De la jumătatea lunii iulie, drone și rachete au vizat în mod regulat depozite militare și infrastructuri rusești din Crimeea ocupată.

Moscova investighează atacul asupra podului care leagă Rusia de CrimeeaFoto: AFP / AFP / Profimedia

Reprezentanții ruși au raportat că podul Cionhar, care servește drept cea mai rapidă rută feroviară a Rusiei din Crimeea ocupată către linia frontului din sud, ar fi fost lovit de mai multe ori pe 6 august.

Atacurile asupra Crimeei ocupate de Rusia și a obiectivelor navale din apropiere au crescut substanțial în ultimele săptămâni, pe măsură ce Ucraina și-a consolidat contraofensiva spre sud-est, scrie Kiev Independent.

Loviturile s-au concentrat în mare parte asupra rutelor logistice rusești care intră și ies din Crimeea, precum și au vizat depozitele de muniții ale Flotei ruse a Mării Negre, staționate în orașul portuar ocupat Sevastopol.

Crimeea este centrul logistic central pentru forțele rusești din sudul Ucrainei.

„Ucraina încearcă să se concentreze pe întreruperea logisticii și a aprovizionării rusești pentru a slăbi apărarea Rusiei. Nu este surprinzător faptul că una dintre modalitățile prin care încearcă să sprijine acest lucru este distrugerea podurilor”, a declarat Rob Lee, expert militar și Senior Fellow la Institutul de Cercetare a Politicii Externe, pentru Kiev Independent.

Conexiunea feroviară a fost întreruptă după atacurile asupra podului peste strâmtoarea Kerci, care leagă peninsula ocupată de Rusia, și a podului Cihonhar, care face legătura cu Ucraina continentală.

Atacurile asupra „depozitelor de muniții sau de echipamente rusești fac mai dificilă susținerea apărării Rusiei în sud”, a declarat Lee.

Nu există încă niciun indiciu că aceste atacuri au slăbit apărarea Rusiei pe frontul de sud.

La 5 august, șeful Serviciului de Securitate, Vasil Maliuk, a promis mai multe atacuri asupra forțelor rusești din Crimeea și din marea înconjurătoare.

„Astfel de operațiuni se desfășoară în (Ucraina) și în apele teritoriale ale Ucrainei și sunt complet legale”, a adăugat el, fără a-și asuma însă meritele pentru aceste atacuri.

Urmărește ultimele evoluții din a 529-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.