Primul mare semnal de alarmă că pacienții cronici și urgențele NU se vor putea trata gratuit la privat: Spitalele private iau în calcul să nu mai semneze contracte cu CNAS care permit decontarea serviciilor în privat

de Alina Neagu     HotNews.ro
Joi, 6 februarie 2020, 8:48 Actualitate | Sanatate


Pacient in Romania
Foto: Agerpres
Patronatul Furnizorilor de Servicii Medicale Private, care reprezintă cele mai cunoscute spitale și clinici private din România - Medlife, Sanador, Regina Maria, Polisano, Monza, Medicover, Ponderas, Synevo etc. - a anunțat, joi dimineață, că ia în calcul să nu mai semneze contracte anuale cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate care permit decontarea serviciilor medicale în privat. Spitalele și clinicile private sunt nemulțumite de faptul că li se interzice să perceapă coplată de la pacienți și că CNAS decontează serviciile medicale la valoarea lor din spitalele de stat, mai mică decât cea de la privat, aceasta nefiind calculată la valoarea reală, lucru recunoscut public inclusiv de ministrul Sănătății și de CNAS.

Anunțul de astăzi înseamnă că la privat nu se vor mai putea face niciun fel de analize și tratamente decontate, nici pentru bolnavii cronici și urgențe, așa cum prevede OUG adoptată acum două zile, nici pentru alți pacienți, în cazul în care spitalele și clinicile vor refuza să încheie contracte cu CNAS. Noile contracte cu CNAS ar urma să fie semnate pe 1 aprilie, dar spitalele și clinicile private iau în calcul să nu le semneze.

Din Patronatul Furnizorilor de Servicii Medicale Private (PALMED) fac parte cele mai cunoscute spitale și clinici private din România: Medlife, Sanador, Regina Maria, Polisano, Monza, Medicover, Centrul Medical Academica, Ponderas, Synevo, Neolife, Hiperdia etc. Membrii PALMED au o cotă de 70% din piața serviciilor medicale private din România.

"Salutăm decizia de extindere a programelor naţionale şi în mediul privat, fără condiţia existenţei unui excedent de pacienţi în spitalele publice, fapt care poate fi realizat fără niciun cost suplimentar pentru pacient. În egală măsură, ne exprimăm îngrijorarea pentru prorogarea introducerii contribuţiei personale fără nicio consultare prealabilă. Furnizorii de servicii medicale private vor realiza în perioada următoare o analiză privind oportunitatea semnării contractului din acest an, fapt care va permite realizarea de servicii medicale în regim privat doar contra cost", afirmă Cristian Hotoboc, preşedintele Patronatului Furnizorilor de Servicii Medicale Private.


De ce sunt nemulțumiți furnizorii de servicii medicale private:
 • Serviciile medicale nu sunt decontate de stat la valoarea reală. OUG adoptată acum două zile prevede că pacienții cronici și urgențele se pot trata gratuit la privat, iar serviciile vor fi decontate integral de stat, dar statul nu decontează în acest moment serviciile medicale la valoarea lor reală, ci la valoarea care este decontată acum în spitalele de stat, în cele mai multe cazuri de câteva ori mai mică decât la privat. Spitalele private nu au de unde să recupereze această diferență decât prin coplată, care este interzisă.
 • Costurile decontate în acest moment de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate sunt, în multe cazuri, mult mai mici decât cele reale. Cele mai mari diferenţe se înregistrează la spitalizarea continuă, acolo unde preţul corect este de două şi chiar de trei ori mai mare decât cel decontat, spun reprezentanții spitalelor private.
 • Faptul că serviciile medicale nu sunt decontate de CNAS la valoarea reală în acest moment, ci la o valoare mai mică, și că este necesară o recalculare a decontărilor, a fost recunoscut public recent de ministrul demis al Sănătății, Victor Costache, și de șefa Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Adela Cojan.
 • Victor Costache, demis ieri prin moțiune de cenzură, anunțase recent că ia în calcul o recalculare a decontărilor serviciilor medicale.
 • Spitalelor și clinicilor private li se interzice prin lege să perceapă vreo sumă suplimentară (coplată) de la pacienții cronici și de la cei care reprezintă urgențe medicale, prevede OUG adoptată marți. Teoretic, bolnavii cronici - care suferă de boli cardiovasculare, cancer, diabet, boli neurologice, tuberculoză, HIV/SIDA, boli rare etc - dar și pacienții care reprezintă urgențe medicale, ar fi urmat să fie tratați în spitale private, fără să scoată niciun ban din buzunar, în baza acestei OUG. Statul a promis că va deconta integral tratamentul lor.
 • Aplicarea unei OUG adoptate anul trecut de fostul Guvern, care prevedea că orice serviciu medical poate fi decontat parțial de stat la spitale și clinici private (la valoarea decontată la stat), iar diferența este plătită de pacient (coplată) a fost prorogată de actualul Guvern până la 1 aprilie 2021.

Ce soluție propun spitalele și clinicile private:
 • Alinierea tarifelor decontate de stat la costurile reale ale serviciilor prestate în sistemul sanitar. "În caz contrar, cele peste 5 milioane de pacienţi care ajung anual în mediul privat ar putea să fie nevoiţi să achite în totalitate serviciile de care beneficiază. Reamintim faptul că una din 5 intervenţii chirurgicale complexe este realizată în mediul privat. Astfel, pacienţii români vor fi nevoiţi fie să plătească integral costurile în unităţile medicale private, fie să meargă în străinătate, acolo unde statul român va fi nevoit să deconteze aceste servicii medicale la costuri de zeci de ori mai mari, sume la care se adaugă cele din bugetul pacienţilor, pentru servicii de transport şi de cazare pentru aparţinători", arată reprezentanții PALMED.

