​DOCUMENT Totul despre certificatul digital COVID: Ce date trebuie că completezi pe platforma certificat-covid.gov.ro / Certificatele de vaccinare vor fi valabile un an, iar cele de vindecare 180 de zile

de Alina Neagu     HotNews.ro
Luni, 28 iunie 2021, 14:50 Actualitate | Sanatate


Pasaport verde Covid
Foto: GIL COHEN-MAGEN / AFP / Profimedia
​Proiectul de Ordonanță de Urgență care reglementează eliberarea certificatelor digitale COVID, de la data de 1 iulie, a fost transmis Guvernului de către Ministerul Sănătății și ar urma să fie aprobat în ședința de marți a Executivului. Din prima zi a lunii viitoare, cei care doresc să călătorească între țările UE trebuie să descarce acest certificat. Certificatul digital va putea fi descărcat de 3 categorii de persoane - cele vaccinate împotriva COVID-19, cele care au trecut recent prin boală și cele care au un test PCR negativ - de pe platforma certificat-covid.gov.ro, dezvoltată de STS, arată proiectul de OUG, document obținut de HotNews.ro.

Ordonanţa de Urgenţă privind implementarea certificatului digital COVID (certificatul verde) are toate avizele necesare și va fi aprobată în şedinţa de Guvern de marţi, a anunțat astăzi ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă.

Certificatele privind vaccinarea, testarea sau vindecarea de COVID-19 vor fi eliberate de Ministerul Sănătății prin intermediul portalului web certificat-covid.gov.ro, dezvoltat de Serviciul de Telecomunicații Speciale, prevede proiectul de OUG.

Autenticitatea certificatului va fi garantată de un cod QR. Acest cod QR va putea fi scanat la punctul de trecere vamală, iar certificatul va putea fi prezentat atât pe hârtie, cât și pe telefon.


Pentru eliberarea certificatelor de testare va fi solicitată completarea pe portalul web certificat-covid.gov.ro a următoarelor seturi de date:
 • pentru persoanele care s-au identificat la testare cu codul numeric personal: nume, prenume, codul numeric personal, seria și numărul actului de identitate, luna efectuării testului al cărui rezultat este negativ pentru SARS-CoV2, județul în care s-a efectuat testarea.
 • pentru persoanele care s-au identificat la testare cu act de identitate emis de alt stat decât România sau pașaport: nume, prenume, numărul pașaportului / actul de identitate, luna efectuării testului al cărui rezultat este negativ la testul pentru SARS-CoV2, județul în care s-a făcut testarea.


Pentru eliberarea certificatelor de vindecare va fi solicitată completarea pe portalul web certificat-covid.gov.ro a următoarelor seturi de date:
 • pentru persoanele care s-au identificat la testare cu codul numeric personal: nume, prenume, codul numeric personal, seria și numărul actului de identitate, luna efectuării testului al cărui rezultat este pozitiv pentru SARS-CoV2, județul în care s-a efectuat testarea.
 • pentru persoanele care s-au identificat la testare cu act de identitate emis de alt stat decât România sau pașaport: nume, prenume, numărul pașaportului / actul de identitate, luna efectuării testului al cărui rezultat este pozitiv la testul pentru SARS-CoV2, județul în care s-a făcut testarea.

Pentru eliberarea certificatelor de vaccinare va fi solicitată completarea pe portalul web certificat-covid.gov.ro a următoarelor seturi de date:
 • pentru persoanele care s-au identificat la vaccinare cu codul numeric personal: nume, prenume, codul numeric personal, seria și numărul actului de identitate, luna când a fost efectuată oricare dintre dozele de vaccin, denumirea vaccinului administrat, județul/țara unde s-a făcut vaccinarea.
 • pentru persoanele care s-au identificat la vaccinare cu act de identitate emis de alt stat decât România sau pașaport: nume, prenume, numărul pașaportului / actul de identitate, luna când a fost efectuată oricare dintre dozele de vaccin, denumirea vaccinului administrat, județul/țara unde s-a făcut vaccinarea.

Certificatele sunt valabile după cum urmează:
 • Certificatele de testare 24 sau 72 de ore, în funcție de tipul de test
 • Certificatele de vindecare 180 de zile
 • Certificatele de vaccinare până la data de 30 iunie 2022

 • Povestea certificatului verde lansat la nivelul UE: Este gratuit, securizat și va ajuta la realuarea călătoriilor în siguranță

Certificatul a fost propus de Comisia Europeană pentru reluarea călătoriilor în condiții de siguranță în această vară. Acesta va fi gratuit, securizat și accesibil tuturor cetățenilor. Disponibil în format digital sau pe hârtie, acest certificat va reprezenta o dovadă a faptului că o persoană a fost vaccinată împotriva COVID-19, a obținut un rezultat negativ la test sau s-a vindecat în urma unei infecții.

În urma acordului politic cu privire la regulamentul care reglementează certificatul, încheiat între Parlamentul European și Consiliu la 20 mai, pe 1 mai s-a lansat pilonul tehnic al sistemului UE. Creat în doar două luni, portalul UE asigură verificarea caracteristicilor de securitate conținute în codurile QR ale tuturor certificatelor.

Acest lucru le va permite cetățenilor și autorităților să aibă certitudinea că certificatele sunt autentice. În timpul acestui proces, nu se schimbă și nu se păstrează date cu caracter personal.

Regulamentul se va aplica de la 1 iulie, însă toate statele membre care au trecut cu succes testele tehnice și care sunt pregătite să elibereze și să verifice certificatele pot începe să utilizeze deja sistemul în mod voluntar. Încă din 1 iunie, șapte state membre – Bulgaria, Cehia, Danemarca, Germania, Grecia, Croația și Polonia – au decis să se conecteze la portal și au început să elibereze primele certificate ale UE, în timp ce altele au decis să lanseze certificatul digital al UE privind COVID numai atunci când toate funcțiile vor fi implementate la nivelul întregii țări.

O prezentare generală actualizată este disponibilă pe site-ul web dedicat certificatului verde digital Covid.

Regulamentul se va aplica de la 1 iulie și, pentru statele membre care au nevoie de mai mult timp, prevede o perioadă de introducere treptată de șase săptămâni pentru eliberarea certificatelor. În paralel, Comisia va continua să ofere sprijin tehnic și financiar statelor membre pentru a se conecta la portal.

Ministrul italian al sănătății, Roberto Speranza, a anunțat că va propune extinderea folosirii certificatului verde de călătorie al Uniunii Europene și pentru țări din afara blocului comunitar.


 • Cum s-a ajuns la certificatul digital pentru libera circulație în UE

La data de 17 martie 2021, Comisia Europeană a prezentat o propunere de creare a unui certificat al UE privind COVID pentru a facilita libera circulație în condiții de siguranță a cetățenilor în UE în timpul pandemiei. La 20 mai, colegiuitorii au ajuns la un acord provizoriu.

În paralel cu procesul legislativ, Comisia a colaborat îndeaproape cu reprezentanții statelor membre în cadrul rețelei de e-sănătate, o rețea voluntară care conectează autoritățile naționale responsabile cu e-sănătatea, în vederea implementării tehnice. La 21 aprilie, au fost adoptate specificații tehnice, pe baza orientărilor convenite în ianuarie și actualizate în martie, precum și a unui cadru de încredere convenit în martie. În plus, a fost elaborat un model de proiectare împreună cu statele membre care să faciliteze recunoașterea certificatelor UE privind COVID eliberate pe suport de hârtie.

Portalul UE a fost creat de T-Systems și SAP și este găzduit de centrul de date al Comisiei din Luxemburg. Acesta permite verificarea semnăturilor digitale conținute în codurile QR ale tuturor certificatelor fără prelucrarea datelor cu caracter personal. Cheile de semnătură necesare pentru această verificare sunt stocate pe servere la nivel național; prin intermediul portalului, aceste chei pot fi accesate de aplicațiile sau sistemele naționale de verificare din întreaga UE.

Comisia a dezvoltat, de asemenea, programe informatice și aplicații de referință pentru eliberarea, stocarea și verificarea certificatelor, astfel încât să faciliteze implementarea la nivel național; acestea sunt publicate pe site-ul GitHub.

