O nouă înregistrare video apărută pe rețelele de socializare a surprins încă o lovitură dramatică a dronelor ucrainene asupra unui grup de soldați ruși aflați într-o poziție improvizată pe front.

Soldati pe frontFoto: Dmytro Smolyenko / Avalon / Profimedia Images

Deși începutul filmării nu este foarte clar, el pare să arate că în poziția acoperită cu camuflaj improvizat din crengi se află cel puțin doi sau trei soldați ruși. Unul dintre ei observă grenada de mână înainte să cadă asupra lor, probabil alertat de zgomotul făcut de drona aflată deasupra.

Înregistrarea arată cum soldatul în cauză încearcă inițial să se ferească de lovitură, decizând o fracțiune de secundă mai târziu să încerce să iasă din groapa din pământ. Suflul exploziei îl prinde însă exact în timp ce încearcă să facă acest lucru, el reușind însă să se târască afară, deși pare grav rănit.

Din partea camarazilor săi rămași în poziție nu se poate observa nicio mișcare. Este puțin probabil însă ca și soldatul care a reușit să iasă afară să fi supraviețuit din cauza proximității loviturii.

Soldații ruși, ținte sigure pentru loviturile din drone ale ucrainenilor?

O altă înregistrare video apărută luni pe rețelele de socializare a surprins alte atacuri cu muniții improvizate lansate din dronă asupra soldaților trimiși de Vladimir Putin în Ucraina în data de 24 februarie a anului trecut, arătând lovituri asupra unor militari ruși aflați atât în tranșee, cât și în câmp deschis.

Atenție imagini cu puternic impact emoțional!

În ultima perioadă pe rețelele de socializare au apărut tot mai multe înregistrări video care au surprins astfel de lovituri ale operatorilor ucraineni de drone în condițiile în care luptele duse acum în regiunea Donețk din estul Ucrainei sunt caracterizate prin angajamente de uzură duse de pe poziții statice.

O filmare distribuită pe rețelele de socializare de forțele armate ale Kievului la începutul lui februarie a arătat cum doi soldați ruși sunt surprinși de două lovituri consecutive cu grenade lansate din dronă. O primă bombă a explodat în imediata apropiere a lor, ambii pornind apoi să plece încet de la locul exploziei, un comportament de neînțeles dat fiind pericolul în care se aflau.

Unul dintre ei a pășit apoi tocmai pe traiectoria unei a doua bombe pe care ucrainenii au lansat-o din dronă, fiind ucis.

O altă înregistrare video apărută pe platformele social media la doar câteva zile după aceasta a surprins un moment aproape suprarealist, arătând cum un grup de soldați ruși ce s-au adăpostit un crater așteaptă să cadă o grenadă lansată de ucraineni asupra lor, fără a încerca să fugă să-și salveze viața.

O a treia filmare apărută chiar în cursul weekendului trecut a surprins cum doi soldați ruși observă o dronă deasupra lor, dar o ignoră, o grenadă lansată apoi de aceasta explodând exact în capul unuia dintre militarii Moscovei.

Aceste lovituri sunt cu atât mai remarcabile din punct de vedere militar întrucât tehnica lansării de muniții improvizate din drone comerciale de mici dimensiuni a fost perfecționată de operatorii ucraineni de drone în lunile scurse de la declanșarea invaziei rusești, nefiind o tactică folosită înaintea războiului din Ucraina.

Urmărește ultimele evoluții din a 356-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.