Context și controverse:
 • Bolnavii cronici - care suferă de boli cardiovasculare, cancer, diabet, boli neurologice, tuberculoză, HIV/SIDA, boli rare etc - dar și pacienții care reprezintă urgențe medicale, ar urma să fie tratați în spitale private, fără să scoată niciun ban din buzunar. Statul promite că va deconta integral tratamentul lor, potrivit unei Ordonanțe de Urgență adoptate marți seară.Ordonanța adoptată marți seară vizează modificarea și completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, precum și modificarea și completarea unor acte normative în domeniul sănătății.
 • Ordonanța de Urgență care modifică Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății nu a fost publicată deocamdată în Monitorul Oficial. Informațiile din acest material se bazează exclusiv pe forma în care OUG a fost adoptată în ședința de Guvern. Nu este exclus ca forma finală, care va fi publicată în MO, să sufere modificări.
 • Când s-ar putea aplica. NU ȘTIE NIMENI în acest moment. Ordonanța de Urgență trebuie publicată în Monitorul Oficial și va trebui apoi completată de una sau mai multe Hotărâri de Guvern, inclusiv norme de aplicare, și unul sau mai multe Ordine de ministru. Cum Guvernul care a inițiat și adoptat OUG tocmai a fost demis prin moțiune de cenzură, nimeni nu poate spune în acest moment când vor fi adoptate toate măsurile necesare pentru ca Ordonanța să se aplice.
 • Finanțarea bolilor cronice - pacienții care optează pentru privat vor lua după ei, teoretic, banii decontați de Casa Națională de Asigurări de Sănătate pentru serviciul respectiv la stat. Nu este clar în acest moment cum va fi acoperită diferența dintre valoarea serviciului la stat și cea de la privat (în multe cazuri mai mare), în condițiile în care coplata este interzisă.
 • Finanțarea urgențelor - în cazul acestora, finanțarea va fi asigurată prin decontarea serviciilor de catre Casa de Asigurări de Sănătate, iar în cazul în care finanțarea nu poate fi acoperită în integral de aici, de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Sănătății.
 • Medicii care lucrează atât la stat, cât și la privat, în conflict de interese? Multe voci au vorbit, în această perioadă, despre necesitatea unei restricții pentru medici - să lucreze ori la stat, ori la privat - în contextul acestei Ordonanțe. Ministrul Victor Costache a anunțat că nu are în vedere o astfel de măsură, în acest moment.
 • Transparența. În timp ce măsura decontării tratamentului la privat pentru pacienții cronici a fost publicată de Ministerul Sănătății în dezbatere publică, măsura decontării tratamentului la privat pentru urgențe medicale a apărut direct în ședința de Guvern, neaflându-se nicio secundă în dezbatere publică.


Citește și:
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

67006 vizualizari

 • +5 (51 voturi)    
  Lacomi (Joi, 6 februarie 2020, 8:56)

  gebica [utilizator]

  și ăștia ca și magistrații. Ăia cu pensiile speciale și tot felul de alte privilegii, ăștia cu niște prețuri care vor să depășească șpăgile pe care le iau la stat.
  Dacă chiar se dorește un pic de ordine în sistemul medical e obligatoriu de avut în vedere și obligarea medicului să opteze pentru stat sau privat, adică sau pentru șpăgi sau pentru un salariu corect. Lucrul și colo și colo nu face decît să plimbe bolnavii și să-i pună să le plătească pe amîndouă.
  • +16 (44 voturi)    
   Lacomi (Joi, 6 februarie 2020, 9:30)

   Costi888 [utilizator] i-a raspuns lui gebica

   Pe naiba.. daca te uiti in decontul unei fise de externare de la un spital de stat o sa fii socat de costuri mari sunt. Deci daca spitalul de stat deconteaza 500 de lei pe noapte sa stai intr o bomba.. tot statul vrea sa dea tot 500 la privat si sa ai conditii de privat. Smecher statul asta, nu? Clinicile private si au dezvoltat niste preturi si ofera niste conditii. Sau vrem sa aducem si clinicile private la nivelul celor de stat..
   • +13 (25 voturi)    
    ...daca deconteaza! (Joi, 6 februarie 2020, 10:04)

    taro [utilizator] i-a raspuns lui Costi888

    Statul este cel mai rau client pe care-l poate avea un privat. Nu plateste!

    Stai cu lunile pana plateste ceva. Daca nu ai "pile" adica daca nu dai spaga nu-ti mai vezi banii decat dupa ani de zile prin procese.

    Spitalele private trebuie sa fie fraiere sa trateze pacienti pentru care nu au sa primeasca banii...
    • -4 (20 voturi)    
     Cum asa? (Joi, 6 februarie 2020, 10:25)

     Ochii_pe_voi [utilizator] i-a raspuns lui taro

     Nu a zis trombonel Câțu că dacp PSD nu deconta concedii medicale, „liberalii” o sa le plateasca? Au platit pe dracu. Niste palavragii mincinosi si incompetent. Gunoi politruc. Si acum vor ca privatii sa faca protectie sociala. IDIOTI!
    • +4 (16 voturi)    
     Comentariu sters de utilizator (Joi, 6 februarie 2020, 10:30)

     [anonim] i-a raspuns lui taro

     • -5 (7 voturi)    
      nationalizarea e o solutie (Joi, 6 februarie 2020, 13:32)

      Stefan534324 [utilizator] i-a raspuns lui

      la privat statul va deconta 3 lei si vei scoate din buzunar zeci de milioane coplata.
    • +5 (13 voturi)    
     Asta era pe vremuri (Joi, 6 februarie 2020, 10:37)

     Maspp [utilizator] i-a raspuns lui taro

     Acum se plateste la intervale relativ decente. Daca ar fi asa de rau, nu s-ar bate o gramada de firme private pentru contracte cu statul.
     • +9 (17 voturi)    
      Comentariu sters de utilizator (Joi, 6 februarie 2020, 11:05)

      [anonim] i-a raspuns lui Maspp

      • -4 (10 voturi)    
       daca vrei sa te duci unde vrei (Joi, 6 februarie 2020, 12:14)

       fghr [utilizator] i-a raspuns lui

       tre sa ti mai faci o asigurare privata...

       dar nu poti renunta sa platesti si la CNAS , asigurarile de sanatate au o componenta sociala , care este normala in orice societate /tara

       La fel de adevarat este ca din moment ce cotizezi la sanatate la CNAS , ar trebui sa te poti trata la oricare privat din tara asta care are contract cu CNAS ul ... platind doar diferenta de pret a serviciilor...

       Nu stiu cum este in acest moment , nu m am tratat niciodata la un spital fie el privat sau de stat...

