​Un avion de război al forțelor aeriene ruse, pe care Moscova le numește în mod oficial „aerospațiale”, a lansat accidental o bombă asupra oraşului Rubijne din regiunea Lugansk pe care președintele Vladimir Putin a proclamat-o anexată Rusiei, relatează agenția AP, citată de News.ro.

Serghei Soigu alaturi de generalul Valeri Gherasimov, seful Statului Major al RusieiFoto: Vadim Savitsky / TASS / Profimedia Images

Informația a fost dezvăluită de Leonid Pasecinik, şeful administraţiei regionale numite de Moscova pentru a conduce regiunea Lugansk, acesta precizând că bomba, un FAB-250 care poartă un focos exploziv puternic, nu a provocat victime.

Rusia a ocupat părţi din regiunea Luhansk în 2014, după anexarea ilegală a Crimeii și declanșarea războiului separatist din Donbas. După invazia pe scară largă declanșată de Vladimir Putin în februarie 2022, trupele Moscovei au ocupat cea mai mare parte a regiunii, inclusiv Rubijne.

Putin a proclamat anexarea regiunilor Lugansk, Donețk, Herson și Zaporojie la Rusia într-o ceremonie organizată la Moscova în septembrie 2022, deși forțele sale armate controlau doar o parte a teritoriilor acestor provincii ucrainene.

Forțele Aerospațiale Ruse au avut un accident și săptămâna trecută

Noul accident al forțelor aeriene ruse are loc la doar şase zile după ce un avion al acestora a aruncat accidental muniţii deasupra satului Petropavlovka din regiunea Belgorod de la granița cu Ucraina. Deși nu au oferit multe detalii despre incident, autoritățile ruse le-au promis sătenilor că le vor reclădi casele distruse.

În aprilie anul trecut, o altă bombă lansată accidental de unul dintre avioanele de război ale Rusiei a provocat o explozie puternică în oraşul Belgorod, rănind două persoane şi speriind locuitorii din zonă.

Rusia a lansat luni dimineaţă un nou atac în valuri cu rachete hipersonice şi de croazieră împotriva Ucrainei, lovind în apropierea liniilor de front din estul ţării, precum şi ţinte în centrul şi vestul ţării. Cel puţin patru civili au fost ucişi şi cel puţin 30 au fost răniţi, potrivit celui mai recent bilanţ.

Urmărește ultimele evoluții din a 684-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.