Premierul maghiar Viktor Orban a declarat vineri că Ucraina este un stat inexistent din punct de vedere economic și a pus sub semnul întrebării asistența financiară acordată de Occident Kievului, relatează TASS.

Viktor OrbanFoto: AGERPRES

„De fapt, Ucraina este o țară inexistentă din punct de vedere financiar. Scăderea indicatorilor economici este enormă, ceea ce este complet de înțeles din cauza războiului. Desigur, Ucraina nu se poate finanța singură. Întrebarea este dacă sprijinim Ucraina. Și, în momentul în care America si Europa raspund 'Nu' la această întrebare, războiul se va încheia”, a declarat Orban pentru postul ungar Kossuth.

Liderul de la Budapesta a subliniat că aceste ajutoare permit Ucrainei să plătească pensiile și salariile, funcționeze ca stat și își finanțeze sistemul de sănătate.

„Europa cheltuie zeci de miliarde de dolari pentru a sprijini Ucraina, acest lucru nu poate continua la nesfârșit", a adăugat el.

„În acest moment, situația este diferită: contribuabilii maghiari susțin și Ucraina prin bugetul european comun. Prin urmare, este rău că minoritatea maghiară este încă hărțuită în Ucraina”, a mai declarat acesta.

Un critic virulent al sancțiunilor impuse de Occident împotriva Rusiei, Orban este considerat liderul cel mai apropiat de Rusia din UE. La sfârșitul februarie el a anunțat că Ungaria se va opune prin veto oricăror noi sancțiuni ale UE împotriva Moscovei.

Urmărește ultimele evoluții din a 415-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.