       Cat priveste vrajeala asta a clinicilor private sau am vazut in enumerarea din articol tot felul de lanturi de analize gen Synevo ...pai astia din urma sa nu mai aibe contract cu statul????? nu exista si nu va exista asa ceva... doar soparle ieftine
       • +5 (9 voturi)    
        Comentariu sters de utilizator (Joi, 6 februarie 2020, 12:25)

        [anonim] i-a raspuns lui fghr

       • +2 (2 voturi)    
        Comentariu sters de utilizator (Joi, 6 februarie 2020, 12:26)

        [anonim] i-a raspuns lui fghr

        • +2 (4 voturi)    
         dreptatea e la mijloc (Joi, 6 februarie 2020, 13:07)

         fghr [utilizator] i-a raspuns lui

         si inteleg frustrarea multor oameni care platesc o viata intreaga taxe la sanatate , iar cand se duc la spital primesc servicii de proasta calitate

         o spune un om care a lucrat la privat de cand a terminat facultatea la 23 de ani , acum am 40 , tot timpul carte de munca , tot salariul pe CM

         de 7 ani mai am un job la firma mea , minimul pt studii superioare platesc si acolo dari la stat...

         n am fost internat o zi in viata mea , n am fost la un consult inviata mea , medicamente cumpar direct din farmacie pentru afectiuni banale... nici macar nu am activat cardul de sanatate primit ni 2013 parca
      • +4 (8 voturi)    
       Comentariu sters de utilizator (Joi, 6 februarie 2020, 13:36)

       [anonim] i-a raspuns lui

       • +6 (6 voturi)    
        Comentariu sters de utilizator (Joi, 6 februarie 2020, 14:45)

        [anonim] i-a raspuns lui

    • 0 (8 voturi)    
     asta cu neplata (Joi, 6 februarie 2020, 12:03)

     fghr [utilizator] i-a raspuns lui taro

     era acum 10 ani... cand erau plafoane , pe care statul le hotara
     trebuia sa stai cu ochii pe consum / plafon ca pe butelie, si au fost cazuri in care statul nu a calculat bine consumul raportat ori a intarziat afisarea consumului cu 2 zile iar cei care au continuat sa ofere servicii ( cumva pe buna dreptate - incercati oricare din Dvs sa dati afara din clinica oir farmacie o mare de oameni bolnavi - nu stiu daca scapati nebatuti) nu si au primit banii nici in ziua de astazi si probabil nu si i vor mai primi

     dar altfel in zilele noastre sistemul e destul de bine reglat incat in general platile se fac la timp fara preferinte...
   • +12 (16 voturi)    
    Ai dreptate dar problema e un pic alta (Joi, 6 februarie 2020, 10:14)

    Maspp [utilizator] i-a raspuns lui Costi888

    si anume preturile pe care le deconteaza CNAS. Care sunt mult prea mici ca sa acopere cheltuielile. Intrebarea e cum functioneaza atunci un spital de stat cu aceste preturi , cum isi plateste personalul, cheltuielile de functionare, materialele necesare, curatenia, aparatura, etc,etc. Si evident ce se intampla e ca nu-si acopera cheltuielile astfel ca personalul e in general subdimensionat , timpul de asteptare urias, materialele se cumpara de catre pacient, mizeria este omniprezenta, infectiile peste tot , dezinteresul maxim al personalului, spagile. Deci problema e subfinantarea dar nimeni nu are curajul sa o spuna. Intrebarea care se pune ar fi daca s-ar aloca mai multi bani, s-ar imbunatati ceva in spitalul de stat ? Probabil ca da. Insa nu cred ca spitalele private reprezinta o solutie. Pentru ca , daca vei introduce coplata ca sa devina profitabile, atunci vei descoperi ca doar cei bogati isi permit tratament , cei saraci vor muri cu zile pentru ca banii se vor duce la spitalele private unde cei cu bani isi permit sa plateasca coplata iar pentru ceilalti nu vor mai ramane bani.
    • +9 (11 voturi)    
     Spitalele de stat (Joi, 6 februarie 2020, 10:25)

     AdrianBorza [utilizator] i-a raspuns lui Maspp

     Functioneaza cu servicii proaste si bani de la primarii. Banii de salarii se completeaza de primarii, iar daca nu au materiale si medicamente isi aduc pacientii de acasa.
    • -2 (2 voturi)    
     subfinantare (Joi, 6 februarie 2020, 18:35)

     sile1 [utilizator] i-a raspuns lui Maspp

     Banii nu cresc in copaci.
     Subfinantarea de care vorbesti se datoreaza impozitului mic pe salarii colectat de stat destinat CNAS.

     Ia sa marim de vreo trei ori acest impozit si sa mai introducem si impozit progresiv ca sa crestem sumele necesare pentru finantarea corespunzatoare si-o sa vezi cati o sa tipe si-o sa planga inclusiv unii de pe aici care fac comentarii prostesti !
     • +1 (1 vot)    
      N-am nimic impotriva (Vineri, 7 februarie 2020, 20:45)

      Maspp [utilizator] i-a raspuns lui sile1

      Doar ca asta trebuie sa vina la pachet cu aplicarea legii in cazurile de coruptie, spagi , etc.
  • +14 (22 voturi)    
   Aiurea (Joi, 6 februarie 2020, 9:39)

   Maspp [utilizator] i-a raspuns lui gebica

   Evident ca costurile in spitalele de stat sunt subevaluate. Cum dracu credeti voi ca intr-o tara in care ai alocarea pentru sanatate la 3% din PIB, poti sa ai aceeasi calitate la stat si in privat. Pai doar curatenia, dezinfectia si il costa pe privat de 3-4 ori mai mult ca ala trebuie sa respecte regulile pentru ca altfel isi ia super amenzi. In spitalele de stat, WC-urile arata infect, personalul administrativ e mult subdimensionat la fel ca in scoli, gradinite si alte institutii de stat. Ca sa nu mai vorbim de investitii in renovare care nu se fac dar privatul nu isi permite sa tina o cladire care cade pe el ca nu intra nimeni sa dea bani.
   • +1 (9 voturi)    
    Deja masura asta scoate la lumina jegul (Joi, 6 februarie 2020, 11:46)

    Lok [utilizator] i-a raspuns lui Maspp

    Eu zic ca e un lucru extraordinar. Daca duce la inchiderea unor spitale, voi bea o bere in cinstea lor.
  • +8 (16 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Joi, 6 februarie 2020, 10:13)

   [anonim] i-a raspuns lui gebica

  • +7 (11 voturi)    
   La mine în ogradă pun ce prețuri vreau eu (Joi, 6 februarie 2020, 10:35)

   hic sunt leones [utilizator] i-a raspuns lui gebica

   iar dacă clienților nu le convine, n-au decât să cumpere din altă parte.
   A spune că investiția în servicii sau produse de calitate cu scopul de a avea profituri mai mari înseamnă lăcomie este ca și cum ai spune că folosirea anesteziei la operațiile simple precum eliminarea apendicului înseamnă lăcomie.
   • -2 (6 voturi)    
    OMG (Joi, 6 februarie 2020, 18:54)

    sile1 [utilizator] i-a raspuns lui hic sunt leones

    Cand pui preturile pe care le vrei tu asteapta sa-ti tragi banul de la clienti, nu veni cu cersitul la stat.

