O înregistrare video distribuită pe rețelele de socializare arată cum forțele ucrainene au lovit din dronă un grup de soldați ruși tocmai când aceștia se pregăteau să iasă la plimbare cu barca.

Plimbarea cu barca n-a decurs conform asteptarilorFoto: Captura video - Paul Jawin

Înregistrarea video arată cum soldații ruși par relaxați în timp ce aduc barca la mal și se pregătesc apoi să îi dea drumul la apă, fiind loviți de o grenadă lansată din dronă de operatorii ucraineni chiar în timpul pregătirilor.

Filmarea arată apoi că artileria ucraineană a intrat în acțiune pentru a „finaliza” misiunea și alte grenade lansate din dronă în aceeași zonă de către operatorii forțelor Kievului, pe malul stâng al râului Nipru în regiunea zonii Herson pe care o controlează forțele ruse.

Noua filmare demonstrează din nou că dronele ucrainene pot opera nestingherite în unele zone ocupate de armata Moscovei, chiar dacă teoretic forțele armate ruse au la dispoziție mai multe tipuri de sisteme de apărare aeriană care ar trebui să le scoată cu ușurință din acțiune.

O altă înregistrare video distribuită de trupele ucrainene săptămâna aceasta a surprins de asemenea o lovitură efectuată cu artileria asupra malului stâng al Hersonului, și acesta fiind coordonat din dronă.

Lovitura în cauză a avut loc asupra punctului de control de la intrarea în orașul Oleșkî, unde forțele ucrainene au revendicat distrugerea unui punct de observație și a unui centru de comandament rusesc din Oleșkî și mai devreme în cursul lunii martie.

O înregistrare separată distribuită de Ministerul ucrainean al Apărării înspre sfârșitul lunii ianuarie a arătat cum trupe de elită ale serviciului de informații militare de la Kiev au trecut râul Nipru pe timpul nopții și au distrus mai multe poziții rusești în regiunea Herson înainte de a se retrage într-o operațiune demnă de filmele de acțiune.

Forțele ucrainene afirmau la momentul respectiv că acest raid pe timp de noapte a fost de fapt o operațiune de recunoaștere a pozițiilor rusești din Nova Kahovka, oraș din regiunea Herson ocupat de forțele de invazie încă din luna februarie a anului trecut, în primele zile ale războiului declanșat de Vladimir Putin.

Forțele rusești s-au retras pe malul stâng al râului Nipru, abandonând capitala regiunii Herson, în luna noiembrie a anului trecut.

Urmărește ultimele evoluții din a 393-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.