Fata de 14 ani găsită sângerând abundent pe un bulevard din orașul Galați le-a spus angajaților de la Servicul de Ambulanță care au transportat-o la spital că a fost violată, varianta fiind confirmată pentru HotNews.ro atât de directorul Ambulanței Galați, Mihai Polinschi, cât și de surse din Spitalul Județean de Urgență din Galați. De asemenea, șeful Serviciului de Ambulață Galați a declarat, pentru HotNews.ro, că fata era în șoc hemoragic în momentul în care a fost preluată de ambulață și că "putea să moară".

Politistii care nu intervin la incidentul din GalatiFoto: Captura Facebook

"Victima le-a spus celor de pe salvare că a fost violată. Nu a folosit acest cuvânt, dar se înțelegea că a fost agresată. Înțeleg că ulterior fata și-a schimbat declarația, nu este treaba noastră, ci a Poliției. Fata era în șoc hemoragic în momentul în care a fost preluată de ambulanță, putea să moară. Diagnosticul este o ruptură vaginală", a declarat directorul Serviciului de Ambulanță Județean Galați, Mihai Polinschi, pentru HotNews.ro. Potrivit surselor HotNews.ro, adolescenta a avut nevoie de transfuzie de sânge.

De asemenea, surse medicale din Spitalul Județean Galați au confirmat, pentru HotNews.ro, că fata a spus că a fost agresată, în momentul în care a ajuns la spital.

"Băiatul a fost identificat, se pare că este vorba despre un minor de 14 ani din Galați. El urmează să fie audiat", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Galați, Gabriela Costin.

DGASPC: Fata a declarat că nu a fost violată, ci a avut de bunăvoie relații sexuale cu băiatul cu care s-a întâlnit

Întrebat despre aceste declarații, directorul adjunct al DGASPC Galați, Ciprian Groza, a susținut, din nou, că fata le-a spus reprezentanților DGASPC care au mers le spital că nu a fost violată, ci a avut de bunăvoie relații sexuale cu băiatul de 14 ani.

"Eu spun ce a declarat copilul, eu nu am consultat copilul. Fata ne-a spus și i-am luat și o declarație scrisă că nu a fost violată. A fost consiliată și interogată de noi, împreună cu un psiholog, și ne-a relatat ce a făcut de când a plecat de la centru și până la momentul în care a fost luată de ambulanță, plină de sânge. Nu cred că fabulează, dar văzând starea gravă în care era, hemoragia puternică, ne-am pus și noi aceste întrebări, dacă nu a fost agresată, violată, dar ea spune că nu. NU acuză pe nimeni de viol", a declarat pentru HotNews.ro directorul DGASPC Galați.

Întrebat dacă nu este posibil ca fata să fi fost amenințată și constrânsă să nu declare violul, Groza a spus că a fost luată în calcul și această variantă, dar că "fata nu părea să fie speriată" în momentul în care a relatat despre acel băiat și despre ce s-a întâmplat.

În ceea ce îl privește pe băiat, el a precizat că DGASPC a sesizat Poliția, cerând date despre el și despre situația lui familială.

Copila s-a întâlnit cu băiatul de 14 ani duminică, după ce a obținut bilet de voie să plece pentru 3 ore, în intervalul 17.00 - 20.00. Fata era de doi ani în sistemul de protecție socială, la o casă de tip familial din galați, alături de alți 7 copii. Conducerea Direcției pentru Protecția Copilului Galați spune că fata are părinți și bunici, dar a ajuns în centrul social pentru că aceștia nu o pot întreține.

Duminică seară, fata a fost preluată de o ambulanță de pe stradă, unde era plină de sânge pe picioare. Cazul a revoltat opinia publică în condițiile în care doi polițiști din Galați au fost filmați în timp ce asistau fără să intervină în vreun fel pentru a o ajuta pe copilă, despre care au existat informații că a fost victima unui viol. Deși fata era plină de sânge pe picioare și speriată, cei doi polițiști nu au avut nicio reacție.Oamenii de pe trotuar le-au cerut ajutorul polițiștilor, iar aceștia au refuzat să coboare din mașină, în ciuda insistențelor. Fata a refuzat să vorbească cu oamenii care i-au sărit în ajutor, în timp ce polițiștii au asistat pasiv la întreaga scenă. În cele din urmă, fata a fost transportată la spitalul, iar persoana care a realizat filmarea a anunțat pe Facebook că a vizitat-o și spunea că se confirmă că victima a fost violată.