Kremlinul a declarat marți că nu știe nimic despre o misiune de pace a Vaticanului pentru Ucraina, după ce papa Francisc a vorbit despre acest lucru la sfârșitul săptămânii trecute, relatează Reuters.

Papa Francisc face o vizită de trei zile în UngariaFoto: ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia

„Există o misiune în desfășurare acum, dar nu este încă publică. Când va fi publică, o voi dezvălui”, le-a declarat suveranul pontif jurnaliștilor în timpul zborului spre casă după vizita de trei zile în Ungaria.

„Cred că pacea se face întotdeauna prin deschiderea canalelor de comunicare. Nu se poate obține niciodată pacea prin închiderea acestora. ... Așa ceva nu este ușor”, a subliniat papa Francisc.

„În aceste întâlniri nu am vorbit doar despre Scufița Roșie. Am vorbit despre toate aceste lucruri. Toată lumea este interesată de calea spre pace”, a adăugat el.

Acesta a mai spus că a vorbit despre situația din Ucraina cu premierul ungar Viktor Orban și cu mitropolitul Hilarion, reprezentant al Bisericii Ortodoxe Ruse la Budapesta, după ce s-a întâlnit cu mai mulți refugiați ucraineni aflați în Ungaria.

Întrebat despre misiunea de pace a Vaticanului în timpul conferinței sale zilnice de presă, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a răspuns că nu are niciun fel de informație despre o astfel de inițativă.

Comentariile lui Peskov vin la o zi după ce Ucraina a negat la rândul ei informațiile privind existența unor astfel de negocieri.

„Președintele Zelenski nu a consimțit la astfel de discuții în numele Ucrainei”, a declarat pentru CNN un oficial ucrainean apropiat de biroul prezidențial. „Dacă au loc discuții, acestea au loc fără știrea sau binecuvântarea noastră”, a subliniat acesta.

Urmărește ultimele evoluții din a 433-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.