Pliante anti-vaccinare ce conțin informații false și folosesc fraudulos siglele Ministerului Sănătății și UNICEF, distribuite în cutiile poștale: "Vaccinul ROR conține celule de fetuși avortați"

de Alina Neagu     HotNews.ro
Miercuri, 5 septembrie 2018, 13:15 Actualitate | Sanatate


Pliant anti-vaccinare
Foto: Gabriela Podasca
Pliante anti-vaccinare care conțin informații false, de tipul "vaccinul ROR conține celule de fetuși avortați", "vaccinarea îți poate distruge copilul pentru întreaga viață" sau "pesticide în vaccinuri", au fost distribuite în ultimele zile în cutiile poștale ale bucureștenilor, semnalează deputatul Pro România Gabriela Podașcă. Mai mult, materialele folosesc, în mod fraudulos, siglele Ministerului Sănătății, Organizației Mondiale a Sănătății și UNICEF. În România a fost declarată, în septembrie 2016, epidemie de rujeolă, fiind înregistrate până acum 15.109 cazuri. De asemenea, proiectul legii vaccinării stă blocat de un an în Parlament, în plină epidemie de rujeolă soldată cu 59 de morți (cea mai gravă din Europa).

 • Autorii pliantelor: "Vaccinurile sunt una dintre cele mai controversate teme în domeniul medical"
Pliantele primite în cutiile poștale direcționează către site-ul pro-decizii-informate.ro, pe a cărui pagină de deschidere scrie că "Asociația Pro Decizii Informate doreşte ca toţi copiii să crească liberi şi sănătoşi, fără riscuri de îmbolnăvire gravă din cauza vaccinării în masă pe baza unor decizii neinformate. Ne preocupă problematica vaccinării, pentru sănătatea şi viitorul mai bun al copiilor noştri. Autorităţile medicale se află într-un conflict de interese datorită legăturilor cu industria farmaceutică, acest site pune sub semnul întrebării informaţiile oferite de autorităţi şi îndeamnă părinţii la informare individuală, independentă."

"În ciuda a ceea ce ne este prezentat ca şi “consens” ştiinţific, vaccinurile sunt una din cele mai controversate teme în domeniul medical. Propaganda pro vaccinare, sponsorizată cu miliarde de dolari de către industria farmaceutică şi susţinuta acerb de o mass media care a uitat să facă jurnalism independent, nu oboseşte să ne inoculeze zi de zi cu porţia de frică faţă de tot felul de ameninţări de tip “drob de sare”, încercând astfel să apeleze manipulativ la emoţiile cu vibraţia cea mai joasă, care să îi determine pe oameni să ia decizii impulsive, din frică, uitând să-şi activeze raţiunea şi discernământul. Ţelul nostru este să contribuim la crearea unui sistem de sănătate care să servească în mod real individului şi societăţii, care să-şi merite numele de sistem de sănătate, nu un sistem de boală, promovat şi întreţinut pentru interesele comerciale ale anumitor grupe", mai scrie pe prima pagină a site-ului pro-decizii-informate.ro.

 
Deputatul Pro România Gabriela Podașcă, cea care a semnalat cazul, solicită de urgență ca Ministerul Sănătății "să iasă public și să infirme asocierea cu această campanie și în același timp să facă demersurile necesare pentru aplicarea sancțiunilor legale împotriva celor care se fac vinovați de răspândirea acestor materiale". Gabriela Podașcă reclamă și "inerția autorităților și lipsa de soluții în combaterea rujeolei, care continuă să facă victime în România".

"Legea vaccinării este blocată de luni de zile în Parlament de Liviu Dragnea. În tot acest timp, Ministerul Sănătății nu a fost în stare să aibă niciun plan coerent împotriva rujeolei, de asigurare a stocurilor necesare de vaccinuri și de imunizare a persoanelor vulnerabile. Este inadmisibil să avem în continuare această criză care a adus suferință multor familii ai căror copii au murit de rujeolă. Nu există scuză pentru aceste drame", adaugă Gabriela Podașcă.

Cazul a fost semnalat, de asemenea, pe Facebook, de Ioana Mănoiu, care a scris "Iata ce am primit in casuta postala. Se sesizeaza oare cineva? Brosura semnata Unicef, Ministerul Sanatatii si World Health Organization. Iti spun ca vaccinul iti distruge copilul pentru intreaga viata.....", postare însoțită de fotografiile cu broșura.