    Au clientii bani sa te plateasca,foarte bine,nu au,na-i decat sa dai faliment sau sa te adaptezi pietei pe care traiesti si o deservesti practicand preturi acceptabile pentru o larga majoritate.

    Am vazut o singura propunere realista ,dar incompleta in sirul lung de comentarii
    .Am sa o completez eu.
    Propun sa se infiinteze o casa de asigurari de sanatate special pentru cei care vor sa se trateze la privat platind si impozite mai mari ca doar si costurile sunt mai mari la privat,acestia urmand sa dea o declaratie in consecinta si sa fie scosi de pe lista celor care platesc asigurari la stat.

    Sunt foarte curios cati o sa agreeze ideea asta !
    • +1 (1 vot)    
     pentru prima parte ti-am dat minus! (Joi, 6 februarie 2020, 21:30)

     Antenistontel [utilizator] i-a raspuns lui sile1

     pentru restul, ti-as da mai multe plusuri!
    • +1 (1 vot)    
     Păi de la clienți iau banii, nu de la stat (Vineri, 7 februarie 2020, 11:30)

     hic sunt leones [utilizator] i-a raspuns lui sile1

     Banii care se află în conturile Caselor de Asigurări de Sănătate sunt ai CLIENȚILOR, nu sunt ai statului...
     Eu îi emit factura clientului și e treaba lui cum mi-o plătește: din propriul buzunar sau prin intermediul asigurării (în caz că vrea mușchiul meu să lucreze cu casele de asigurări).
     Cum facem cu faptul că dintr-un salariu mare contribuabilul plătește oricum mai mult pentru fix aceleași servicii medicale în cadrul unităților de stat: același pat murdar/curat, același medic (ne)priceput, stă la fel de mult la coadă etc?
     Eu sunt nu doar în favoarea privatizării serviciului medical ci pentru privatizarea serviciului de asigurări obligatorii de sănătate - dacă vom continua să păstrăm aberația potrivit căreia oamenii sunt obligați să plătească pentru a se asigura, chiar și când nu vor să o facă (poate că eu vreau să mor atunci când mă îmbolnăvesc, ce treabă are statul să mă oblige să-mi fac asigurare?)
  • +8 (14 voturi)    
   Se vrea harababura de la stat. (Joi, 6 februarie 2020, 11:03)

   asavreau [utilizator] i-a raspuns lui gebica

   Frică mare că prin intrarea spitalelor private,actul medical va suferi schimbări radicale.În bine pentru pacient.Așa că sa pornit o campanie media tembelă,mincinoasă,de ponegrire a spitalelor private.Mergeți fraților în spitalele de stat să vedeți cât se cheltuie fără să se facă ceva.Scapi cu viață dacă ești sănătos și cu imunitate bună..Iar cheltuielile sunt de neimaginat comparativ cu cât se cheltuie la privat.
   • +4 (10 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Joi, 6 februarie 2020, 11:20)

    [anonim] i-a raspuns lui asavreau

    • +2 (4 voturi)    
     De ce spitalele de stat, (Joi, 6 februarie 2020, 13:56)

     asavreau [utilizator] i-a raspuns lui

     Să aibă acces neîngrădit la banii contribuabililor?Este așa dfe greu să stabilești niște norme de cazare și tratament care să fie suportate de Casa de Asigurări de Sănătate și cine vrea în plus plătește.Valabil și la stat și la privat.
 • +16 (32 voturi)    
  Atunci fără bani de la stat. (Joi, 6 februarie 2020, 8:57)

  Tayen [utilizator]

  Simplu ca bună ziua.
  • +14 (24 voturi)    
   Patronatul Furnizorilor de Servicii Medicale Priva (Joi, 6 februarie 2020, 9:37)

   robyzs [utilizator] i-a raspuns lui Tayen

   Patronatul Furnizorilor de Servicii Medicale Private sa ne spuna cum se falsifica in Privat fisele medicale, se deconteaza analize false in numele unor fosti pacienti.

   De ce eu ca asigurat CNAS nu pot sa verific online ce analize au fost decontate in numele meu? Nu ar fi greu de implementat o astfel de aplicatie.
   • +10 (12 voturi)    
    ar fi trebuit sa poti (Joi, 6 februarie 2020, 9:53)

    t_beriu [utilizator] i-a raspuns lui robyzs

    Dar PSD-ul n-a facut sistemul.
   • +11 (17 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Joi, 6 februarie 2020, 10:17)

    [anonim] i-a raspuns lui robyzs

    • +1 (7 voturi)    
     e ȘI treaba mea (Joi, 6 februarie 2020, 11:28)

     marc.andre [utilizator] i-a raspuns lui

     așa cum e treaba CNAS-ului și a altor instituții abilitate să verifice (măcar prin sondaj, aleator) realitatea decontărilor. Nu de mult a fost un scandal pe tema asta, care a început cu celebrele firme care importă dezinfectanți... și ajunsese până la firmele de îngrijiri medicale care decontează servicii fictive în cârca pacienților. Dar s-a aplanat destul de repede mica furtună, spre surprinderea multora. Chiar nu se poate face un control real? Chiar nu se poate face un sistem informatic care să-mi permită, ca asigurat, să văd ce servicii medicale s-au decontat pe cardul meu de sănătate? Personal cred că un asemenea sistem s-ar putea da în funcțiune în maxim 2 săptămâni. Să mă contrazică IT-știi...
   • +8 (10 voturi)    
    Sigur că poți, doar că nu e simplu (Joi, 6 februarie 2020, 10:38)

    hic sunt leones [utilizator] i-a raspuns lui robyzs

    în loc să ai acces de la un calculator, ai nevoie să depui o cerere scrisă și să aștepți termenul legal (30 de zile, parcă).
  • +5 (7 voturi)    
   Nu este chiar asa de simplu (Joi, 6 februarie 2020, 10:23)