Cele mai recente informații primite de la statele membre cu privire la măsurile luate și la restricțiile de călătorie impuse în contextul pandemiei provocate de coronavirus sunt disponibile pe platforma Re-open EU.
Citește și:Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

19971 vizualizari

 • +2 (16 voturi)    
  Din ciclul "Romania" (Luni, 28 iunie 2021, 15:02)

  TheBorg [utilizator]

  "Certificatele sunt valabile după cum urmează: Certificatele de vaccinare până la data de 30 iunie 2022"

  N-ar trebui sa depinda de data in care te-ai vaccinat? Zic si eu.
  • +5 (15 voturi)    
   Are you kidding me? (Luni, 28 iunie 2021, 15:45)

   Vaka [utilizator] i-a raspuns lui TheBorg

   "pentru persoanele care s-au identificat la vaccinare cu codul numeric personal: nume, prenume, codul numeric personal, seria și numărul actului de identitate, luna când a fost efectuată oricare dintre dozele de vaccin, denumirea vaccinului administrat, județul/țara unde s-a făcut vaccinarea." - Pai nu aveti deja aceste date?

   Astia's la furat, rau de tot.

   In cazul asta vad o metoda simpla de a converti un certificat tiparit fals pe unul digital autentic........
   • +1 (3 voturi)    
    Se pare ca dumneata ne iei in ras (Marţi, 29 iunie 2021, 11:00)

    Gelu007 [utilizator] i-a raspuns lui Vaka

    Dumneavoastra se pare ca nu ati inteles sau nu vreti sa intelegeti despre ce e vorba aici, datele cerute sunt mai degraba ca o metoda de minima securitate, pentru ca doar persoana respectiva sau cineva care are acces la toate acele date sa poata descarca acel certificat. Ca intrebare, dumneata ce date ai cere daca consideri ca astea sunt bataie de joc?
  • -1 (21 voturi)    
   Nu se va tine cont de Certificatul Covid-19! (Luni, 28 iunie 2021, 16:28)

   Rower [utilizator] i-a raspuns lui TheBorg

   Articolul este reclama la Pfizer. Certificatul de vaccinare Covid-19 nu va avea vreo valoare. Nici o țara nu poate fi obligata sa ia în seama certificate emise de o alta în condiții pe care nu are cum sa le verifice. In plus de asta, nu exista nici un studiu științific independent care sa arate ca vreunul din vaccinurile anti virus chinezesc ar avea efecte pozitive.

   Citat:
   "DOCUMENT Totul despre certificatul digital COVID: Ce date trebuie că compeletezi pe platforma certificat-covid.gov.ro / Certificatele de vaccinare vor fi valabile un an, iar cele de vindecare 180 de zile"
   • +1 (7 voturi)    
    Cele UE (Luni, 28 iunie 2021, 19:28)

    JohnR [utilizator] i-a raspuns lui Rower

    Se vor recunoastre intre ele. Cel putin asta. Probabil si alte tari vor recunoaste certificatele UE.
  • +4 (6 voturi)    
   Nu are treaba "Romania" aici (Luni, 28 iunie 2021, 16:49)

   RDU2 [utilizator] i-a raspuns lui TheBorg

   Data de "valabilitate" a certificatelor pt cei vaccinati a fost decisa de UE, ca fiind de fix 1 an de zile din momentul intrarii in vigoare a acestor documente, fara nicio legatura cu momentul vaccinarii; initial s-a dorit ca aceste documente/certificate sa aiba valabilitate pana cand OMS declara pandemia terminata, dar juratii UE au concluzionat ca nu pot emite astfel de document cu data de valabilitate care sa depinda de un organism din afara UE. Asa ca au adoptat aceasta conventie, urmand ca la anul sa decida in ce conditii vor prelungi valabilitatea lui.
   Data de 30 iunie 2022 are o semnificatie strict juridica.
   Si nu, nu e din ciclul "Romania", sa nu mai aruncam cu rahat in ai nostri.
 • 0 (20 voturi)    
  ha! (Luni, 28 iunie 2021, 15:04)

  Mazeta [utilizator]

  „Dacă este vorba de situaţia în care persoana a trecut prin boală, valabilitatea este de 180 de zile de la data primului test COVID pozitiv înregistrat în CORONAFORMS.