Ministerul Sănătății "se delimitează ferm de campania de dezinformare si manipulare"

Ministerul Sănătății "se delimitează ferm de campania de dezinformare si manipulare referitoare la ineficiența și riscurile vaccinării, apărută în spațiul public, pe rețelele de socializare sau prin materiale tipărite, distribuite în zone aglomerate sau în cutiile poștale", se arată într-un comunicat al instituției.

"Facem mențiunea că autorii campaniei inițiate împotriva vaccinării utilizează fără  aprobarea Ministerului Sănătății sau al partenerilor săi identitatea vizuală a campaniei precum însemnele oficiale ale instituțiilor partenere, iar materialele conțin informații false care pot induce în eroare părinții și pot pune în pericol sănătatea populației", se mai precizează în comunicatul citat.

"Condamn gestul iresponsabil al celor care recurg la astfel de modalități  iresponsabile de dezinformare, cu consecințe grave pentru sănătatea populației. Am însă, convingerea că populația nu poate fi păcălită cu astfel de tertipuri și voi continua să fac tot ce îmi stă în putere pentru ca parinții să fie informați corect  astfel încât să ia cea mai bună decizie, de a-și vaccina copiii și de a le asigura astfel o viață sănătoasă. Vom face demersurile legale necesare pentru ca cei reponsabili să răspundă pentru faptele lor, ce pun în pericol sănătatea publică", afirmă ministrul Sănătății, Sorina Pintea.
 • Proiectul legii vaccinării, blocat de un an în Parlament
Așteptat cu nerăbdare de medici, care se plâng că în țara noastră "mor copii de boli care pot fi prevenite prin vaccinare", dar considerat "controversat" de adepții curentului anti-vaccin, proiectul de lege a vaccinării, care așteaptă de un an în Parlament, aduce câteva prevederi-cheie: obligativitatea vaccinării copiilor cu vaccinurile prevazute in Calendarul National de Vaccinare, posibilitatea ca părinții care refuză să își vaccineze copiii să fie amendați, obligativitatea ca Ministerul Sănătății să asigure, în avans, un stoc de vaccinuri cel puțin egal cu necesarul anual și interzicerea accesului unui copil nevaccinat în comunitate (grădiniță sau școală) în cazul în care în comunitatea respectivă are loc o epidemie. Proiectul de lege riscă însă să fie golit de conținut: 95 de parlamentari susțin o serie de amendamente depuse de deputatul PSD Cristina Dumitrache, care vrea "eliminarea sancțiunilor excesive".

Prevederile-cheie ale proiectului de lege sunt: obligativitatea vaccinării copiilor cu vaccinurile prevăzute în Calendarul Național, obligativitatea ca părinții care refuză să își vaccineze copiii să se informeze iar, în caz contrar, să fie amendați, obligativitatea asigurării unui stoc de vaccinuri în avans pentru un an și interzicerea accesului unui copil nevaccinat în comunitate (grădiniță sau școală) în caz de epidemie în respectiva comunitate.

Proiectul de lege a stat întreaga sesiune parlamentară 2017-2018 fără să ajungă la vot în plenul Camerei Deputaților (for decizional).

De ce stagnează proiectul de lege? Președintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, Corneliu Buicu (PSD), pune întârzierea pe seama "dezbaterilor ample". În schimb, vicepreședintele Comisiei de Sănătate, Emanuel Ungureanu (USR), vorbește despre "dezinteres și lipsă de voință politică la nivelul coaliției majoritare" și acuză că "E plin PSD-ul de filosofi ai păducelului".

O serie de amendamente depuse în Parlament de deputata PSD Cristina Dumitrache și susținute de 95 de parlamentari riscă să golească legea de conținut: deputata PSD susține "eliminarea sancțiunilor excesive", precum obligativitatea administrării unor vaccinuri.

Gindrovel Dumitra, medic de familie și coordonatorul Grupului de Vaccinologie din cadrul Societătii Naționale de Medicina Familiei, a declarat recent pentru HotNews.ro că, în cazul în care proiectul de lege va fi modificat așa cum propune Cristina Dumitrache, legea va deveni inutilă.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a admis recent că România este "în continuare pe primul loc în Europa" în ceea ce priveşte cazurile de rujeolă. 14.854 de cazuri de îmbolnăviri și 59 de decese s-au înregistrat de la declararea epidemiei, în septembrie 2016.

Vaccinul ROR (rujeolă-oreion-rubeolă) are cea mai mare rată de refuz dintre vaccinurile din România și înregistrează o valoare mai mare de refuz în mediul urban decât în cel rural, arată datele oficiale ale Institutului Național de Sănătate Publică.


Citește și:


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

6676 vizualizari

 • +20 (32 voturi)    
  :(( (Miercuri, 5 septembrie 2018, 13:20)

  tirolez [utilizator]

  Cine sponsorizeaza mizeriile astea? SRI-ul ce face?
  • +16 (20 voturi)    
   Se poate afla, daca se doreste (Miercuri, 5 septembrie 2018, 14:08)

   IoPaNet [utilizator] i-a raspuns lui tirolez

   O ancheta serioasa, cu siguranta ar descoperi vinovatii. Cei care distribuie in cutiile postale pot fi usor depistati pentru ca foarte multe blocuri au camere de luat vederi la intrare. De acolo, mergand pe fir in sus (cine i-a platit, etc.), se ajuge si la sursa.
   • +7 (11 voturi)    
    Politia (Miercuri, 5 septembrie 2018, 14:38)

    florinos [utilizator] i-a raspuns lui IoPaNet

    Politia română are alte preocupări, nu ați văzut ce repede s-au mobilizat sa-l oprească pe cel cu numere de înmatriculare împotriva PSD ? După ce l-a arestat, Poliția a declarat ca anca nu se știe in baza cărei legi s-a făcut retinerea, adică noi întâi te ridicăm si pe urma verificam dacă ai încălcat vreo lege.
  • -20 (30 voturi)    
   nimic ilegal (Miercuri, 5 septembrie 2018, 14:19)

   Kosmos [utilizator] i-a raspuns lui tirolez

   Hai sa discutam pe argumente . ce este scris acolo este adevarat sau fals? as zice ca parte din ele sunt adevarate
   • +16 (18 voturi)    
    complet ilegal! (Miercuri, 5 septembrie 2018, 14:45)

    lula [utilizator] i-a raspuns lui Kosmos

    sa folosesti pe brosura logorile a 3 institutii care nu sustin informatia e caz de puscarie.
   • +15 (17 voturi)    
    :) (Miercuri, 5 septembrie 2018, 14:51)

    Doaroparere [utilizator] i-a raspuns lui Kosmos

    Total neadevarate. Relax.
   • 0 (0 voturi)    
    esti in eroare Kosmos taica (Joi, 6 septembrie 2018, 12:48)

    AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui Kosmos

    Jur sa spun adevarul, numai adevarul si tot adevarul. Asta e juramantul in fata Instantei. Si stii de ce? Fiindca amestecarea unor adevaruri cu minciuni sau omiterea unor adevaruri inseamna tot minciuna.
    Sa amesteci adevaruri trunchiate cu minciuni gogonate este metoda de dezinformare cea mai frecventa.
 • +17 (27 voturi)    
  Oare Olivia si Mihai Gadea au stiinta ? (Miercuri, 5 septembrie 2018, 13:21)

  un domn [utilizator]

  au implicare ?
 • +23 (31 voturi)    
  E Romania, ce vreti? (Miercuri, 5 septembrie 2018, 13:24)

  emil bobu [utilizator]

  E tara in care ori ne "inchinam" pentru vindecare, ori luam un pumn de antibiotice si zicem ca ne-am facut bine.
 • +25 (35 voturi)    
  Aici (Miercuri, 5 septembrie 2018, 13:27)

  ipolitic [utilizator]

  nu avem ce comenta. Este un caz penal. Atentat la sanatatea publica prin inducere in eroare.
 • +27 (33 voturi)    
  cel mai trist e ca... (Miercuri, 5 septembrie 2018, 13:35)

  liviu_ [utilizator]

  nu sufera dobitocii de parinti...
  tot copii fara aparare sufera de pe urma parintilor idioti
  si a canaliilor care fac astfel de pliante ... care ar trebui s raspunda penal pentru aberatiile pe care le spun!
 • +20 (26 voturi)    
  Spre Evul Mediu... (Miercuri, 5 septembrie 2018, 13:40)

  Muncitoru [utilizator]

  cu toata viteza..inapoi!
 • +16 (22 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 5 septembrie 2018, 13:41)

  [anonim]

 • -25 (33 voturi)    
  este adevarat sau nu? (Miercuri, 5 septembrie 2018, 13:49)

  florin22 [utilizator]

  In poze vad ca sunt indicate surse asadar sunt informatile adevarate, contin glifosfat si sunt crescuti virusii pe tesut animal sau fetus avortat?

