Trupele ucrainene avansează în două direcţii în oraşul Bahmut, din estul ţării, dar situaţia din centrul oraşului este mai complicată, a declarat sâmbătă ministrul adjunct al apărării, Hanna Maliar, relatează Reuters.

Tanc ucrainean în BahmutFoto: LIBKOS / AP / Profimedia

"Trupele noastre avansează treptat în două direcţii în suburbiile din Bahmut ... cu toate acestea, situaţia în oraşul în sine este mai complicată", a scris Maliar pe Telegram. "Datorită planificării competente a comandamentului şi a curajului luptătorilor noştri, inamicul nu reuşeşte să ia oraşul sub controlul său", a adăugat ea, potrivit News.ro.

Atât oficialii ucraineni, cât şi cei ruşi au declarat că forţele ucrainene au început să preseze în interiorul şi în jurul Bahmutului după ce s-au opus ofensivei de luni de zile a trupelor loiale Moscovei, un asalt care a lăsat o mare parte din oraş în ruine.

„Operaţiunea defensivă în direcţia Bahmut continuă. Soldaţii noştri avansează în unele zone ale frontului, în timp ce inamicul pierde echipamente şi oameni'', a scris Oleksandr Sîrski, comandantul forţelor terestre ucrainene, într-un mesaj pe Telegram, potrivit agenţiei Ukrinform, citată de Agerpres.

Rusia a recunoscut vineri că forţele sale s-au retras la nord de Bahmut înainte de o contraofensivă aşteptată a Ucrainei.

După cum a relatat vineri Institutul pentru Studiul Războiului (ISW), forţele armate ucrainene au câştigat teritoriu la nord-vest de Bahmut în contraatacuri localizate în zona dintre Bogdanivka şi Berhivka.

Forţele ruse s-au retras în dezordine de pe poziţii la sud de oraşul ucrainean Bahmut, arată informaţiile serviciilor militare britanice, în timp ce forţele ucrainene au avansat cu cel puţin un kilometru.

Urmărește ultimele evoluții din a 444-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.