O nouă înregistrare video distribuită pe rețelele de socializare de forțele armate ale Ucrainei a surprins momentul dramatic în care un soldat rus se deplasează tocmai pe direcția unei bombe improvizate lansate de militarii ucraineni din dronă.

Soldați ruși din DonețkFoto: Viktor Antonyuk / Sputnik / Profimedia

Înregistrarea video este una greu de înțeles, ea arătând cum doi soldați ruși aproape nu au nicio reacție după ce o primă bombă cade și explodează în imediata apropiere a acestora. Ambii pornesc apoi să plece încet, de neînțeles dat fiind pericolul în care se află, însă unul dintre ei pășește tocmai pe traiectoria unei a doua bombe pe care ucrainenii au lansat-o din dronă.

Celălalt soldat rus pare să se oprească și să rămână locului preț de câteva momente, înainte de a se pune târâș pentru a se întoarce să vadă dacă camaradul său a murit în urma loviturii.

Deși de-a lungul lunilor pe rețelele de socializare au apărut mai multe înregistrări video care au surprins acțiuni bizare ale militarilor ruși, de la intrarea în plin într-un câmp de mine deși acesta este clar vizibil pe șosea, la „rașchetarea” lor de către un tanc de la care așteptau salvarea, aceasta pare una întru totul de neînțeles.

În cele aproape 12 luni de la declanșarea invaziei rusești pe 24 februarie numeroși soldați ruși au fost atacați cu muniții improvizate sau grenade lansate din dronă, militarii Moscovei având la dispoziție aproape un an de zile pentru a conștientiza pericolul reprezentat de acestea.

De altfel, o înregistrare video apărută pe rețelele de socializare chiar zilele trecute a arătat cum un grup de soldați ruși își abandonează rapid buncărul improvizat și o iau la fugă după ce o grenadă lansată din dronă cade în fața sa, nici măcar direct asupra poziției lor.

În cazul de față glumele cu privire la „accidentele” soldaților ruși pe fondul consumului de alcool s-ar putea să fie bazate pe realitate.

Urmărește ultimele evoluții din a 345-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.