   ABBV [utilizator] i-a raspuns lui Tayen

   Oricat de mult ai vrea sa egalizezi pe toata lumea lumea nu este egala. Sunt oameni care tin mai mult la sanatate si alti care tin mai putin. Sunt oameni care castiga mai mult si alti mai putin.Pentru uni ar fi fost un ajutor sa poata adauga doar o parte din cost si o parte sa o deconteze statul. Tine cont ca bani aia de la bugetul de stat nu au crescut acolo singuri sunt din impozitele noastre. In contextul in care sunt oameni care oricum evita cat pot sistemul de stat.
   • -1 (1 vot)    
    Comentariu sters de utilizator (Joi, 6 februarie 2020, 16:32)

    [anonim] i-a raspuns lui ABBV

 • +11 (19 voturi)    
  /// (Joi, 6 februarie 2020, 8:57)

  GemstonePig [utilizator]

  Ei unde este nataraul de Ponta care zica ca abia asteapta privatii sa ia toti banii din sanatate?!
 • -2 (12 voturi)    
  Sa emita deconturi fictive, sa fie win-win (Joi, 6 februarie 2020, 8:59)

  Fides [utilizator]

  Si pt. restu de bani sa puna gaj pe spitalele si serviciile gen SMURD de la stat.
 • -2 (32 voturi)    
  miroase a santaj? (Joi, 6 februarie 2020, 9:02)

  kingdavidhotel(banat pentru adevar?) [utilizator]

  parca si bancile amenintau ca pleaca daca ......Si n-a plecat niciuna.
 • -9 (19 voturi)    
  daca era urgenta (Joi, 6 februarie 2020, 9:04)

  cucuveaua mov [utilizator]

  nu mai trebuia gandita
 • -8 (36 voturi)    
  Ce era de demonstrat s-a demonstrat, (Joi, 6 februarie 2020, 9:08)

  xrogo [utilizator]

  OUG pe sanatate este o mare porcarie a ciumei galbene!
  • +5 (15 voturi)    
   Ideea e foarte corecta (Joi, 6 februarie 2020, 9:43)

   Maspp [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

   Doar ca nu-si inchipuie nimeni ca costurile din spitalele de stat sunt alea reale. Adica mizeria, dezinteresul tuturor, cladirile nerenovate subdimensionarea personalului alea sunt costuri care nu se vad la stat dar privatul nu le poate ascunde. Atunci cand avem 3% alocare pe sanatate fata de 10% in Franta, doar nu credeti ca situatia la stat poate arata altfel.
   • +2 (8 voturi)    
    o fi ideea corecta dar care era urgenta? (Joi, 6 februarie 2020, 10:07)

    cucuveaua mov [utilizator] i-a raspuns lui Maspp

    nu era mai logic sa vorbeasca intai si cu patronatele astea si cu asociatiile de pacienti?
    era graba sa dea o oug proasta? nu ca idee ci ca forma?
   • +5 (19 voturi)    
    Tati, Franța E ȚARĂ, ARE ECONOMIE. (Joi, 6 februarie 2020, 10:11)

    Tayen [utilizator] i-a raspuns lui Maspp

    Noi suntem o adunătură plină de păduchi hoți. Noi dăm pensii speciale și vouchere de vacanță. Noi am distrus școli și am făcut biserici. Am distrus fabrici și am făcut mall-uri să importăm producția altora.
    • -2 (14 voturi)    
     Comentariu sters de utilizator (Joi, 6 februarie 2020, 10:28)

     [anonim] i-a raspuns lui Tayen

  • -1 (13 voturi)    
   Corect xrogo (Joi, 6 februarie 2020, 10:12)

   salvatore [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

   Doar cu o mica precizare: e vorba de ciuma portocalie. Noi, vechii liberali ne-am indepartat de partid atunci cand ciuma portocalie ne-a invadat, mirosul pestilential basist ne-a alungat din partid si nu mai vad cale de intoarcere atata timp cat basistii astia controleaza totul in PNL, devenit acum PD.
 • +3 (11 voturi)    
  logic ! (Joi, 6 februarie 2020, 9:09)

  codrean [utilizator]

  Era de asteptat. Altfel ar da falifent urgent.
  Cui si de ce i-a trecut prin cap?
 • +1 (21 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Joi, 6 februarie 2020, 9:14)

  [anonim]

  • -3 (17 voturi)    
   ca la firmele de deratizare? (Joi, 6 februarie 2020, 9:55)

   kingdavidhotel(banat pentru adevar?) [utilizator] i-a raspuns lui

   am vazut ce scuces au avut in ultimul timp "privati"...
 • -1 (15 voturi)    
  Pai masura "liberala" este de fapt socialista (Joi, 6 februarie 2020, 9:19)

  IoPaNet [utilizator]

  Orice asugurat trebuie sa aiba la dispozitie aceeasi suma de bani pentru un serviciu medical. Mai departe este optiunea lui daca cu acei bani merge in spital de stat si nu mai plateste nimic in plus (oficial, cel putin, predindem ca nu exista plicul...) sau merge la privat unde mai plateste un supliment pentru a primi servicii mai de calitate.
  Interzicerea suplimentului (coplata) inseamna de fapt interzicerea accesului unor asigurati la suma de bani pe care ar trebui sa o primeasca pentru acel serviciu medical (pentru ca vor merge la privat si vor plati complet serviciile).
  • -3 (5 voturi)    
   o sa ocoleasca interzicerea coplatii (Joi, 6 februarie 2020, 10:09)

   cucuveaua mov [utilizator] i-a raspuns lui IoPaNet

   standard, in banii de la cnsas sunt aceste 2 camere. care se elibereaza peste o luna.
   dar avem libere 100 de camere premium, cu televizor in camera pentru o diferenta de 100 euro pe noapte.
   • -1 (5 voturi)    
    Nu, n-ai inteles... (Joi, 6 februarie 2020, 10:30)

    IoPaNet [utilizator] i-a raspuns lui cucuveaua mov

    Nu exista "pentru o diferenta". Ori accepti sa stai o luna pana se elibereaza cele doua camere, ori platesti COMPLET pentru a beneficia de camere premium. Normal ar fi ca statul sa iti deconteze din acel "complet" pe care tu il accepti (e optiunea ta), cat ti-ar fi decontat daca ai fi asteptat o luna, dar asta este interzis prin lege.
 • 0 (14 voturi)    
  bun (Joi, 6 februarie 2020, 9:23)