  Ar trebui informatile verificate si stirea prezentata obiectiv nu partizan.

  Sa vedem lucrurile obiectiv si nu emotional, daca informarea este corecta de ce este o problema?

  Daca informarea duce la presiuni asupra producatorilor pentru a elimina substantele toxice (glifosfat mercur aluminiu etc) din vaccinuri de ce ar fi rau?

  La fel ca in industria alimentara s-a ajuns ca mancarea si medicamentele sa contina substante pe departe compatibile cu corpul uman ca sa nu zic toxice si nu exista nicio reactie publica, poate ca astfel de actiuni incep sa aduca la lumina ce se introduce in corpurile noastre.
  • +16 (20 voturi)    
   Nu exista dovezi ca vaccinurile provoaca autism (Miercuri, 5 septembrie 2018, 13:57)

   emil bobu [utilizator] i-a raspuns lui florin22

   A fost un singur studiu prin anii '80 care proclama aberatia asta, apoi s-a demonstrat ca e doar o minciuna si ca vaccinurile pastrate si administrate conform procedurii nu au cum sa provoace autism.

   Cumva am impresia ca esti postac pro-mafie-religioasa, dar poate ma insel.
  • +21 (31 voturi)    
   Voi sunteti sanatosi la cap? (Miercuri, 5 septembrie 2018, 14:14)

   This_User_Is_Real [utilizator] i-a raspuns lui florin22

   Cum ma sa credeti ca va otraviti daca va vaccinati??? Industria farmaceutica este una dintre cele mai reglementate, niciun medicament nu iese pe piata inainte de a trece o serie de teste si aprobari. Am lucrat in industria farma pe partea de productie, stiu exact despre ce vorbesc. Pai daca la analize se descopera ca ceva nu este in regula, se distrug loturi intregi de medicamente. Nimeni nu isi poate asuma sa semneze documente prin care un medicament nu are indepliniti toti parametrii sa fie pusi pe piata. Iar in ceea ce priveste vaccinurile sunt si mai stricte regulile. Mercurul din vaccinuri este la un nivel atat de scazut, ca atunci cand mananci o portie de sushi cu somon crud ingerezi mai mult mercur decat exista in vaccin. Despre ce mama dracului vorbim, tampitilor? Mor copiii in bratele voastre pentru ca se imbolnavesc de boli care acum 5 ani erau doar povesti istorice, si voi tot o tineti langa ca "ne otraviti, ne otraviti!" Idiotilor!
   • +9 (9 voturi)    
    ... aproape corect (Miercuri, 5 septembrie 2018, 16:58)

    Iulian_c [utilizator] i-a raspuns lui This_User_Is_Real

    .... provestea cu industria farma care castiga din vaccinuri e destul de ciudata si contra logicii, probabil Farma ar prefera lume bolnava constant care cumpere constant medicamente , nu sa serveasca un vaccin si gata.
    E adevarat ca industria e bine reglementata dar cred ca poate fi si mai bine. Calitatea si testarea serioasa inainte de a da drumu pe piata ar trebui sa fie prioritatea autoritatilor si asociatiilor care au ceva in cap.
    Din pacate sunt "accidente" cu produse neconforme sau de calitate secundara care ajung in noi. Nu ar trebui.
    REGLEMENTARE, CONTROL, SI RASPUNDERE pentru producatori/furnizori
  • -14 (22 voturi)    
   meh (Miercuri, 5 septembrie 2018, 14:25)

   Point [utilizator] i-a raspuns lui florin22

   ce rost are?
   noi papam orice,medicamente sau mancare si nu intrebam nimic.
   suprainteligentii de mai sus cred in reteta si compozitie.de parca-i sfanta.
   minusculele nu-i intereseaza.chiar tiparite pe compozitie.
   ''crede si nu cerceta'' a ajuns in alta gradina...
   • +13 (17 voturi)    
    :) (Miercuri, 5 septembrie 2018, 14:54)

    Doaroparere [utilizator] i-a raspuns lui Point

    Ce conţine Priorix
    Substanţele active sunt: virusu
    ri vii, atenuate, rujeolic, urlian şi rubeolic.
    Celelalte componente ale vaccinului sunt:
    Pulbere:aminoacizi, lactoză (anhidră), manitol, sorbitol
    Solvent:apă pentru preparate injectabile.

