Managerul Spitalului Floreasca, Ionuț Negoi, consideră că unitatea sanitară pe care o conduce "a făcut toți pașii legali" după ce o femeie a luat foc în sala de operație luna trecută, iar incidentul nu a fost raportat de spital, așa cum prevede legea. Ionuț Negoi mai spune că medicii spitalului pe care îl conduce au emis ieri doar o scrisoare de protest, dar nu au întrerupt lucrul.

Spitalul FloreascaFoto: AGERPRES

Prezent marți dimineață la conferința de presă de la Ministerul Sănătății, Ionuț Negoi, a fost întrebat de jurnaliști de ce spitalul Floreasca nu a raportat mai departe incidentul. Managerul spitalului spune că "unitatea sanitară a făcut toți pașii legali. Noi simțim că unitatea sanitară a urmat pașii legali."

Ionuț Negoi mai spune că medicii spitalului pe care îl conduce au emis ieri doar o scrisoare de protest, dar nu au întrerupt lucrul: "Cum a precizat și domnul doctor Bogdan Oprița, purtătorul de cuvânt al Spitalului, am vorbit de o scrisoare de protest, nu de un protest. Altfel, sigur că rolul spitalului este să își îngrijească pacienții și sigur că, merită accentat, libertatea de opinie fiecare om o are."

Managerul spitalului a precizat că "În timpul programului de lucru, neacordarea îngrijirilor medicale este un lucru grav. Eu cred că colegii mei, care altfel și-au tratat pacienții foarte bine, vor continua să o facă la fel de bine în continuare."

Ionuț Negoi a subliniat că nu are cunoștință care vreun medic de la Floreasca să fi refuzat să opereze și nu i-a semnalat niciun caz de pacient căruia nu i s-a acordat tratamentul.

Mai mulți medici de la Spitalul de Urgență Floreasca au anunțat ieri că își întrerup activitatea și vor asigura asistență doar pentru urgențele majore, în semn de protest față de sancțiunile dispuse în urma incidentului în care o pacientă a luat foc pe masa de operație. De asemenea, ei susțineau că este "regretabil" că s-a decis demiterea chirurgului Mircea Beuran, înainte de finalizarea anchetei.

Autoritatea Națională pentru Managementul Calității în Sănătate, instituția care acreditează spitalele din România în vederea funcționării, a anunțat, pe 30 decembrie, că a ridicat acreditarea Spitalului de Urgență Floreasca din București, din cauză că incidentul din sala de operație, când o femeie a suferit arsuri pe 40% din suprafața corpului, ar fi trebuit raportat, conform legii, în termen de maximum 24 de ore. Pacienta care a luat foc în timpul operației coordonate de chirurgul Mircea Beuran a suferit arsuri pe 40% din suprafața corpului și a fost timp de câteva zile în stare critică, după incident. Ea a murit pe 29 decembrie.

Citește pe larg aici: