Președintele rus Vladimir Putin a fost „informat” despre atacul ucrainean asupra orașului Belgorod, soldat sâmbătă cu cel puțin zece morți și 45 de răniți, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a doua zi după lovituri masive pe teritoriul ucrainean, potrivit AFP.

Regiunea Belgorod atacatăFoto: east2west news / WillWest News / Profimedia

„Președintele Vladimir Putin a fost informat de atacul armatei ucrainene asupra zonelor rezidențiale din Belgorod”, oraș situat în apropiere de frontieră, a declarat Dmitri Peskov, citat de agențiile ruse.

Zece persoane au murit și 45 au fost rănite într-un atac ucrainean sâmbătă la Belgorod, un oraș rusesc nu departe de frontieră, a anunțat Ministerul pentru Situații de Urgență al țării, a doua zi după lovituri masive pe teritoriul ucrainean.

„Nouă adulți și un copil au fost uciși la Belgorod ca urmare a bombardamentelor armatei ucrainene”, a precizat ministerul pe Telegram, adăugând că 45 de persoane au fost rănite, inclusiv patru copii.

Imaginile publicate de autorități arătau mașini în flăcări și clădiri cu geamurile sparte.

Rusia și-a atras critici dure în Consiliul de Securitate al ONU din cauza valului masiv de rachete și drone lansat vineri împotriva Ucrainei, după ce Kievul și susținătorii săi au cerut o reuniune de urgență a organismului format din 15 membri.

Loviturile rusești au ucis vineri 39 de civili și au rănit alți peste 160, în cele mai mari atacuri aeriene de la începutul războiului, iar Polonia a spus că o rachetă rusă ar fi trecut prin spațiul său aerian înainte de a se întoarce în Ucraina.

„Este tragic faptul că anul 2023 se încheie așa cum a început - cu violențe devastatoare împotriva poporului ucrainean", a declarat secretarul general adjunct al ONU, Khaled Khiari.