    Unde vezi tu glifosat?
    • +6 (10 voturi)    
     pai ala e bagat "pe nashpa" (Miercuri, 5 septembrie 2018, 15:10)

     natbl73 [utilizator] i-a raspuns lui Doaroparere

     caci industria farma, klingonienii, sherpilienii si bau-bau
     • -9 (9 voturi)    
      nope (Miercuri, 5 septembrie 2018, 17:07)

      Point [utilizator] i-a raspuns lui natbl73

      astia sunt adevaratii kilngonieni:

      https://bulletin.represent.us/3-big-pharma-stories-will-make-sick/

      mai citeste si matale bre,mai ia cu goagal,ca face bine la ten
      ma surprinde larghetea in a ridiculiza sau jigni a unora de pe aici
    • -4 (10 voturi)    
     Ia de aici cultura pe celulele de embrion avortat (Miercuri, 5 septembrie 2018, 15:30)

     ivasile [utilizator] i-a raspuns lui Doaroparere

     "Each virus strain is separately obtained by propagation in [...]or MRC5 human diploid cells (rubella)."

     http://www.gsk.com.au/resources.ashx/vaccineproductschilddataproinfo/17/FileName/0B2DD036677FA695DD805B7F2D645372/PI_Priorix.pdf

     MRC-5 (Medical Research Council cell strain 5) is a diploid human cell culture line composed of fibroblasts derived from lung tissue of a 14 week old aborted caucasian male fetus

     https://en.wikipedia.org/wiki/MRC-5
     • +10 (12 voturi)    
      @ivasile (Miercuri, 5 septembrie 2018, 16:12)

      CosminMaricari [utilizator] i-a raspuns lui ivasile

      Celulele MRC-5 nu ajung în vaccin, doar virusul viu atenuant care este produs în ele. Și, deși au fost obținute dintr-un singur făt avortat (în 1966), celulele MRC-5 au fost replicate de mii de ori și nu se mai poate spune că au ceva în comun cu batch-ul inițial.
     • +7 (7 voturi)    
      .... cu mai multa informatie... ajuta (Miercuri, 5 septembrie 2018, 17:14)

      Iulian_c [utilizator] i-a raspuns lui ivasile

      https://www.nature.com/articles/227168a0
   • 0 (0 voturi)    
    pot sa te intreb cata biochimie ai facut in viata (Joi, 6 septembrie 2018, 12:54)

    AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui Point

    ta?
    Ca sa stim daca intelegi minusculele alea.
    Si l-as intreba si pe Florin22 daca are vreun exemplu de substanta folosita in industria alimentara incompatibila cu corpul uman!
  • +7 (11 voturi)    
   ...... (Miercuri, 5 septembrie 2018, 16:50)

   Iulian_c [utilizator] i-a raspuns lui florin22

   exact...
   pozele au cel mai mare impact intr-o campanie ... textele bolduite si rosii urmeaza ca impact ... restul textului e de umplutura.
   Cati crezi ca verifica informatia, chiar si din sursele indicate pe pliant , mai ales ca se vad logourile insitutiilor si probabil considera informatia aprobata...

   Eu am verificat . Nimic de acolo nu sustine ce e pe pliant.

   Primul link e de la CDC-ul american - care zice ce substante sunt folosite in majoritatea vaccinurilor de inoculare in masa (sigur exista vaccinuri care au alt rang) ABSOLUT NIMIC DE MERCUR SAU GLYFOSFAT ... ( compusii cu mercurul s-au scos acum 20 de ani din retete , preventiv )

   Al doilea e link-ul unui pliant oficial detaliat pentru vaccinul MMR de la producatorul farma Merck (doar nu si-or taia craca)

   Al treilea link este siteul unui bloger canadian obscur care citeaza tot felul de articole si care are mai mult o problema cu polyfosfatii din fertilizatori ( ASTA E O PROBLEMA REALA)

   Al patrulea un "abstract" pentru efectele glifosfatului utilizat in ingrasaminte

   Si a cincea "sursa" e doar un titlu fara nici o referinta tot despre glifosfat.


   Pliantul era mult mai potrivit de distribuit agriculorilor care folosesc produse bazate pe glifosfati.

   Sau parintilor care-si duc copii de 3 ani la fastfood (Mc....etc) si ii indoapa cu cartofi prajiti si C...C. (cartofii aia perfecti cum credeti ca cresc , ecologic? vezi sursele de pe pliant).


   Pe scurt , niste dubiosi , un fel de "religie" care sa stranga bani din donatii.
  • +5 (7 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Joi, 6 septembrie 2018, 7:06)

   [anonim] i-a raspuns lui florin22

 • -16 (30 voturi)    
  totusi (Miercuri, 5 septembrie 2018, 13:55)

  martel55 [utilizator]

  nu se intreaba nimeni d e ce anume ROR are o rata atat d emare de refuz?doar suntem in era informatiei, sunt cunoscute cazurile din tarile care au renuntat la ROR din cauza ratei mari de efecte adverse si l-au inlocuit cu vaccinuri individuale pentru cele trei tulpini, cu toate astea, propaganda pro vaccin nu spune nimic de asta, merge in continuare cu promovarea intereselor big pharma , fiind total adevarata afirmatia ca ministerul sanatatii este legat ombilical de big pharma si nu poate fi parte neutra
  • +21 (23 voturi)    
   Era informatiei :)) (Miercuri, 5 septembrie 2018, 14:24)

   Fenris [utilizator] i-a raspuns lui martel55

   Ok. De obicei prefer sa nu vorbesc asa, insa acum fac o exceptie.
   Referitor la "era informatiei", banuiesc ca referiti la enorma cantitate de informatii de pe internet. Legat de cum merge cu informatia de pe internet, va voi da un exemplu: sa zicem ca eu zic ca mama dumneavoastra (poate fi la fel de bine sora sau sotia) presteaza anumite activitati intime contra unor sume de bani (legale, de altfel in multe state). Sigur, unii pot merge sa verifice personal si vor fi acceptati sau refuzati. Altii vor respinge afirmatia ca fiind doar raspunsul furios al unui individ incapabil de dialog civilizat. Cele doua tipuri de oameni sunt insa irelevante intrucat vor aparea deja unii care vor accepta informatia asa cum e. Nu se vor stradui sa o verifice si nu ii vor crede pe cei care au verificat.
   Mai ales daca vine sub forma de pliant si daca se pliza pe niste credinte preexistente.
   Intelegeti unde bat?
   P.S. Expresii de genul "sunt cunoscute cazurile" sunt folosite de cei carora le este lene sau nu au argumente in favoare unor afirmatii. Nu renuntati, spuneti care state. Si apoi spuneti mortalitatea infantila prin astfel de infectii.
   • -4 (8 voturi)    
    raspuns (Miercuri, 5 septembrie 2018, 18:44)

    Nevermind [utilizator] i-a raspuns lui Fenris

    Japonia.
    S-a interzis cocktail, dar se pot face separat, pentru fiecare boala in parte. Presupun ca pentru una dintre turme, japonezii sunt inapoiati, nu?
    • +6 (8 voturi)    
     bun exemplu (Miercuri, 5 septembrie 2018, 19:09)

     Fenris [utilizator] i-a raspuns lui Nevermind

     Bun exemplu. Japonia este in continuare in spatele Europei si Statelor Unite in materie de vaccinare. Au probleme cu pojarul si e principalul exportator de pojar intre tarile civilizate cu cea mai mare rata de decese infantile cauzate de acesta.
     Uite
     https://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140673604167159/fulltext
     • -1 (7 voturi)    
      este doar unul (Miercuri, 5 septembrie 2018, 20:51)

      Nevermind [utilizator] i-a raspuns lui Fenris

      Ca tot cerea cineva exemple in era informatiei.

      Alti "inapoiati", europeni, au scheme de vaccinare obligatorii si extinse mult diferite fata de obligativitatea ce se vrea a fi impusa pe toata linia la noi, intr-o tara in care devii furnizor la stat nu prin calitate, ci prin spaga.
      Nu mai mentionez 2 firme mari de pharma, una "acceptata" ca furnizor oficial si una de la care gasesti greu acelasi tip de vaccin, ca iar nu-mi aproba astia comentariul :D

      Ideea e corecta si asa ar trebui sa fie: informare si educare, nu obligativitati impuse cu/fara interese. Dar nu cum o fac panictarzii astia de la cpf, borsrl bla.
      • +3 (3 voturi)    
       Nu prea am inteles mesajul tau. (Joi, 6 septembrie 2018, 11:10)

       Fenris [utilizator] i-a raspuns lui Nevermind

       Informare si educare faci atunci cand decizia te afeacteaza doar pe tine. Altfel devine obligativitate.
 • -11 (21 voturi)    
  E ceva adevar in ce zic zapacitii astia (Miercuri, 5 septembrie 2018, 14:07)

  ap101 [utilizator]

  The rubella vaccine virus is cultured in human cell-line cultures, and some of these cell lines originated from aborted fetal tissue, obtained from legal abortions in the 1960's.

  Articolul e asta—https://www.verywellhealth.com/do-vaccines-contain-aborted-fetal-tissue-260337
  • 0 (0 voturi)    
   si care e problema? (Joi, 6 septembrie 2018, 13:05)

   AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui ap101

   Putea sa fie cultivat si pe celule de piele de broasca raioasa moarta de 30 de ani. Care e problema finala cata vreme cultura e separata total de substrat?
 • -17 (25 voturi)    
  Some facts (Miercuri, 5 septembrie 2018, 14:15)

  Kosmos [utilizator]

  Intre 1953 si 1966Vaccinurile polio au fost infestate cu SV40 de la maimute . Se pare ca parte din vaccinurio au ajuns si in blocul estic
  Un studiu stiintific american publicat pe siteul Ministerului Sanatatii american face legatura clara intre autism si vaccinuri prin prezenta mercurului in acestea.
  Incercare introducerii vaccinarii obligatorii pt rujeola este un abuz , boala nefiind mortala
  • +10 (14 voturi)    
   Serios ? (Miercuri, 5 septembrie 2018, 14:34)

   Tkay [utilizator] i-a raspuns lui Kosmos

   Si cele 55 de decese de la noi cauzate de rujeola nu se pun ?
  • +9 (13 voturi)    
   imbolnavite-ai de rujeola !!! (Miercuri, 5 septembrie 2018, 14:52)

   natbl73 [utilizator] i-a raspuns lui Kosmos

   "14.854 de cazuri de îmbolnăviri și 59 de decese s-au înregistrat de la declararea epidemiei"

   cu toate ca ma tem ca tu esti vaccinat....
 • +13 (15 voturi)    
  cum se face? (Miercuri, 5 septembrie 2018, 14:47)

  lula [utilizator]

  care e procedura prin care sunt colectati fetusii avortati si transportati la fabrica de vaccinuri?

  tre' sa fie proaspeti sau nu conteaza?

  de aia nu are ursul coada...
 • +11 (13 voturi)    
  vreti vinovatii ? (Miercuri, 5 septembrie 2018, 14:59)

  sprite [utilizator]

  cautati pe la cpf.
 • +6 (12 voturi)    
  Interesul (Miercuri, 5 septembrie 2018, 15:36)

  oopsie_daisy [utilizator]

  Cu sincera naivitate intreb: cine are interesul sa investeasca bani in pliantele astea, sa le distribuie in posta? Ce dracu' e asta, vreo incercare idioata de diversiune de la adevaratele probleme ale Romaniei?

  Oricum exista o armata de idioti followers ai madamei Steer, cine are nevoie ca numarul astora sa creasca? Nu pot sa cred citi oligofreni au bani si interes sa puna Romania pe butuci
 • +4 (8 voturi)    
  ticalosie (Joi, 6 septembrie 2018, 0:30)

  was [utilizator]

  Am urmat link-ul la site-ul dat, si acolo am inceput sa citesc la sectiunea vaccinuri tetanos-ul (adica boala produsa de toxinele bacteriei Clostridium tetani).
  Sunt medic si lucrez in domeniu, asa ca ineptiile pe care am citit nu poate credenici o persoana rationala si cu ceva educatie medicala.
 • +1 (1 vot)    
  defaimare (Vineri, 7 septembrie 2018, 1:36)

  VyckEu [utilizator]

  Totul miroase a o campanie de defaimare, adica cum e pe cale sa reinceapa sesiunea parlamentara ... au aparut niste afise cu siglele unor instituti.

  Imi aduc bine aminte in timpul campaniei pro-Rosia Montana si impotriva gazelor de sist cum au aparut pliante false Apocalipsa exploatarilor, gazele ucid, petrolul ucide, benzina ucide.

  Oricine poate sa faca cateva afise false ale oricarui partid si sa le puna in casutele postale. Intrebarea e daca astfel de afise s-au distribuit oficial


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by