Armata ucraineană a confirmat că a lovit duminică podurile rutiere care fac legătura între Crimeea și părțile din sudul Ucrainei ocupate de Rusia, potrivit CNN.

Rachetă Storm Shadow / SCALPFoto: Avpics / Alamy / Alamy / Profimedia

Loviturile "au lovit două căi de comunicație cheie" pentru Rusia, podul Cionhar care leagă regiunea Kherson de Crimeea și un pod mai mic către peninsulă din orașul ucrainean Henichesk, au declarat Forțele Armate ale Ucrainei pe Telegram.

Autoritățile susținute de Rusia și mass-media de stat rusești au raportat anterior că Kievul a fost responsabil pentru loviturile asupra podurilor.

Șeful desemnat de Rusia pentru zonele ocupate din regiunea Herson a acuzat Ucraina că a folosit în atac rachete Storm Shadow furnizate de Marea Britanie.

Ucraina încearcă să se concentreze pe întreruperea logisticii și a aprovizionării rusești pentru a slăbi apărarea Rusiei. Nu este surprinzător faptul că una dintre modalitățile prin care încearcă să sprijine acest lucru este distrugerea podurilor”, a declarat Rob Lee, expert militar și Senior Fellow la Institutul de Cercetare a Politicii Externe, pentru Kiev Independent.

Conexiunea feroviară a fost întreruptă după atacurile asupra podului peste strâmtoarea Kerci, care leagă peninsula ocupată de Rusia, și a podului Cihonhar, care face legătura cu Ucraina continentală.

Atacurile asupra „depozitelor de muniții sau de echipamente rusești fac mai dificilă susținerea apărării Rusiei în sud”, a declarat Lee.

Urmărește ultimele evoluții din a 529-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.