O petiție online în care se cere demisia președintelui Colegiului Medicilor, Gheorghe Borcean, pentru "atitudinea inadecvată în cazul pacientei arse și apoi decedate la Spitalul Floreasca" și "pentru atitudinea de continuă sfidare a cetățenilor români" a fost inițiată de medicul chirurg Marius Uscatu.

Gheorghe BorceanFoto: AGERPRES

Marius Uscatu solicită, în petiția pe care a inițiat-o, demisia urgentă a președintelui Colegiului Medicilor, Gheorghe Borcean, pentru "atitudinea inadecvată în cazul pacientei arse și apoi decedate la Spitalul Floreasca, pentru comunicatul conceput și semnat personal de Gheorghe Borcean și pentru atitudinea de continuă sfidare a cetățenilor români".

Săptămâna trecută, și medicul brașovean Dan Grigorescu, șeful Secției de Chirurgie Plastică şi Reconstructivă de la Spitalul Județean din Brașov, a cerut demisia lui Gheorghe Borcean de la conducerea Colegiului Medicilor după "comunicatul nerușinat" în care acesta din urmă își exprima susținerea pentru Mircea Beuran în cazul pacientei arse pe masa de operație la Spitalul Floreasca.

Medicul brașovean atrăgea atunci atenția: "E normal ca o instituție colegială (și, implicit, toți membrii ei!) să fie implicată într-o situație controversată, doar pentru ca președintele ei să-și sprijine oficial un prieten? Nu e! Indiferent cât de nedrepte ar fi niște acuzații, el (Borcean) putea să îl mângâie pe creștet cât de mult dorea pe colegul simpatizat, însă doar în mediu privat."

De asemenea, Dan Grigorescu l-a acuzat pe Gheorghe Borcean că a achiziționat sediul Colegiului Medicilor, o vilă cu etaj și mansardă în apropierea kilometrului 0 al Capitalei, cu un milion de euro, un preț aproape dublu față de cel la care imobilul era scos la licitație pe internet în aceeași perioadă în care a fost achiziționat de conducerea CMR - 584 de mii de euro. Dan Grigorescu a făcut publice și dovezi care arată că vila care servește drept sediul Colegiului Medicilor, achiziționată cu un milion de euro, apărea la vremea achiziției, într-un anunț pe internet, la aproape jumătate din acest preț - 584 de mii de euro.

Citește pe larg aici: