Rusia a luat măsuri de securitate fără precedent pentru organizarea Forumului Economic Internațional de la Sankt Petersburg, Kremlinul justificând precauția prin faptul că „inamicul acționează cu îndrăzneală” și „fără scrupule”, potrivit TASS.

Dmitri Peskov, purtatorul de cuvant al Kremlinului (dreapta, jos)Foto: Kommersant Photo Agency / ddp USA / Profimedia

„Desigur, atât măsurile de securitate, cât și măsurile de securitate digitală luate sunt destul de întărite, s-ar putea spune fără precedent”, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, în timpul conferinței sale zilnice de presă.

El a descris situația ca fiind una „normală” în condițiile în care „inamicul acționează fără scrupule și nu încetează să încerce să provoace daune, de aceea este foarte important să fim vigilenți, mobilizați în acest sens și să luăm toate măsurile de precauție”.

Peskov a menționat că, în acest context, la eveniment pot apărea întreruperi ale internetului mobil, cu excepția Wi-Fi-ului de la eveniment.

„Pur și simplu folosiți Wi-Fi și totul va fi în regulă”, i-a îndemnat oficialul rus pe participanți.

Cel mai mare forum economic din Rusia va fi fără internet mobil

Anterior, serviciul de presă al Roscongress, fundația rusă care se ocupă de eveniment, a informat că organizatorii Forumului Economic Internațional de la Sankt Petersburg au recomandat oaspeților să utilizeze rețeaua Wi-Fi din cauza posibilelor întreruperi ale internetului mobil cauzate de „lucrările tehnice”.

Forumul Economic Internațional de la Sankt Petersburg este cel mai mare forum economic din Rusia. În acest an el se desfășoară între 14 și 17 iunie iar tema principală a evenimentului este „Dezvoltarea suverană - fundamentul unei lumi juste. Să unim eforturile în numele generațiilor viitoare”.

Comentariile lui Peskov vin în contextul în care Rusia acuză Ucraina de efectuarea a numeroase atacuri cu drone pe teritoriul său, inclusiv de cel care a avut loc asupra Kremlinului la începutul lunii mai.

Ucraina a negat implicarea în acest atac, precum și în altele pe care Moscova i le atribuie.

Urmărește ultimele evoluții din a 478-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.