  Dacă vorbim de vaccinare - valabilitatea este până în luna iunie 2022 pentru o persoană vaccinată cu schemă completă"”

  Adică ați înțeles voi.
  • -4 (8 voturi)    
   iunie 2022 (Luni, 28 iunie 2021, 15:12)

   t4v1 [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   E chiar bine

   In Danemarca vaccinarea te tine doar vreo 6 luni
  • +5 (15 voturi)    
   Aia nici nu e grava. (Luni, 28 iunie 2021, 15:32)

   Lok [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   Sa vezi tu cum vindecatii cu test de anticorpi nu sunt inclusi nicaieri :)))))))))
  • +1 (9 voturi)    
   Dosar cu sina, dom'ne (Luni, 28 iunie 2021, 15:56)

   P.Antipov [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   Niciun document oficial în ro nu se face fara dosar cu sina!*

   ___
   * exceptiile confirma regula
 • +3 (5 voturi)    
  (v)orbeste lumea ... (Luni, 28 iunie 2021, 15:11)

  nu conteaza cine zice [utilizator]

  pana se cacaie organizatorii despre ce si cum ... expira o gramada ... ca de obicei, important e sa organizam, nu sa rezolvam ceva ...
 • +5 (5 voturi)    
  De ce mai avem nevoie de ADR? (Luni, 28 iunie 2021, 15:14)

  t4v1 [utilizator]

  Cand STS pare singurul capabil sa faca soft guvernamental!
 • +1 (17 voturi)    
  Hai cu facilitarea si la concerte, supermarket si (Luni, 28 iunie 2021, 15:36)

  xolv [utilizator]

  mijloace de transport.
 • -3 (7 voturi)    
  la noi in tara (Luni, 28 iunie 2021, 15:40)

  Alin Delin [utilizator]

  Certificatul de vindecare e valabil doar 90 de zile.
 • -4 (10 voturi)    
  Ar trebui sa se numeasca Certificat STS (Luni, 28 iunie 2021, 15:44)

  holinessdani [utilizator]

  Suntem singura tara din lume unde softul pt programele guvernamentale sunt concepute si implementate de un serviciu secret, STS.
  Iar implementarea se va face in ultimul minut si ultima secunda a datei impuse de UE.
  In majoritatea tarilor europene certificatul functioneaza demult.
  • +2 (8 voturi)    
   Dar (Luni, 28 iunie 2021, 17:24)

   ursu78 [utilizator] i-a raspuns lui holinessdani

   Dar...nu suntem singura tara cu analfabeti functionali care-si dau cu parerea pe aici.
   STS nu vine de la serviciu de telecomunicatii secret...
   ci de la Serviciu de Telecomunicatii Speciale (comunicatii de urgenta, 112, Roalert etc...)
 • +4 (8 voturi)    
  Observații (Luni, 28 iunie 2021, 15:46)

  Ion Alexandru [utilizator]

  1. Nu era mai simplu ca pe site-ul EXISTENT, pe adeverința de vaccinare EXISTENTĂ să se adauge codul qQR și cei vaccinați să descarce adeverința ? Ba da, dar de ce să fie simplu când poate fi complicat ?
  2. Să ne mai mirăm că iar suntem codași la implementare ? În majoritatea statelor UE se eliberează de mult certificatul digital cu cod QR.
  3. În alte țări UE e mult mai simplu. Te-ai vaccinat și atât. Nu completezi formulare, nu duci dosar cu șină, ci primești, la câteva zile de la vaccinare, codul QR pe e-mail.
  • +1 (3 voturi)    
   Contra observatii (Luni, 28 iunie 2021, 16:54)

   RDU2 [utilizator] i-a raspuns lui Ion Alexandru

   1. Este o decizie UE de a avea un document/certificat unitar in toate tarile membre, care sa respecte aceleasi reguli si sa poata fi verificat intr-o baza de date comuna. Nu se pot trimite toate informatiile personale ale cetateanului catre acea baza de date, de aceea trebuie sa fie DIFERITA de cea a tarii cu persoanele vaccinate. Altfel ati fi urlat cu totii ca va fura UE datele. Chiar daca s-ar fi facut cum zici tu, un QR adaugat pe adeverinta existenta, tot ar fi trebuit descarcat un document nou de catre cei deja vaccinati, nu? Adica fix ce va fi si de la 1 iunie, nimic "simplificat" pt ei.
   2. Nu suntem codasi la implementare, acest sistem/certificat/dovada este activ de la 1 iulie, pana atunci tarile membre nu pot verifica autenticitatea lui in baza de date comuna, chiar daca unele tari au emis deja ceva compatibil.
   3. Si la noi e foarte simplu: primesti certificatul imprimat dupa ce te vaccinezi (pe loc, nu la cateva zile dupa), unde ai vazut tu ca iti cere dosar cu sina???? sau daca esti berbec si il pierzi, accesezi o pagina web, bagi CNP si nr telefon si descarci pe loc documentul. Nu inteleg ce vrei mai simplu decat atat!
  • 0 (0 voturi)    
   Confirm (Luni, 28 iunie 2021, 17:20)

