totala a proiectului poate fi alocata cheltuielilor de tip salarial pentru entitatea care va cistiga ''competitia''. Cum acest 2% inseamna 3.000.000 RON, nu inteleg unde se vor duce acesti bani, cita vreme entitatea autohtona subcontracteaza si se ocupa doar de mentenanta.

  //
  • +1 (1 vot)    
   Nu este accesul la literatură de specialitate (Luni, 4 iunie 2012, 16:19)

   Andrei George [anonim] i-a raspuns lui a_muraru

   Domnule Muraru,

   Thompson oferă accesul la referințe și nu la literatură de specialitate. E o diferență de la cer la pământ. Și eu aș fi încântat- pentru că nici un institut nu-și poate permite să plătească abonamente- să am acces gratuit la toate revistele scoase de Elsevier- dar n-am acest acces.
   Mai mult decât atât, Thompson nu are o politică unitară apropo de citări. De exemplu, o conferință care în 1996 avea ISI pe ea- în 1998 nu mai are deși e aceeași conferință, organizată de aceiași oameni și de aceeași instituție prestigioasă. Ceea ce ne duce cu gândul la faptul că probabil că organizatorii trebuie să scoată bani buni din buzunare să fie indexați ISI- ceea ce nu prea e nici științific și de nici un fel.
 • 0 (0 voturi)    
  Intrebari si nedumeriri 2 (Luni, 4 iunie 2012, 15:40)

  a_muraru [anonim]

  //

  5. Ar trebui comparata suma cheltuita de ANELiS in cei trei ani de functionare cu ceea ce ''competitia'' din 2012 anunta ca suma pusa in joc: 150.000.000 RON. La fel, ar trebui comparata aceasta din urma suma cu cele practicate in piata.

  6. Cum se explica recurenta unor obiective ale proiectului ANELiS in ''Pachetul de informatii'' al competitiei decise de ANCS (v. sectiunea ''Indicatori de realizare'', no. 5, 7)?

  In fapt, sint prea multe semne de intrebare aici. Cred ca transparenta este solutia: publicarea datelor privitoare la participanti (exista, desigur, o echipa de implementare, cu nume si prenume, ar lamuri chestiunea).

  A propos, stiti ca tot pe final de mandat s-a mai organizat o competitie de catre ANCS, la care inscrierile s-au facut intr-o singura zi? V. pagina de internet http://uefiscdi.gov.ro/userfiles/file/CAPACITATI/ERC-like/Competitie%202012/Pach... (foarte interesant este ca se vor finanta vreo 5-6 proiecte). Abia astept sa vad pentru cine s-a organizat si aceasta competitie.
 • 0 (0 voturi)    
  pachetul de informatii (Luni, 4 iunie 2012, 18:34)

  Simina [anonim]

  Nu stiu de ce se vehiculeaza acea singura zi. Pachetul de informatii a fost lansat in 4 mai, iar termenul de depunere era 22 mai. E mai mult decat o zi.
  • 0 (0 voturi)    
   Raspuns (Luni, 4 iunie 2012, 20:58)

   a_muraru [anonim] i-a raspuns lui Simina

   ''Pachetul de informatii'' publicat de ANCS pune in dreptul sintagmei ''Depunerea cererilor de finantare'' o data, 22.05.2012. In alte cazuri, acolo unde se indica un interval, avem o alta formula: spre exemplu, ''Primirea contestatiiilor'' se face intr-un interval, clar indicat: ''24-25.05.2012''.
 • 0 (0 voturi)    
  ipocrizie !!! (Luni, 4 iunie 2012, 20:04)

  ipocritii ! [anonim]

  Eu imi vreau banii taiati din salar inapoi. Taiati de Boc , cu acordul lui Funeriu !!!! Chiar credeti ca ma intereseaza ISI Thomson la un salar de 1600 RON cu doctorat si articole recenzate in strainatate si sefi smecheri ????? Da, ma intereseaza baza de articole IEEE, dar ma descurc cu amicii de prin straintate... ca asa e la noi... nu am nici macar birou ca lumea la universitate de unde sa accesez baze de date si articole... chiar nu inteleg toate dicutiile acestea ipocrite si foarte IPOCRITE. Totul se rezuma la bani. Iar plagiatorul Mang nu a fost prins decat acum, cand a devenit incomod, cu toate milioanele platite de Anelis timp de 3 ani. Iar Funeriu nu a facut nici o reforma. Totul se rezuma la bani in conturi personale si constructii de vile.
  Ipocrizie la cote maxime !
 • 0 (0 voturi)    
  restauratia (Marţi, 5 iunie 2012, 13:19)

  sutasul [utilizator]

  Domnul Pop reprezentantul INTERIMAR al USL in guvernul provizoriu,dupa ce ca este analfabet(vezi interviurile cu agramatisme)mai este si mincinos. Asazisele imbunatatiri ale legii invatamantului sant bete in roate aduse reformei cu caracter european,incepute de catre min.Funeriu si care ne ar fi adus recunoasterea invatamantului romanesc pe plan international,usurand totodata si accesul copiilor nostri la piata muncii din occident.Restauratia impusa de PSD ne va duce in evul mediu,iar copii nostri vor fi catalogati ca si "carne de tun" in occident,diplomele lor fiind nerecunoscute dat fiind nerecunoasterea universitatilor romanesti pe plan mondial.Vai de soarta invatamantului romanesc cu acesti "reformatori"de paie,care tredeaza interesele tarii pentru satisfacerea clientelei politice a USL.
 • 0 (0 voturi)    
  nu se stie absolut deloc despre ce se discuta (Marţi, 5 iunie 2012, 19:05)

  Dana [anonim]

  ma minunez (ca un om care stie foarte bine despre ce se discuta) cum un reprezentant al executivului habar nu are despre ce vorbeste. nici reporterul nu a fost foarte bine informat. deci sa lamurim.
  dupa expirarea contractului care permitea accesul la baze de date care contin literatura stiintifica, contract derulat din fonduri structurale sub denumirea de "proiect ANELIS" un grup de oameni inimosi de la universitatea al.i. cuza din iasi a luat in luna septembrie a anului trecut initiativa infiintarii unei asociatii la nivel national. din aceasta asociatie, urmau sa faca parte universitati, biblioteci universitare si institute de cercetare. scopul ei era sa poata accesa fonduri care sa permita achizitionarea de resurse electronice la literatura stiintifica. asociatia a luat denumirea de ANELIS plus, are personalitate juridica si da, are 78 de membri.
  dupa nenumarate demersuri care s-au lovit de esecuri, s-a reusit in fine, la inceputul lunii mai sa se identifice calea care sa ofere accesarea unor fonduri publice. aceasta cale era constituita de organizarea unei competitii in cadrul programului CAPACITATI (gestionat de UEFISCDI), printr-o anumita componenta a acestuia - vezi informatiile de la adresa http://uefiscdi.gov.ro/articole/2989/Modulul-I--Proiecte-de-investitii-in-infrastructura-CD.html
  s-a lansat competitia, asociatia ANELIS plus a elaborat propunerea de proiect care avea ca scop obtinerea acelei nenorocite de finantari de 120 milioane lei noi, restul de cca. 40 milioane lei noi urmand a fi constituita din contributia proprie a fiecarui membru al asociatiei.
  vin si spun acum, ca afirmatia dlui. ministru Pop cum ca la licitatie participa ba 78 de potentiali candidati ba mai stiu eu cine, este ABERANTA. Dle. minsitru, la ce "78" va referiti? Acestia sunt membrii asociatiei ANELIS plus care au depus un SINGUR proiect la licitatia DE PROIECTE. Deci, stiti despre ce vorbiti sau nu? Cu respect, cred ca NU!.
 • 0 (0 voturi)    
  Ciupariu cel mai mincinos (Vineri, 8 iunie 2012, 7:37)

  Irina [anonim]

  NU CRED IN ACEST INDIVID NICI CA L-ASI VEDEA IN GENUNCHI. EL SI BABA GENERALA DE LA INCDSB SUNT MANA IN MANA LA FACATURI SI CORUPTIE. DEPLASATI-VA LA ICB IASI SI CERETI RAPORTUL SI DECIZIA CAMEREI DE CONTURI DIN IASI. SI CIUPARIU SI BABA DE LA INCDSB CUNOSC SITUATIA SI L-A IERTAT PE FOSTUL DIRECTOR SA MAI ADUCA MILIARDUL PE CARE L-A FURAT DIN ICB SI CARE PROBABIL A FOST IMPARTIT IN 3. ASA CA BINE CA NU MAI ESTE IN FRUNTEA CERCETARII ACEST INDIVID CARE NU A FACUT DE FAPT NIMIC, DECAT S-A IMBOGATIT CATIVA ANI PE SPINAREA CELORLALTI
 • 0 (0 voturi)    
  Manevre de mafioti! (Miercuri, 13 iunie 2012, 16:16)

  Alberta [utilizator]

  Aceleasi naravuri,ca pe vremea lui ceausescu! Nu-i de mirare! Romani votati-i ca va dau de baut ceva alcool,cate-un mic ...si un sut spre groapa!


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by