Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a publicat miercuri o înregistrare video care arată momentul în care o rachetă rusească lovește un bloc de locuințe din orașul Zaporojie.

Racheta a lovit un bloc din orasul ZaporojieFoto: Twitter - Volodimir Zelenski

„Zaporojie. Se trage chiar acum în zone rezidențiale unde trăiesc oameni obișnuiți și copii. Aceasta nu trebuie să devină 'doar o altă zi' în Ucraina sau oriunde altundeva în lume”, a scris președintele ucrainean pe pagina sa de Twitter miercuri după-amiaza.

„Lumea are nevoie de o unitate și hotărâre mai mare pentru a înfrânge mai rapid teroarea rusă și proteja vieți”, a adăugat Zelenski.

UPDATE: Aproape 20 de persoane au fost rănite în urma atacului lansat de ruși asupra unei clădiri rezidențiale din orașul Zaporojie, conform oficialilor ucraineni, citați de The Guardian.

Postul public ucrainean Suspilne a relatat miercuri la ultimele ore ale dimineții că în regiunile Zaporojie și Herson au fost auzite explozii. Andrii Yermak, șeful cancelariei lui Zelenski, a confirmat ulterior că orașul Zaporojie a fost lovit din nou de forțele rusești, acesta afirmând că mai multe clădiri rezidențiale au fost afectate.

Rusia a lansat un nou atac aerian masiv împotriva Ucrainei miercuri dimineața, înainte de plecarea președintelui chinez Xi Jinping de la Moscova, unde s-a aflat într-o vizită oficială pe larg comentată.

Este posibil ca noul atac lansat asupra Ucrainei să fie încă unul de „răzbunare” după ce forțele ucrainene au lovit din nou Crimeea luni, în timpul primei zile a vizitei lui Xi în Rusia.

Mai mulți analiști occidentali au remarcat că atacul respectiv a reprezentat o nouă lovitură de imagine pentru Vladimir Putin, tocmai în timpul primirii celui mai important șef de stat care s-a deplasat la Moscova după declanșarea războiului din Ucraina.

Urmărește ultimele evoluții din a 392-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.