   This_User_Is_Real [utilizator] i-a raspuns lui Ion Alexandru

   Sambata am primit a 2-a doza de vaccin in Viena, duminica mi-a sosit SMS cu link catre documentul oficial (PDF) de confirmare a vaccinarii, cu QR code pe care l-am si scanat in aplicatia "Green Pass".
  • 0 (2 voturi)    
   Corect, dar nu chiar.. (Luni, 28 iunie 2021, 20:09)

   Thexy [utilizator] i-a raspuns lui Ion Alexandru

   ...ceea ce spui. Pentru ca pe adevereintele de vaccinare se inlocuieste numele, lasand restul informatiilor la fel (chiar si codul QR de care spui tu ca ar putea fi pus) si iata cum "descurcaretul" are toate beneficiile, fara sa se expuna riscului de 5G "ca toti fraierii". Pentru a putea verifica aia de la Germanica ca porumbelul care arata certificatul este chiar vaccinat, este nevoie sa isi lege baza lor de date de cea a Romaniei. Pentru ca autoritatile sa poate face asta, UE a realizat un set de regului care trebuie respectate de aplicatiile de interogare.
  • 0 (0 voturi)    
   Ale mele observatii (Marţi, 29 iunie 2021, 10:07)

   svd [utilizator] i-a raspuns lui Ion Alexandru

   Baniuesc ca te referei la adulti.renv.ro nu?

   Vreau doar sa subliniez 3 probleme cu acea platforma.
   1) Nu se poate accesa din afara tarii. Eu de exemplu nu sunt acum in Romania.
   2) Pentru autentificare, se cere numarul de telefon specificat la programare. Eu de exemplu am facut vaccinul la un drive-thru din Arat unde nu am specificat numar de telefon, pentru ca unul de Romania pur si simplu nu am.
   3) Daca ai probleme cu platforma, naspa. Nu am putut suna pe nimeni sa ma ajute.

   Mai erau cateva chestii dar imi scapa acum.

   Deci eu unul ma bucur ca se introduce acest sistem nou, intrucat mi-ar rezolva toate problemele de mai sus.
   O zi buna.
 • +2 (4 voturi)    
  Doamne, (Luni, 28 iunie 2021, 16:28)

  victor L [utilizator]

  ce mai cearceaf de instructiuni!
 • +6 (14 voturi)    
  diferente (Luni, 28 iunie 2021, 16:33)

  Alin Delin [utilizator]

  In momentul de fata vindecatii de covid au doar 90 de zile drepturi ca un vaccinat , cu certificatul verde sunt 180.
  De ce nu sunt luate in calcul testele de anticorpi?
  Daca nu is relevante de ce mai sunt legale si nu sunt banate?
 • +3 (7 voturi)    
  dupa 30.07.2022 Ro da banisori pe alte vaccinuri (Luni, 28 iunie 2021, 16:59)

  jackalphonse [utilizator]

  Expira certificatul fara sa conteaze cand cand a fost facut vaccinul, chiar si pe 29 iunie 2022?
  Nu trebuia sa conteze data de vaccinare?
  Foarte profitabile sunt mutatiile astea:)).
 • +4 (6 voturi)    
  Nu trebuie in toate tarile UE (Luni, 28 iunie 2021, 17:54)

  copci [utilizator]

  De ce dezinformati? Nu este nevoie de certificat in toate tarile UE. Spania, Bulgaria si Ungaria permit accesul din Romania fara certificat, poate mai sunt si altele.
  • +3 (13 voturi)    
   Da (Luni, 28 iunie 2021, 19:46)

   winston_smith [utilizator] i-a raspuns lui copci

   Eu in astea voi calatori anul asta. Recomand tutoror romanilor ce mai spera la libertate sa faca la fel. Altfel, vaccinatii se infecteaza si transmit la fel ca nevaccinatii, altfel nu ar fi fost azi 23 000 de cazuri in UK, cu 85 % din adulti vaccinati, si cu trecuti prin boala peste 90 %, si cazurile explodeaza. Ca se raspandeste doar printre nevaccinati, asta nici un copil de 8 ani nu poate crede. Se minte atat de prost. Certificatul, la fel ca vaccinul, sunt scopuri, nu mijloace. Plandemia e mijlocul.
  • -1 (1 vot)    
   Cred... (Luni, 28 iunie 2021, 23:22)

   Thexy [utilizator] i-a raspuns lui copci

   ...ca toate tarile UE permit accesul fara certificat, pe baza testului PCR. Doar ca unele te vor baga in carantina pentru ca nu vor mai permite fara certificat de boala, testare, vaccinare.
   • +1 (1 vot)    
    Ai dreptate (Marţi, 29 iunie 2021, 10:38)

    copci [utilizator] i-a raspuns lui Thexy

    Dar cred totusi ca stii ce am vrut sa zic. Intrare fara restrictii.
   • 0 (0 voturi)    
    N’ai inteles (Marţi, 29 iunie 2021, 10:58)

    winston_smith [utilizator] i-a raspuns lui Thexy

    Spania, Ungaria, Bulgaria permit accesul romanilor fara test, dovada vaccin, carantina, sau orice legat de pandemie. Full normal, cu actul de identitate.
 • +5 (7 voturi)    
  Vaccinati vs vindecati (Luni, 28 iunie 2021, 22:39)

  Un_cetatean_oarecare [utilizator]

  Trece oare de cenzura HN - nu prea le plac referiri credibile:

  Surse:
  OMS Covid Research center: https://search.bvsalud.org/global-literature-on-novel-coronavirus-2019-ncov/

  Pentru cine are rabdare si citeste studiile publicate in baza de date OMS:

  1. Sunt peste 14 studii (se gaseste si un studiu centralizator al tuturor) realizat in tari diferite pe un total de peste 500000 de persoane vindecate (adica si PCR si test anticorpi pozitive). Rata de reinfectare este intre 0,01% la 5% in aceste studii, rata de deces la cei reinfectati zero, iar restul simptome usoare, foarte putini simptome medii.
  Durata imunitatii naturale identificata de autori creste (as zice in mod evident) pe masura ce trece timpul ...ultimul studiu (publicat si pe HN - 13 luni minim)
  Cel mai recent (Univ din Pennsylvania sau Washington) arata ca cel mai probabil este pe viata avand in vedere ca au identificat celulele imunitare tip B (responsabile de prod de anticorpi Covid) migrate in maduva osoasa la odihna...ca si in cazul altor antigeni pentru care anticorpii sunt pe viata.
  2. Am gasit 3 studii din care care rezulta ca titrul de anticorpi scade de cateva ori mai repede la persoanele vaccinate decat la cele vindecate cu toate ca la momentul vaccinarii raspunsul imunitar este mai puternic in cazul vaccinarii.
  Nu am gasit niciun studiu care sa spuna ca raspunsul in timp este mai stabil la vaccinati decat la vindecati.
  In doua studii autorii afirma ca cel mai probabil va trebui facut un boosting o data pe an (un nou rapel) - aspect deja lansat de 2 luni in media de catre Pfizer.
  3. Rata de infectare la vaccinati este de 1%-15% (dep. de tara / vaccin) - cele cateva studii afirma ca decesele inregistrate ar fi fost din alte motive decat Covid si ca maj. au avut simptome f. usoare.

  Avand in vedere cele supra de ce 12 luni fata de 6 ???? Ca sa ii oblige si pe cei vindecati care practic nu mai au nici un risc asupra sanatatii lor si pt care "sansa" de a infecta pe altii este statistic mai mica?
  • +3 (3 voturi)    
   Cum de ce? (Marţi, 29 iunie 2021, 5:17)

   marie-cu-palarie [utilizator] i-a raspuns lui Un_cetatean_oarecare

   Pentru că scopul nu este sănătatea publică. Scopul este controlul și permanentizarea terorii și dictaturii.
  • +3 (3 voturi)    
   Prea complicat. (Marţi, 29 iunie 2021, 9:55)

   Razorxyz [utilizator] i-a raspuns lui Un_cetatean_oarecare

   Ceea ce scrieti dumneavoastra este prea logic, documentat, sunt prea multe informatii din surse competente. majoritatea de pe acest forum nu a inteles mare lucru , iar pentru politicieni si medicii politicieni este complet de neinteles. Probabil vor sa acopere faptul ca au cumparat mult prea multe doze de vaccin pentru o gripa la care varsta medie a decedatilor in tarile civilizate este de 84 de ani.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by