Asociația 'Pro Decizii Informate', către site-ul căreia fac trimitere pliantele anti-vaccinare distribuite în cutiile poștale, este membră a Coaliției pentru Familie

de Alina Neagu     HotNews.ro
Miercuri, 5 septembrie 2018, 14:58 Actualitate | Sanatate


Pliant anti-vaccinare
Foto: Gabriela Podasca
Asociația 'Pro Decizii Informate', către site-ul căreia fac trimitere pliantele anti-vaccinare distribuite recent în cutiile poștale, ce conțin informații false despre vaccinare, de tipul "vaccinul ROR conține celule de fetuși avortați", "vaccinarea îți poate distruge copilul pentru întreaga viață" sau "pesticide în vaccinuri", și a folosit abuziv siglele Ministerului Sănătății, Organizației Mondiale a Sănătății și UNICEF, este membră a Coaliției pentru Familie, potrivit site-ului oficial al CpF, unde sunt trecuți toți membrii organizației.

Coaliția pentru Familie a devenit cunoscută după ce a anunțat că a strâns 3 milioane de semnături pentru inițierea unui referendum de modificare a articolului din Constituție care definește familia și care ar urma să fie reformulat ca  "familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie".

Pliante anti-vaccinare care conțin informații false, de tipul "vaccinul ROR conține celule de fetuși avortați", "vaccinarea îți poate distruge copilul pentru întreaga viață" sau "pesticide în vaccinuri", au fost distribuite în ultimele zile în cutiile poștale ale bucureștenilor, semnalează deputatul Pro România Gabriela Podașcă. Mai mult, materialele folosesc, în mod fraudulos, siglele Ministerului Sănătății, Organizației Mondiale a Sănătății și UNICEF.


Pliantele primite în cutiile poștale direcționează către site-ul pro-decizii-informate.ro, pe a cărui pagină de deschidere scrie că "Asociația Pro Decizii Informate doreşte ca toţi copiii să crească liberi şi sănătoşi, fără riscuri de îmbolnăvire gravă din cauza vaccinării în masă pe baza unor decizii neinformate. Ne preocupă problematica vaccinării, pentru sănătatea şi viitorul mai bun al copiilor noştri. Autorităţile medicale se află într-un conflict de interese datorită legăturilor cu industria farmaceutică, acest site pune sub semnul întrebării informaţiile oferite de autorităţi şi îndeamnă părinţii la informare individuală, independentă."

"În ciuda a ceea ce ne este prezentat ca şi “consens” ştiinţific, vaccinurile sunt una din cele mai controversate teme în domeniul medical. Propaganda pro vaccinare, sponsorizată cu miliarde de dolari de către industria farmaceutică şi susţinuta acerb de o mass media care a uitat să facă jurnalism independent, nu oboseşte să ne inoculeze zi de zi cu porţia de frică faţă de tot felul de ameninţări de tip “drob de sare”, încercând astfel să apeleze manipulativ la emoţiile cu vibraţia cea mai joasă, care să îi determine pe oameni să ia decizii impulsive, din frică, uitând să-şi activeze raţiunea şi discernământul. Ţelul nostru este să contribuim la crearea unui sistem de sănătate care să servească în mod real individului şi societăţii, care să-şi merite numele de sistem de sănătate, nu un sistem de boală, promovat şi întreţinut pentru interesele comerciale ale anumitor grupe", mai scrie pe prima pagină a site-ului pro-decizii-informate.ro.
 


Ministerul Sănătății "se delimitează ferm de campania de dezinformare si manipulare referitoare la ineficiența și riscurile vaccinării, apărută în spațiul public, pe rețelele de socializare sau prin materiale tipărite, distribuite în zone aglomerate sau în cutiile poștale", se arată într-un comunicat al instituției.

 • Cea mai gravă epidemie de rujeolă din Europa și o lege a vaccinării blocată de un an în Parlament
În România a fost declarată, în septembrie 2016, epidemie de rujeolă, iar proiectul legii vaccinării stă blocat de un an în Parlament, în plină epidemie soldată cu 59 de morți (cea mai gravă din Europa).