  DoarEUEUEU [utilizator]

  Dar eu vad asa lucrurile, poate gresesc...Asta este o facilitate (un ajutor) dar de stat spitalelor private nu o obligație. Vrei sa atragi niște bani oferi serviciile si apoi prin marketing atragi si pacientul si probabil ca cel care isi permite se va trata la privat.
  Daca s-ar fi dat altfel OUG-ul (sa poata perceapa si coplata) era ca un dar pe tava oferit unora din spitalele private si asta nu era ok. Atunci se putea vorbii de falimentarea sistemului medical de stat si a cabinetelor private mici.
  • +7 (17 voturi)    
   Sa nu mai tot calculam cât câștigă privatul.. (Joi, 6 februarie 2020, 9:52)

   mircea_cjn [utilizator] i-a raspuns lui DoarEUEUEU

   ...și ce samaritean e statul. Sa ne uităm si la pacient, că doar asta interesează, nu?

   Te duci la stat să-ti faci ceva investigații medicale si te programează peste 5 luni. E bine? Nu e bine.
   Te duci atunci la privat și o poți rezolva în doua zile.
   Evident, să te poți duce si cu banii de la Sănatate la care contribui / ai contribuit, iar dacă sunt costuri suplimentare, să le poti plăti. Așa ar fi normal.

   Inca o chestiune. Cu cat mai mult pacienti vor merge in clinicile private (repet, "insoțiți" si de banii de la Casa de Sanatate) cu atât costurile suplimentare vor fi mai mici.

   Si să remarcăm reacția stângiștilor care au urlat " nuuuu ! nu dati la hotii din privat, noi vrem totul la stat!". Si ei se trateaza de regula in clinici private (de regula noi avem stânga de caviar) sau cu pile mari, la stat, in regim de mare belferi.
   • -1 (1 vot)    
    ok (Joi, 6 februarie 2020, 15:20)

    DoarEUEUEU [utilizator] i-a raspuns lui mircea_cjn

    nu ma uit cat castiga privatul, pentru ca si eu tot la privat lucrez si incerc sa aduc cati mai multi bani pentru a avea din ce sa imi iau salariul.

    iti dau dreptate ca aici ar trebui (si subliniez ar trebui) sa fie vorba despre pacient, din pacate statul nu e interesat de bunastarea cetatenilor, doar de supravietuirea lor, iar privatul de bani. Ca el de acolo isi permite sa isi trimita medicii la sepicalizari suplimentare sa ofere servicii de valoare mai mare (calitate mai buna). managerul unui spital privat trebuie sa aduca bani ca altfel consiliul de administratie ii multumeste pentru serviciile aduse si ii arata usa.

    Uite chiar acum ma uitam de ceva, cred ca stiu la ce te referi cand zici ca ai de asteptat 5 luni. Probabil RMN sau PET-CT. Explica-mi si mie cum de in spitalele private din Ro un PET-CT costa 5100-7000 ron iar daca te duci in Turcia (avion dus intors+transport+cazare 1zi+traducator+consult+PET-CT, adica tot pachetul tot la privat) costa 950 Eur.
  • +6 (8 voturi)    
   Care ajutor? (Joi, 6 februarie 2020, 10:30)

   AdrianBorza [utilizator] i-a raspuns lui DoarEUEUEU

   Spitalele private au pacientii lor, nu au nevoie de ajutor de la stat. Ajutorul era pentru pacienti, ca in loc sa arda la Giulesti puteau sa mearga la un spital in care nu atarna cablurile electrice prin salon.
 • +3 (3 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Joi, 6 februarie 2020, 9:48)

  [anonim]

 • -2 (8 voturi)    
  Despre ce vorbim aici? (Joi, 6 februarie 2020, 9:59)

  schumi [utilizator]

  Despre ce vorbim aici? Urgentele oricum nu se pot trata la privat pentru ca nu-s ins stare de asa ceva. Spitalele private sunt de fapt policlinici, la care esti trimis de medicul de la stat pentru ca el nu poate sa zambeasca ca bugetar, ci doar ca privat :). Ar trebui interzis programul dual. Alege, ori stat, ori privat, cat despre decontari CNSAS mi se pare ok fara coplata. Vrei bani de la stat, atunci iei bani ca la stat...De cele mai multe ori statul e mai scump, asa ca nu inteleg logica lor de a refuza :)
 • +1 (17 voturi)    
  Evident ca NU (Joi, 6 februarie 2020, 10:10)

  doz2018 [utilizator]

  Cat de derbedeu trebuie sa fii sa incerci sa spui populatiei ca tu poti amesteca doua lucruri complet diferite : spitalul privat si spitalul de stat . Ele doar printr-o conventie lingvistica se aseamana ca nume. Spitalul privat este un BUSINESS care urmareste doar profitul ca orice afacere din lumea asta. Iar maximizarea profitului se face prin cresterea veniturilor concomitent cu reducerea cheltuielilor. NU este interesat de niciun bolnav asa cum nu este interesat un magazin online sau un chiosc de covrigi. Este evident ca sunt conditii mai bune dar asta pentru ca acele conditii produc bani la randul lor, NU pentru ca le pasa de sanatatea si confortul cuiva. Cand va fi o operatier de pancreas 100.000 de euro pentru cati bolnavi va deconta statul ? Pentru 2- 3? Si restul de 90 de pacienti de fac? E adevarat ca spitalele de stat sunt asa cum sunt. Dar asta pentru ca se fura !!! Spitalele de stat primesc mult mai multi bani de la Guvern decat crede opinia publica doar ca in loc sa faca 100 de achizitii cu banii aia fac doar 15 pentru ca atat au bani. Dar intre cele 15 achizitii sunt 5 PRESTABILITE. Sunt marfuri cu preturi de 10-20 ori mai mari decat ofertele de pe piata. Daca ar avea statul romna 1(UN) om , un procuror care sa se uite pe achizitiile din SICAP intr-o saptamana ar demasca toata coruptia din spitalele din Romania. Intr-o saptamana. De unde sa ai bani de lavabila, si de clor la baie si de orez la masa bolnavilor daca tu spital platesti 8000 de lei pe un carucior de curatenie de care e piata plina la 900 lei? Toate lucrurile astea sunt publice in SICAP , trebuie doar cineva sa se uite, atat.
  Si inca un lucru: cati profesori doctori cu adevarat renumiti ati vazut operand la privat? Ati vazut? Nu. Pentru ca doctorii mari nu se duc dupa cateva mii de euro la salariu (oricum ii au). Medicii renumiti se hranesc din mandria lor proprie , ca sa stie toate lumea. Ei au nevoie sa fie inconjurati de 50 de studenti non-stop care-i sorb fiecare miscare.
  • -2 (10 voturi)    
   excelent spus!!! (Joi, 6 februarie 2020, 10:17)

