Rebelii ruși îl contestă sâmbătă pe președintele Vladimir Putin, transmițându-i că și-a pierdut legitimitatea și îl îndeamnă să oprească „acest circ”. Corpul Voluntarilor Ruși, care desfășoară o operațiune militară în regiunile Belgorod și Kursk din Rusia, cere o întâlnire cu guvernatorul Viacheslav Gladkov, în timp ce prezintă un clip cu prizonieri de război prinși în timpul atacurilor lor transfrontaliere, perturbând alegerile prezidențiale, relatează Ukrainska Pravda.

Denis WhiteRex Nikitin, comandantul Corpului Voluntarilor RusiaFoto: Madiyevskyy Vyacheslav/Ukrinform / Abaca Press / Profimedia

Corpul voluntarilor ruși a raportat că Ministerul rus al Apărării a mințit când a susținut că rebelii au fost eliminați complet.

Grupul a arătat și un „interviu” cu unul dintre prizonieri care a spus că nu a văzut niciun soldat al Corpului Voluntarilor Ruși ucis.

Soldatul rus a spus că a fost capturat în timp ce efectua o misiune de deminare – vehiculul lor a fost supus focului, iar el a fost singurul din grup care a supraviețuit.

Luptătorii Corpului Voluntar al Rusiei au arătat mai mult de zece soldați ruși capturați, dar fețele lor erau ascunse în videoclip.

De asemenea, ei fac apel din nou la Viacheslav Gladkov, guvernatorul Regiunii Belgorod, să participe la o întâlnire.

„Toate declarațiile Ministerului rus al Apărării despre anihilarea completă a Corpului Voluntarilor ruși sunt o altă minciună. Operațiunea militară limitată din regiunile Belgorod și Kursk din Rusia continuă și iată o confirmare - un nou lot de prizonieri din Forțele Armate Ruse. Și din nou, îl invităm pe guvernatorul Gladkov la o întâlnire pentru a-i preda prizonierii”, a spus grupul care luptă de partea Ucrainei.

Mesajul rebelilor ruși pentru Putin

În același timp, Legiunea Libertatea Rusiei și Batalionul Siberian au i-au transmis un mesaj comun lui Vladimir Putin că „și-a pierdut de mult legitimitatea” și să permită evacuarea civililor din Belgorod și Kursk. „Rusia are nevoie de schimbări imediate și fundamentale”.

  • „Vladimir Putin, întreaga lume urmărește de câteva zile cum orașul rusesc Belgorod, regiunile Belgorod și Kursk s-au transformat într-o zonă de ostilități active. În același timp, administrația pe care ați instalat-o, în ciuda apelurilor noastre repetate, împiedică evacuarea populației civile. În acest sens, numai din cauza ambițiilor tale, oamenii pașnici continuă să sufere și să moară.
  • Vă îndemnăm să opriți acest circ, să vă gândiți la soarta rușilor nevinovați și să permiteți evacuarea civililor din zona de luptă. Alegerile voastre s-au transformat de mult într-o farsă completă. Nu mai forțați oamenii obișnuiți să participe la spectacolul dvs. la secțiile de votare sub bombe și foc de artilerie. Nici măcar exprimarea forțată a voinței nu este posibilă atunci când sună semnalele de raid aerian. Ți-ai pierdut de mult legitimitatea, iar în împrejurările actuale până și aparența unui proces electoral a dispărut. Este evident pentru toată lumea că Rusia are nevoie de schimbări imediate și fundamentale. În Rusia, necesitatea unei transformări profunde a relației dintre autorități și oameni și a unei conversații sincere despre noile reguli sociale corecte este de mult așteptată.
  • Dacă sunteți gata să discutați despre viitorul țării noastre fără dictatură și autoritarism, noi, la rândul nostru, suntem pregătiți pentru o astfel de conversație. Dacă încă mai aveți curaj și responsabilitate, luați legătura cu noi într-un mod convenabil pentru dvs.”, spune Denis WhiteRex Nikitin, comandantul Corpului Voluntarilor ruși.

Două persoane au fost ucise și trei rănite într-o lovitură cu rachete ucrainene în orașul de graniță rusesc Belgorod, a declarat sâmbătă guvernatorul regional, în timp ce cetățenii ruși votează până duminică la alegerile prezidențiale de trei zile.

Într-o declarație pe Telegram, guvernatorul Belgorodului, Viacheslav Gladkov, a spus că orașul a fost lovit de rachete trase de la un sistem de lansare de rachete Vampire. El a spus că vehiculele și clădirile au fost avariate atât în ​​Belgorod, cât și în satele din jur.

De asemenea, pe rețelele de socializare au apărut imagini cu grupul în timp ce folosea un BTR-82A, capturat în mai 2023, împotriva forțelor Kremlinului în Graivoron, în Belgorod.

Cum se prezintă Corpul Voluntarilor Ruși

Alexander Fortune, unul dintre liderii Corpului Voluntarilor Ruși, spunea în vara anului trecut că Rusia nu va putea evita un război civil după terminarea războiului din Ucraina, când va începe o adevărată confruntare a elitelor.

Soarta lui Vladimir Putin este mai puțin importantă pentru viitorul Rusiei, deoarece ar fi o greșeală să se pună semnul de egalitate între el și războiul din Ucraina, sublinia acesta.

Corpul Voluntarilor Ruși este în prezent o platformă militaro-politică mare, care are anumite scopuri militare, politice, dar și propagandistice, susținea Alexandr Fortune anul trecut într-un interviu pentru HotNews.

  • „Dacă e să vorbim despre istoria creării, la începutul războiul de mare amploare a existat un număr destul de mare de voluntari ruși, pe care războiul i-a prins acolo unde i-a prins… Cineva a fost în Azov (n.r- batalionul Azov), altcineva nu avut nicio treabă cu războiul până atunci, a fost un simplu civil, iar cineva s-a înscris din primele zile la o mișcare de partizani.
  • Ulterior, la un anumit moment, când regiunea Kiev a fost eliberată, băieții au început să se adune. Din principiu, toți se știau unul pe altul, personal sau prin altcineva.
  • În cazul cetățenilor ruși care locuiau la acel moment pe teritoriul Ucrainei totul a fost destul de trist cu documentele. A fost luată decizia de a crea o subdiviziune pentru oamenii care dețin cetățenia Federației Ruse sau sunt etnici ruși. Ulterior, totul a devenit destul de simplu.
  • Inițial, nu eram foarte mulți. Noi ne-am înțeles cu unii cunoscuți de la Azov că îi vom ajuta pe un anumit segment de front. Am început să mergem prin zona frontului, am început să luptăm, să participăm la anumite operațiuni”, a spus acesta.

Reamintim că 114 milioane de ruși sunt eligibili să voteze în algerile prezidențiale care au început vineri și se vor încheia duminică cu o victorie aproape inevitabilă a președintelui Vladimir Putin, în schimb grupul de monitorizare a alegerilor „Golos” spune că aceste alegeri sunt cele mai netransparente care au loc în Rusia, de la căderea Uniunii Sovietice.

Totodată, peste 50 de țări condamnă alegerile ilegale organizate de Rusia în teritoriile ucrainene ocupate, în schimb locuitorii din teritoriile ocupate sunt prezentați de propaganda rusă bucuroși că merg să voteze

Citește și: