Mai multe explozii au fost raportate pe poduri rutiere critice care leagă Crimeea de părți din regiunea Herson, ocupată de Rusia, în Ucraina, potrivit unor oficiali instalați de Rusia, informează CNN.

Podul Cionhar deteriorat de ucraineni cu Storm ShadowFoto: Not supplied / WillWest News / Profimedia

Printre țintele raportate s-a numărat un pod care face legătura între Arabat Spit, situat pe coasta de est a Crimeei, și orașul ucrainean Henichesk. Explozii au fost auzite în oraș, potrivit unui canal neoficial Telegram, RIA Melitopol.

Loviturile au vizat, de asemenea, podul Cionhar, care face legătura între regiunea Herson și Crimeea, a declarat Vladimir Rogov, membru al guvernului instalat de Rusia în Zaporojie.

„În total sunt raportate trei sau patru lovituri. Amploarea pagubelor este încă necunoscută”, a declarat el.

Liderul numit de Rusia în Hersonul ocupat, Vladimir Saldo, a declarat că Ucraina a lansat 12 rachete asupra podului Cionhar și că nouă au fost doborâte.

Saldo a afirmat că Kievul a folosit rachete britanice avansate Storm Shadow în acest atac. El a mai spus că loviturile au atins o școală din sat și că un civil care se afla pe pod în momentul atacului a fost rănit.

Saldo a declarat că oficialii încă analizează detaliile atacului și amploarea pagubelor provocate podului, unei conducte de gaz și orașelor din apropiere.

Șeful numit de Rusia în Crimeea, Serghei Aksionov, a recunoscut, de asemenea, atacul, spunând pe Telegram că un pod pentru mașini și camioane a fost avariat și că „lucrările de reparații încep deja”.

UPDATE 21:22 Armata ucraineană a confirmat că a lovit duminică podurile rutiere care fac legătura între Crimeea și părțile din sudul Ucrainei ocupate de Rusia, potrivit CNN.

Loviturile "au lovit două căi de comunicație cheie" pentru Rusia, podul Cionhar care leagă regiunea Kherson de Crimeea și un pod mai mic către peninsulă din orașul ucrainean Henichesk, au declarat Forțele Armate ale Ucrainei pe Telegram.

Ucraina încearcă să se concentreze pe întreruperea logisticii și a aprovizionării rusești pentru a slăbi apărarea Rusiei. Nu este surprinzător faptul că una dintre modalitățile prin care încearcă să sprijine acest lucru este distrugerea podurilor”, a declarat Rob Lee, expert militar și Senior Fellow la Institutul de Cercetare a Politicii Externe, pentru Kiev Independent.

Conexiunea feroviară a fost întreruptă după atacurile asupra podului peste strâmtoarea Kerci, care leagă peninsula ocupată de Rusia, și a podului Cihonhar, care face legătura cu Ucraina continentală.

Atacurile asupra „depozitelor de muniții sau de echipamente rusești fac mai dificilă susținerea apărării Rusiei în sud”, a declarat Lee.

Urmărește ultimele evoluții din a 529-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.