   kingdavidhotel(banat pentru adevar?) [utilizator] i-a raspuns lui doz2018

   !!!
  • -1 (9 voturi)    
   Nebunie! (Joi, 6 februarie 2020, 10:34)

   doz2018 [utilizator] i-a raspuns lui doz2018

   Cat de nebun sa fii sa crezi ca profesorul "cutarescu" care ridica 4000 de oameni in picioare la un congres medical doar cand isi face aparitia, sa opereze la privat? Duceti-va la Floreasca sa-l vedeti. E inconjurat de o droaie de studenti , niciun sandwich nu poate manca in liniste. El din asta traieste, fratilor! Cum sa se duca la privat unde sa-i zica o managera la vreo 30 ce sa faca . Pai aia nu a avut in sprincenele ei tatuate atata par cate carti a citit doctorul asta, intelegeti?
  • -1 (1 vot)    
   Esti (Joi, 6 februarie 2020, 19:05)

   Costi888 [utilizator] i-a raspuns lui doz2018

   Pe langa complet. Ce te intereseaza pe tine ca bolnav motivul pt care esti tratat. Adicalea daca e business, ce? Intotdeauna sectorul privat va fi mai performant decat cel public, prin definitie. Mai studiaza ca iti da cu virgula.
 • +7 (11 voturi)    
  Nemultumitului i se ia darul! (Joi, 6 februarie 2020, 10:15)

  Metec [utilizator]

  Mi se pare ca spitalele private ingroasa obrazul si ar trebui ca Statul sa interzica medicilor sa profeseze in ambele sectoare, public si privat. Ai ales sistemul public, esti salariat bugetar si nu ai voie la un alt contract de munca. Over.
  • -1 (9 voturi)    
   Asa si e (Joi, 6 februarie 2020, 10:37)

   AdrianBorza [utilizator] i-a raspuns lui Metec

   Nici un medic nu lucreaza in acelasi timp la stat si la privat. Unii lucreaza part time si colo, si colo, dar foarte putini, majoritatea medicilor din spitalele private lucreaza doar acolo. Numai ca asta nu are nici o legatura cu subiectul ordonantei.
   • +4 (6 voturi)    
    Bati Campii” (Joi, 6 februarie 2020, 11:59)

    sipu [utilizator] i-a raspuns lui AdrianBorza

    majoritatea sunt angajati titular la stat , mai informeazate si nu mai manipula ........
   • +5 (7 voturi)    
    Nu e adevarat! (Joi, 6 februarie 2020, 12:25)

    Metec [utilizator] i-a raspuns lui AdrianBorza

    Chiar dvs. va contraziceti: "Nici un medic nu lucreaza in acelasi timp la stat si la privat. Unii lucreaza part time si colo, si colo, dar foarte putini..." Nu sunt putini deloc, chiar dimpotriva. Te cheama la privat la consultatie si la stat pentru tratament. E o metoda de a fura statul foarte legal, avantajoasa atat pentru medic, cat si pentru spitalul privat. Daca sectorul privat vrea sa aplice tarife mai mari pentru serviciile decontate de stat, atunci sa renunte la medicii de la stat. Nu cred ca o sa le convina...
  • 0 (2 voturi)    
   Lucreaza (Joi, 6 februarie 2020, 19:08)

   Costi888 [utilizator] i-a raspuns lui Metec

   Si tu la doua job uri. CAre e problema?
 • -1 (9 voturi)    
  Alta gargara (Joi, 6 februarie 2020, 10:22)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  marca „liberala”. Au promis, fara a fi avut vreo intelegere cu privatii. Un ministru demagog si mincinos, unul din cei mai slabi din cati au fost vreodata,
 • 0 (10 voturi)    
  tipic ptr Romania (Joi, 6 februarie 2020, 10:31)

  sile1 [utilizator]

  In Romania toata "crema" afaceristilor vrea sa traiasca sugand de la tzitza statului.

  Ar trebui sa li se spuna clar in fata ,baieti daca vreti sa existati incercati pe propriile picioare asta insemnand sa practicati ce preturi vreti voi si sa traiti de pe urma celor care au banii necesari sa va plateasca cat cereti deoarece Casa de Sanatate nu are atatia bani sa va dea voua.

  O alta solutie ar fi sa creasca impozitul pe salarii pentru a asigura un buget suficient de mare pentru a putea deconta si serviciile medicale din sistemul privat.

  Ramane de vazut cat de fericiti vor fi cei cu venituri mici care reprezinta majoritatea salariatilor si pensionarilor din Romania.

  In final daca liberalii cred ca in felul asta incurajeaza sistemul privat,prin subventionarea de la stat a celor care CONSUMA resurse,se inseala amarnic.
  Firmele private care PRODUC si aduc la stat venituri trebuie incurajate cu prioritate.
  • -2 (8 voturi)    
   cei cu venituri mici nu exista (Joi, 6 februarie 2020, 10:47)

   kingdavidhotel(banat pentru adevar?) [utilizator] i-a raspuns lui sile1

   pentru guvernanti. Cica sunt "asistati".
  • +3 (7 voturi)    
   Nene (Joi, 6 februarie 2020, 12:02)

   ABBV [utilizator] i-a raspuns lui sile1

   nu au cerut subventionare......Daca statul ma lasa sa aleg unde merge impozitul meu cand ma tratez dupa tine e rau ? Este ok si cu coplata aia ....calitatea serviciului este mai buna ca la stat. In afara de urgenta ar trebui sa fie la concurenta la liber. Poate atunci inteleg si cei de la stat ca servicii proaste = nasol.
 • +4 (6 voturi)    
  pe bune (Joi, 6 februarie 2020, 10:54)

  fghr [utilizator]

  de la a lua in calcul pana la a pune in practica e cale ca de la pamant la luna

  baga si hotnews ul niste soparle in ultima vreme ....

  lucrez in domeniu , am luat de multe ori in calcul sa nu mai lucrez cu cnas ca s plini de regule unele din ele chiar stupide , ca te intazie la plata , etc , dar totusi lucrez cu ei de vreo 15 ani ... majoritatatea romanilor vor totul subventionat si cat mai gratis
 • +3 (7 voturi)    
  Haideti sa punem problema si invers (Joi, 6 februarie 2020, 11:51)

  Mica Sirena a lui Vasile Roaita [utilizator]

  Pacientul merge la ce spital doreste si achita intreg pretul serviciilor.

  Depune apoi actele la casa de asigurari si aceasta:

  - ori ii deconteaza integral suma dupa x luni
  - ori ii deconteaza suma pana la suma unor servicii echivalente din sistemul de sanatate de stat

  Intreb: ii va conveni pacientului?

  Daca spuneti ca nu, atunci ce motiv ar avea spitalul (care face EXACT acelasi lucru) sa adore aceasta metodologie?

  Statul prin asigurarea de baza trebuie sa asigure servicii de baza. Daca pacientul doreste un tratament mai bun, nu are decat sa plateasca. Cand mi-am rupt mana aveam (in alta tara) de ales ghips clasic sau unul cu care puteam sa merg la dus, etc. Am ales a doua varianta si am platit DIFERENTA. Si vreti sa stiti ceva? Nu regret nimic.

  In plus, pacientul poate alege o asigurare medicala superioara care sa deconteze pana la alt nivel.

  Haideti, ca daca punem capul la judecata si lasam fusaraile laoparte vom putea gasi o solutie fair play pentru toata lumea.
  • +4 (6 voturi)    
   statul nostru nu stie sa gestioneze (Joi, 6 februarie 2020, 12:42)

   muvis [utilizator] i-a raspuns lui Mica Sirena a lui Vasile Roaita

   Poti sa pui problema si asa: statul ar putea sa mareasca infrastructura de servicii medicale (cu costurile aferente) prin utilizarea infrastructurii deja construite de privati.
   Ii va conveni statului? Ar trebui, avand in vedere deficientele pe care le are.
   Pacientului oricum ii convine ce are si acum. N-ai vazut vreo revolta in acest sens. Lumea merge la privat desi plateste sume considerabile la asigurarea de sanatate. Pentru ca asigurarea obligatorie platita la venitul castigat e intr-un sistem de solidaritate sociala si mai ales subsidiaritate. Nu o foloseste el, ci cel care are nevoie. Si luea e ok cu asta, si ar trebui sa fie in continuare.
   Pentru alte tipuri de servicii se fac si acum asigurari separate, pot fi stimulate de angajatori etc.
 • -1 (3 voturi)    
  Reprezint Diaspora (Joi, 6 februarie 2020, 12:50)

  Georgiana1995 [utilizator]

  Vreţi servicii "hospitaliceşti" ? Plătiţi nene,scoateţi banu,de-aia noi am votat liberalii,să vă dăm o lecţie,la muncă,fără furat fără hurezeală,schimbarea politicii v-am dat-o,dar văd că sunteţi de toată jena...
 • +3 (5 voturi)    
  lege pentru smecheri (Joi, 6 februarie 2020, 13:44)

  razeshu [utilizator]

  Statul nostru nefunctional si corupt nu are bani sa deconteze retetele compensate, concediile medicale si coplata serviciilor medicale. Dar se obliga s aplateasca in full serviciile medicale prestate la privati. Pai la Monza de exemplu e 1000 Ron noaptea de "cazare". Plus operatia/interventia in sine. Credeti ca s nebuni sa accepte pacienti de la Stat si sa planga pe la usi dupa aia l aGuvern sa si ia banii pest eani de zile ? De lege vor beneficia smecherii care vor fi acceptati la privat ca le pute la Stat si nu vor sa se umple de bacterii. Si pentru aia sumele se vor deconta rapid. Asa cum si aprobarile pentru tratamentele in strainatate s-au dat doar pe ochi frumosi atunci cand nu a fost presiune din partea opiniei publice.
 • -1 (1 vot)    
  revenim la aceeasi problema (Joi, 6 februarie 2020, 15:24)

  young_e [utilizator]

  cu contributiile de la aproape 5 milioane, majoritatea prost platiti, nu poti trata 19 milioane si sa platesti medicii la nivel de germania - ca sa nu-ti plece. nu mai pun la socoteala furtul generalizat
 • -2 (2 voturi)    
  Au dreptate (Joi, 6 februarie 2020, 15:27)

  Barosanu_nr1 [utilizator]

  Calitatea presupune costuri.

  Acum sigur se vor găsi unii care vor milita pentru „ieftin și prost” peste tot în loc să ceară mai mulți bani și pentru tratamentele la unități de stat.
 • 0 (0 voturi)    
  spitalele private isi selecteaza pacientii (Sâmbătă, 8 februarie 2020, 14:13)

  revo [utilizator]

  Pai da, normal, de ce sa primeasca orice urgenta, chiar daca ar deconta bani de la stat?! Adica sa-si murdareasca podelele cu ciubotele vreunui sarman adus cu salvarea de la tara, cu mare greutate? Sa se contamineze cu nenorocul vreunui somer nemancat? Sa spele dupa un pensionar cu pensie de 1200 lei/luna?! Nooo, asa ceva nu se poate.

  Nu, neica, spitalele private sunt pentru cei cu bani multi, lume selecta, care sa-si permita plata serviciilor, umflata de 5 ori! Ca, deh, obrazul subtire (al doctorilor, evident), cu cheltuiala mare se tine. Daca va uitati prin stiri, toate unitatile private de sanatate se lauda cu PROFITUL realizat, nu cu numarul si calitatea serviciilor oferite. Chiar pe HN am vazut, de mai multe ori, astfel de articole. PROFITUL URIAS este obiectivul.
  Si clientii (ca pacienti nu pot sa le mai zic) sa fie cat mai sanatosi posibil, exact ca la asigurarile private de sanatate - Doamne fereste sa fii bolnav de ceva sau batran, ca nu te accepta.
 • 0 (0 voturi)    
  Nu e obligatoriu sa semneze (Luni, 10 februarie 2020, 10:23)

  cst2016 [utilizator]

  Daca ei considera ca nu este valoarea reala de tarifare sa nu semneze. Dar eu cred ca se vor mai gandi...


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by