Secretarul de stat american Antony Blinken spune că nu poate confirma acuzațiile Rusiei că Ucraina ar fi încercat să-l asasineze pe președintele Vladimir Putin într-un atac cu dronă și că ia drept „îndoielnică” orice declarație care vine de la Kremlin, conform Reuters.

Secretarul de Stat al SUA, Antony BlinkenFoto: Alex Brandon / AFP / Profimedia

„Pur și simplu nu știm. Considerăm îndoielnic orice vine de la Kremlin”, le-a răspuns Blinken jurnaliștilor întrebat despre informațiile transmise de Rusia.

Întrebat dacă Statele Unite ar critica Ucraina dacă ar decide singură să riposteze pe teritoriul Rusiei, Blinken a spus că Kievul decide modul în care se apără.

Secretarul de stat american a mai afirmat că războiul este deja o înfrângere strategică pentru Rusia, iar SUA au încredere că Ucraina își va recâștiga mai mult teritoriu în orice contraofensivă pe care ar lansa-o.

Rusia a susținut miercuri că a doborât două drone ucrainene care încercau să atace Kremlinul, denunţând o tentativă de asasinat asupra lui Vladimir Putin, cu câteva zile înainte de parada din 9 mai, când este marcată victoria împotriva nazismului.

Kievul a negat că ar avea vreo legătură cu vreun atac cu drone împotriva Kremlinului şi a subliniat că astfel de acţiuni nu ar aduce nimic Ucrainei pe front şi doar ar provoca Rusia să treacă la măsuri mai radicale.