Guvernatorul unei regiuni rusești a declarat miercuri că a ordonat reclădirea a 9 locuințe care au fost distruse după ce un avion al forțelor aeriene ale Moscovei a bombardat din greșeală un sat din Rusia, relatează Reuters.

Satul Petropavlovka a fost bombardat de fortele aeriene ale MoscoveiFoto: WillWest News / Profimedia Images

Incidentul a avut loc marți, când ministerul rus al apărării a raportat o „descărcare anormală a muniției unui avion” deasupra satului Petropavlovka din regiunea Voronej aflată în sudul Rusiei.

Guvernatorul Alexandr Gusev a precizat că nouă case vor fi reconstruite cât mai rapid posibil și că incidentul a avariat de asemenea o școală locală, un centru cultural și o clădire administrativă. Satul se află la o distanță de aproximativ 150 de kilometri de granția cu Ucraina.

Incidentul nu s-a soldat cu victime însă patru persoane au suferit răni ușoare, potrivit guvernatorului. El a precizat de asemenea că autoritățile au pus la dispoziția localnicilor consiliere psihologică.

„Nici măcar un locuitor nu va fi lăsat fără ajutor, vom sprijini pe toată lumea pe cât de mult posibil”, a promis Gusev.

Conducerea militară de la Moscova nu a oferit mai multe detalii privind cauza accidentului, acesta survenind într-o perioadă în care forțele armate ruse au lansat unele dintre cele mai puternice atacuri cu rachete și drone asupra Ucrainei de la declanșarea invaziei în februarie 2022.

Rusia a amenințat Ucraina cu „intensificarea” loviturilor aeriene

Autoritățile ruse acuză la rândul lor că 25 persoane au fost ucise și peste 160 au fost rănite în urma unui atac ucrainean cu rachete asupra orașului Belgorod, capitala administrativă a regiunii omonime de la granița dintre Rusia și Ucraina. Dacă informația este reală, atacul ar fi cel mai sângeros lansat de forțele ucrainene asupra teritoriului rus de la începerea invaziei.

Într-un discurs susținut luni, președintele Vladimir Putin a amenințat că Rusia îşi va „intensifica" atacurile asupra ţintelor din Ucraina, ca răzbunare pentru bombardarea Belgorodului.

„Vom intensifica loviturile, nicio crimă împotriva civililor nu va rămâne nepedepsită, asta este o certitudine”, a declarat Putin cu ocazia unei vizite la un spital militar, precizând că aceste lovituri vor fi efectuate „asupra instalaţiilor militare”.

„Lovim cu arme de precizie locurile de luare a deciziilor, locurile unde se adună soldaţii şi mercenarii, alte centre de acest tip, instalaţiile militare mai presus de toate. Şi sunt foarte sensibile, aceste lovituri. Aceasta este ceea ce vom continua să facem”, a adăugat Putin.

Urmărește ultimele evoluții din a 679-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.