Armata ucraineană a publicat o înregistrare video în care ironizează apariția la parada din Piața Roșie de Ziua Victoriei a unui singur tanc rusesc, un T-34 din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, imaginile cu acesta declanșând un val de ironii pe rețelele de socializare.

Un tanc T-34 la parada din Piata RosieFoto: Sergei Bobylev / TASS / Profimedia Images

„Am urmărit cu mare interes parada de astăzi a Rusiei de 'Ziua Victoriei', a notat ministerul ucrainean al Apărării într-o postare distribuită marți noaptea târziu, adăugând acesteia „tributul” ucrainenilor: o înregistrare video cu tancul în care imaginile video sunt juxtapuse pe melodia „All by Myself” a interpretului american Eric Carmen.

Înregistrarea a fost de asemenea editată pentru a aminti de videoclipurile promoționale clasice ale filmelor de la Hollywood din urmă cu mai multe decenii.

Apariția unui singur T-34 în fruntea coloanei blindate scoasă la defilare în Piața Roșie a stârnit numeroase comentarii acide pe platformele social media în contextul în care armata rusă a suferit pierderi uriașe în războiul din Ucraina pe care președintele Vladimir Putin l-a declanșat anul trecut.

Chiar încheierea videoclipului publicat de armata ucraineană - partea în care tancului i se urează „mult noroc” - pare să facă referire directă la glumele unor internauți care au sugerat că vechiul T-34 va fi trimis pe front imediat după încheierea defilării.

Deși în mod tradițional coloana de blindate a Rusiei de la parada de Ziua Victoriei este deschisă de tancuri T-34 datorită rolului lor covârșitor în înfrângerea armatei germane în al Doilea Război Mondial, anul acesta armata rusă a scos un singur astfel de vehicul la defilare iar alte modele mai noi au lipsit cu desăvârșire.

O analiză independentă a arătat că la parada de ieri armata rusă a scos la defilare 51 de vehicule militare, aproximativ un sfert din numărul celor prezente în anii anteriori lansării invaziei.

Urmărește ultimele evoluții din a 441-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.