Așteptat cu nerăbdare de medici, care se plâng că în țara noastră "mor copii de boli care pot fi prevenite prin vaccinare", dar considerat "controversat" de adepții curentului anti-vaccin, proiectul de lege a vaccinării, care așteaptă de un an în Parlament, aduce câteva prevederi-cheie: obligativitatea vaccinării copiilor cu vaccinurile prevazute in Calendarul National de Vaccinare, posibilitatea ca părinții care refuză să își vaccineze copiii să fie amendați, obligativitatea ca Ministerul Sănătății să asigure, în avans, un stoc de vaccinuri cel puțin egal cu necesarul anual și interzicerea accesului unui copil nevaccinat în comunitate (grădiniță sau școală) în cazul în care în comunitatea respectivă are loc o epidemie. Proiectul de lege riscă însă să fie golit de conținut: 95 de parlamentari susțin o serie de amendamente depuse de deputatul PSD Cristina Dumitrache, care vrea "eliminarea sancțiunilor excesive".

Prevederile-cheie ale proiectului de lege sunt: obligativitatea vaccinării copiilor cu vaccinurile prevăzute în Calendarul Național, obligativitatea ca părinții care refuză să își vaccineze copiii să se informeze iar, în caz contrar, să fie amendați, obligativitatea asigurării unui stoc de vaccinuri în avans pentru un an și interzicerea accesului unui copil nevaccinat în comunitate (grădiniță sau școală) în caz de epidemie în respectiva comunitate.

Proiectul de lege a stat întreaga sesiune parlamentară 2017-2018 fără să ajungă la vot în plenul Camerei Deputaților (for decizional).

De ce stagnează proiectul de lege? Președintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, Corneliu Buicu (PSD), pune întârzierea pe seama "dezbaterilor ample". În schimb, vicepreședintele Comisiei de Sănătate, Emanuel Ungureanu (USR), vorbește despre "dezinteres și lipsă de voință politică la nivelul coaliției majoritare" și acuză că "E plin PSD-ul de filosofi ai păducelului".

O serie de amendamente depuse în Parlament de deputata PSD Cristina Dumitrache și susținute de 95 de parlamentari riscă să golească legea de conținut: deputata PSD susține "eliminarea sancțiunilor excesive", precum obligativitatea administrării unor vaccinuri.

Gindrovel Dumitra, medic de familie și coordonatorul Grupului de Vaccinologie din cadrul Societătii Naționale de Medicina Familiei, a declarat recent pentru HotNews.ro că, în cazul în care proiectul de lege va fi modificat așa cum propune Cristina Dumitrache, legea va deveni inutilă.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a admis recent că România este "în continuare pe primul loc în Europa" în ceea ce priveşte cazurile de rujeolă. 14.854 de cazuri de îmbolnăviri și 59 de decese s-au înregistrat de la declararea epidemiei, în septembrie 2016.

Vaccinul ROR (rujeolă-oreion-rubeolă) are cea mai mare rată de refuz dintre vaccinurile din România și înregistrează o valoare mai mare de refuz în mediul urban decât în cel rural, arată datele oficiale ale Institutului Național de Sănătate Publică.


Citește și:


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram..*.


3933 vizualizari

 • +40 (46 voturi)    
  Ah, fundamentalistii ortodocsi, slugile BOR, (Miercuri, 5 septembrie 2018, 15:05)

  emil bobu [utilizator]

  lovesc din nou, cu prostia lor.

  Oare pro-rusul PF Daniel se duce la doctor pentru obezitatea lui, sau se roaga sa nu se imbolnaveasca?
  • +8 (20 voturi)    
   Propaganda rusa pe fata (Miercuri, 5 septembrie 2018, 15:37)

   -PuieMSD- [utilizator] i-a raspuns lui emil bobu

   Folosesc toate mijloacele posibile sa omoare oameni. Sunt multe reclame pe internet ce pun oamenii sa consume tot felul de combinatii toxice (bicarbonat cu fructe de ex) ca sa isi puna sanatatea in pericol. E razboi hibrid si trebuie ridicat in CSAT.
   • +10 (14 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 5 septembrie 2018, 16:33)

    [anonim] i-a raspuns lui -PuieMSD-

  • +12 (14 voturi)    
   Obezitatea este un dar, la el (Miercuri, 5 septembrie 2018, 16:21)

   Inapasevedeinvers [utilizator] i-a raspuns lui emil bobu

   Este un semna de bunastare, ca Cel de Sus il iubeste, si nu-l lasa sa-i ghioraie matele de foame
 • +21 (23 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 5 septembrie 2018, 15:06)

  [anonim]

  • +13 (17 voturi)    
   Nu doar atat (Miercuri, 5 septembrie 2018, 16:15)

   MinDepous [utilizator] i-a raspuns lui

   Cheltuielile cu inmormantarile celor ulterior infectati de copiii lor bolnavi sa le parvina tot parintilor care au refuzat vaccinarea.

   Adevarul doare? De boli prevenibile se moare, dragii mei. Hai, ca strutul cu capu'-n nisip, da? ca nu vrem sa ne gandim la copii morti. Pai si bolile alea unde credeti ca duc, prin complicatii, unele din ele? La Disneyland??
   • 0 (0 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Vineri, 7 septembrie 2018, 12:19)

    [anonim] i-a raspuns lui MinDepous

    • 0 (0 voturi)    
     Inteleg (Vineri, 7 septembrie 2018, 13:39)

     MinDepous [utilizator] i-a raspuns lui

     Facand vaccinarea obligatorie, moartea unei persoane care nu a putut fi imunizata in prealabil impotriva unei boli (din motive medicale, varsta prea mica/prea inaintata etc.) care survine ca urmare a contractarii bolii respective de la o persoana nevaccinata intra in sfera uciderii din culpa (art. 192). Cred.

     Asadar, da, responsabilitatea directa asupra propriilor copiii, de acord - insa traim in societate. Vaccinarea e (sau ar trebui sa fie) parte a contractului social. Nu ne convine? Nu poti pretinde sa ai acces la beneficiile apartenentei la societate fara a satisface si responsabilitatile care iti survin, ca membru al societatii. It doesn't work like that.

     Este exact ca in bit torrent-ing: daca nu mai exista seeders, platforma cedeaza, pentru ca leechers nu ofera nimic, doar pretind. Ori asta este esenta vaccinarii: cei care se imunizeaza ofera protectie (siesi si grupului), in timp ce aceia care nu se imunizeaza pretind protectie, insa nu o ofera.

     Vorbim de moarte aici. Nu avem cum sa tinem definitiile prea simple.
  • -8 (16 voturi)    
   enumerati bolile (Miercuri, 5 septembrie 2018, 16:40)

   system [utilizator] i-a raspuns lui

   Va rog sa enumerati acele boli pentru care nu te-ai vaccinat si pentru care trebuie sa iti vinzi casa.
   • +4 (4 voturi)    
    La scoala nu (Miercuri, 5 septembrie 2018, 21:00)

    yol [utilizator] i-a raspuns lui system

    v-a placut...:(
    Sa scrieti un asemenea text si sa va indignati de iq-ul altora!? Asta e tupeul specific.
    Viorica Vasilica rules!:)
   • 0 (0 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Vineri, 7 septembrie 2018, 12:21)

    [anonim] i-a raspuns lui system

  • +3 (11 voturi)    
   Nu cred că e legal (Miercuri, 5 septembrie 2018, 16:45)

   VictorS [utilizator] i-a raspuns lui

   Dar o amendă penală cand un copil a cărui parinte a respins vaccinarea (pe semnătură) s-a imbolnăvit, ar putea sa meargă.
   • 0 (0 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Vineri, 7 septembrie 2018, 12:23)

    [anonim] i-a raspuns lui VictorS

 • +12 (18 voturi)    
  Cine se aseamana (Miercuri, 5 septembrie 2018, 15:20)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  ... se aduna. O organizatie de fundamentalisti manipulata de un bot care se imbuiba spoliind deopotriva vii si mortii.
  • -12 (16 voturi)    
   IQ (Miercuri, 5 septembrie 2018, 17:08)

   system [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

   Printre acei "fundamentalisti" garantat ati avea cel mai mic IQ.
   • 0 (0 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Vineri, 7 septembrie 2018, 12:23)

    [anonim] i-a raspuns lui system

 • +13 (15 voturi)    
  Asociatia pestilor-prajiti merita sa fie data in (Miercuri, 5 septembrie 2018, 15:25)

  bdbd [utilizator]

  judecata si desfiintata.
 • +13 (15 voturi)    
  . (Miercuri, 5 septembrie 2018, 15:26)

  1234_5678 [utilizator]

  eu nu inteleg cine are de castigat prin nevaccinare. cine castiga din moartea copiilor nevaccinati? nu are sens. daca era o firma care vindea nevaccinare, intelegeam, incerca sa scape de competitie. dar asa? pur si simplu este stupid. castiga prostia. sau poate e un semn, asa scapam de prosti, selectie naturala. cred ca asta e.
  • +8 (12 voturi)    
   Aia care devin importanti bagandu-se in seama (Miercuri, 5 septembrie 2018, 16:22)

   Inapasevedeinvers [utilizator] i-a raspuns lui 1234_5678

   singuri, caci altfel ar fi praf.
  • +12 (12 voturi)    
   O paralelă (Miercuri, 5 septembrie 2018, 16:52)

   VictorS [utilizator] i-a raspuns lui 1234_5678

   ce căștigă Udrea plătind pictoriale in țara in care o așteaptă o condamnare?
   Atenția publicului.

   Valorează această atenție ceva?
   Clar!

   Vorbești ca un specialist si lumea se uită in gura ta, te invită la emisiuni, îți citește blogul, te prețuiește, adoră, îinjură, etc

   Contrar convingerilor multora, banii nu sunt singura țintă.
  • +12 (12 voturi)    
   cred ca (Miercuri, 5 septembrie 2018, 17:10)

   alex34 [utilizator] i-a raspuns lui 1234_5678

   e doar un subiect de interes public prin care se genereaza audienta si e folosit ca un mijloc de manipulare intr-o directie sau alta, divizand oamenii. cand ai un popor derutat si confuz e usor sa-l pacalesti si sa-l prostesti cand nu mai stie ce e bine si ce nu
  • +10 (10 voturi)    
   Simplu (Miercuri, 5 septembrie 2018, 18:58)

   tudor74 [utilizator] i-a raspuns lui 1234_5678

   Doctorul Andrew Wakefield care a inceput aceasta isterie antivaccinare vindea el insusi niste teste pt autism care nu aveau niciun efect.

   "Wakefield—in partnership with the father of one of the boys in the study—had planned to launch a venture on the back of an MMR vaccination scare that would profit from new medical tests and "litigation driven testing".[25][71] The Washington Post reported that Deer said that Wakefield predicted he "could make more than $43 million a year from diagnostic kits" for the new condition, autistic enterocolitis"

   BOR si Coalitia pt familie vand rugaciuni si moaste ca sa te pazeasca de boli.
   • 0 (0 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Vineri, 7 septembrie 2018, 23:43)

    [anonim] i-a raspuns lui tudor74

 • +6 (10 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 5 septembrie 2018, 15:27)

  [anonim]

 • +18 (20 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 5 septembrie 2018, 15:36)

  [anonim]

  • -8 (18 voturi)    
   risc (Miercuri, 5 septembrie 2018, 16:42)

   system [utilizator] i-a raspuns lui

   Una este un risc asumat, de ex cand ma urc in masina sau cand iau o aspirina, si una e un risc impus, care nu ofera alternativa alegerii.
   • +11 (15 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 5 septembrie 2018, 17:37)

    [anonim] i-a raspuns lui system

    • -10 (14 voturi)    
     buna observatie cu porcii (Miercuri, 5 septembrie 2018, 17:45)

     florin22 [utilizator] i-a raspuns lui

     Tocmai aia asta e ideea, sa nu ajungem sa fim injectati ca vitele fara sa avem nimic de spus sau cum bine ai observat ca pe porci.

     Toti stiu ca guvernul e corupt, ca o companie privata are ca prioritate profitul, ca niciun medicament nu e sigur etc dar in schimb vor sa fie injectati obligatoriu, banuiala mea e ca astia care vor sa isi nationalizeze corpul au scapat dintr-un lagar din coreea de nord.
    • -7 (13 voturi)    
     conventia Oviedo (Miercuri, 5 septembrie 2018, 18:50)

     system [utilizator] i-a raspuns lui

     Conventia de la Oviedo, ratificata de Romania prin Legea nr.17/2001 :

     "O intervenţie în domeniul sănătăţii nu se poate efectua decât după ce persoana vizată şi-a dat consimţământul liber şi în cunoştinţă de cauză. Această persoană primeşte în prealabil informaţii adecvate în privinţa scopului şi naturii intervenţiei, precum şi în privinţa consecinţelor şi riscurilor. Persoana vizată poate în orice moment să îşi retragă în mod liber consimţământul". (art.5)
     "o intervenţie nu se poate efectua asupra unei persoane care nu are capacitatea de a consimţi, decât spre beneficiul său direct" (art. 6 pct.1)
     • +5 (5 voturi)    
      Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 5 septembrie 2018, 20:31)

      [anonim] i-a raspuns lui system

     • +6 (6 voturi)    
      Contradictie (Miercuri, 5 septembrie 2018, 20:57)

      kent8 [utilizator] i-a raspuns lui system

      "o intervenţie nu se poate efectua asupra unei persoane care nu are capacitatea de a consimţi, decât spre beneficiul său direct"

      Vaccinurile sunt in interesul direct al copiilor, refuzul nu este.
   • +10 (10 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 5 septembrie 2018, 18:20)

    [anonim] i-a raspuns lui system

 • +12 (14 voturi)    
  Deci Fake News made in Muma Rasie! (Miercuri, 5 septembrie 2018, 15:50)

  Marionette [utilizator]

  Apropos de vaccinuri, in UK au gasit ca rusii alimenteaza atat curentul anti-vaccinist cat si cel vaccinist. Deci pe langa tehnicile clasice de acuzare, negare si distragerea atentiei, rusi mai au o noua arma: scindare, divizare. Deci ei duc la extremism ambele tabere, pentru ca in acea pozitie ambele pot fi manipulate.
  Trebuie sa admit ca sunt extrem de inteligenti sa conduca natii precum cea americana si populatia UK doar cu investitii minimale.
  Sper ca strategia lor si unitatile fizice care raspandesc rahat rusesc se fie descifrate si inactivate, intrucat este efectiv un razboi.
 • +18 (20 voturi)    
  pai.. (Miercuri, 5 septembrie 2018, 15:51)

  Ismail Paine de circ [utilizator]

  ... vedem si noi pe cineva la parnaie? mai ales ca distribuie porcarii din astea sub sigla OMS, Unicef si Ministerul sanatatii...
  • -5 (13 voturi)    
   Porcariile astea... (Miercuri, 5 septembrie 2018, 16:49)

   system [utilizator] i-a raspuns lui Ismail Paine de circ

   Chiar ii credeti asa de tampiti pe cei care au editat flyerele sa puna sigla UNICEF si OMS? Ma faceti sa cred ca logica incepe sa dispara din Romania.
   • +4 (8 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 5 septembrie 2018, 17:43)

    [anonim] i-a raspuns lui system

    • -7 (7 voturi)    
     dezmintire (Miercuri, 5 septembrie 2018, 18:37)

     system [utilizator] i-a raspuns lui

     Asta am inteles ca face acum.
 • +10 (14 voturi)    
  ar fi bine (Miercuri, 5 septembrie 2018, 15:53)

  uzu [utilizator]

  ... ar fi bine, daca cei afectati ar fi parintii care iau deciziile nu copii. in felul acesta s-ar realliza o selectie naturala si am mai scapa de cate un prost ... dar copii nu au nici o vina, doar suporta consecintele unor parinti tembeli. ma scuzati ... am vrut sa zic "informati".
  • -7 (15 voturi)    
   Prostia se si dobandeste (Miercuri, 5 septembrie 2018, 16:47)

   system [utilizator] i-a raspuns lui uzu

   Prostia se manifesta atunci cand parintii nu se informeaza si cand ingurgiteaza toate tampeniile pe care le decarteaza sistemul. Pun pariu ca habar nu aveti despre reactiile adverse grave produse in urma vaccinarii. Si chiar daca ati sti, tot degeaba.
   • +11 (13 voturi)    
    dar (Miercuri, 5 septembrie 2018, 17:55)

    alex34 [utilizator] i-a raspuns lui system

    de "reactiile adverse grave" ale paracetamolului stii? orice medicament/vaccin are posibile reactii adverse. Ia orice prospect de la orice medicament inofensiv si citeste sa vezi in cate moduri poti muri de la el. Intrebarea e daca merita riscul de acum cand face vaccinul sau riscul sa ia o boala la 4-5 ani si sa moara atunci. daca primul risc e mai mic atunci ar trebui sa-l alegi. si cred ca stiintific e mai mic ca doar nu degeaba in tarile civilizate se fac vaccinuri, dar noua ni se scot ochii cu posibile efecte adverse ca noi suntem destepti si ceilalti prosti, d-aia e romania unde e ... la coada
   • +9 (11 voturi)    
    Corect (Miercuri, 5 septembrie 2018, 19:06)

    tudor74 [utilizator] i-a raspuns lui system

    Mai bine mori decat sa faci un pic de freba, cam asta e cel mai des efect advers intalnit la vaccinuri.

    Am doi copii, ambii vaccinati ... stiti ce lucru groaznic mi s-a intamplat? Am cumparat degeaba Panadol pt copii ca niciunul nici macar febra nu a facut.

    Curat murdar!

    PS: Daca ar fi dupa mine, copilul mort pt ca nu a fost vaccinat ar trebui cazul cercetat si judecat ca pt orice alta crima, chit ca e copilul tau sau al altora pe care puradelul tau nevaccinat la imbolnavit.

    Sunt 59 de copii morti, ar trebui sa vad 59 de procese penale in curs ... dar mna, in Rromanistan nu se face asa ceva.
   • 0 (0 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Vineri, 7 septembrie 2018, 23:45)

    [anonim] i-a raspuns lui system

  • +9 (11 voturi)    
   .... (Miercuri, 5 septembrie 2018, 16:55)

   tirolez [utilizator] i-a raspuns lui uzu

   Daca ar fi doar copiii lor, dar sunt si ai altora. Cei care inca nu au varsta necesara pentru a fi vaccinati. Gravidele fara imunitate la rujeola. Batranii sau persoanele cu imunitate scazuta, de ex. cei care fac citostatice. Mai rau ca in lumea a treia.
 • +10 (14 voturi)    
  are si poze (Miercuri, 5 septembrie 2018, 15:57)

  tahomir [utilizator]

  in care se arata cum ca ficatul e in stanga, de la vaccin.
  Ah, stai ca aia e de la PSD, nu de la vacccin.
 • +15 (19 voturi)    
  Atentat la siguranta naționala (Miercuri, 5 septembrie 2018, 16:01)

  florinos [utilizator]

  Aceste mesaje sunt un atentat la siguranța națională, m-aș aștepta ca SRI și Poliția să se sesizeze, dar ei sunt ocupați cu Statul Paralel.

  În 2017 un număr de 36 copii au murit din cauza rujeolei, in aprilie 2018 erau deja 50 de copii decedați.

  Raed Arafat și Ministrul Sanatatii ar trebui sa ceara autorităților socoteala celor care răspândesc astfel de idei.
  • -9 (15 voturi)    
   afis fake (Miercuri, 5 septembrie 2018, 17:23)

   system [utilizator] i-a raspuns lui florinos

   Stimate adorator al SRI, ti-ai pus problema daca acel afis e real sau nu?
   • +7 (13 voturi)    
    ... (Miercuri, 5 septembrie 2018, 17:40)

    tirolez [utilizator] i-a raspuns lui system

    Din moment ce s-a gasit si ONG-ul autor, membru in coalitia pentru familie, adica bani sa spunem pe filiera estica, nu-i putem acuza ca sunt fake, nu?
    • -9 (11 voturi)    
     absurd (Miercuri, 5 septembrie 2018, 18:42)

     system [utilizator] i-a raspuns lui tirolez

     E cea mai absurda deductie pe care am auzit-o vreodata.
 • +3 (5 voturi)    
  CPF a devenit un pericol national (Miercuri, 5 septembrie 2018, 21:01)

  kent8 [utilizator]

  E evidenta legatura tot mai stransa cu Rusia si cu propaganda de acolo.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by