Fostul cancelar german Gerhard Schroeder susține decizia actualului cancelar Olaf Scholz de a nu livra Ucrainei rachete Taurus şi respingerea de către acesta a desfăşurării de trupe terestre, relatează luni agenția germană de presă DPA, citată de Agerpres.

Vladimir Putin si Gerhard SchroederFoto: VLADIMIR RODIONOV / AFP / Profimedia

„Cred că Olaf Scholz face ce m-aş aştepta de la un cancelar german în acest moment”, a declarat pentru DPA fostul lider al Partidului Social Democrat (SPD), care este şi partidul lui Scholz.

Schroeder, fost cancelar între 1998 şi 2005, a făcut apel de asemenea la o iniţiativă franco-germană pentru negocierea unei soluţii a conflictului din Ucraina.

Întrebat dacă ar vrea ca Scholz să fie un „cancelar al păcii”, Schroeder (79 de ani) a răspuns afirmativ, adăugând: „Este ceva negativ când un cancelar german susţine pacea, când cineva este descris drept 'cancelar al păcii'?”

„Faptul că (Scholz) e lăudat de Gerhard Schroeder arată clar că e pe o cale greşită”, a reacţionat Markus Soeder, liderul Uniunii Creştin-Sociale, de opoziţie, aripa bavareză a Uniunii Creştin-Democrate (CDU).

Un membru al conducerii CDU, Jens Spahn a apreciat la rândul său că „dacă ai prieteni şi susţinători ca fostul cancelar şi prietenul lui Putin Gerhard Schroeder, nu mai ai nevoie de adversari politici”.

CITEȘTE ȘI:

____