Forțele ucrainene au recâștigat cel puțin un kilometru de teritoriu în Bahmut, pe fondul unei retrageri rusești care reflectă „lipsa severă a unităților de luptă pregătite" ale acesteia, se arată în evaluarea de sâmbătă a serviciilor militare de informații britanice.

Soldat ucrainean atacând pozițiile inamice în suburbiile BahmutuluiFoto: Mykhaylo Palinchak / Zuma Press / Profimedia

Ministerul britanic al Apărării a declarat că, în ultimele patru zile, elemente ale brigăzii separate 72 de pușcași motorizați a Rusiei s-au retras probabil "în dezordine" din pozițiile lor de pe flancul sudic al operațiunii Bahmut.

Zona era importantă din punct de vedere tactic, deoarece era un cap de pod rusesc pe partea vestică a canalului Doneț-Donbas, care marca linia frontului prin anumite părți ale zonei, a precizat Ministerul britanic al Apărării în actualizarea sa.

Brigada Separată 72 de pușcași motorizați este un element al Corpului 3 Armată al Rusiei, o formațiune creată în toamna anului 2023 și afectată de moralul slab și eficiența limitată în luptă.

Desfășurarea brigăzii într-un sector atât de solicitant și important din punct de vedere operațional evidențiază lipsa gravă a Rusiei de unități de luptă capabile.

Urmărește ultimele evoluții din a 444-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.