Au existat cel puțin 10 tentative de asasinat asupra lui Kirilo Budanov, șeful Serviciului de Informații pentru Apărare al Ucrainei, potrivit unor surse citate de Washington Post, potrivit Ukrainska Pravda.

Generalul-maior Kirilo Budanov, șeful Serviciului de informații al apărării din UcrainaFoto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

„În 2019, o bombă a fost plasată sub mașina lui, dar a fost detonată prematur. Au fost cel puțin 10 tentative de asasinat” potrivit unui apropiat al lui Budanov, acesta din urmă locuind în biroul său.

Budanov ar fi principalul vinovat pentru distrugerea podului care leagă Rusia de Crimeea în ochii Kremlinului, astfel încât ar fi o țintă continuă.

Cu toate acestea, Budanov ar fi întrecut la numărul tentativelor la viața sa de chiar președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, cel puțin așa susțin oficialii ucraineni.

Zelenski ar fi supraviețuit la peste 12 tentative de ucidere a acestuia de către forțele ruse de la începutul războiului în februarie anul trecut.

Autorul Chris Whipple în cartea sa „The Fight of His Life: Inside Joe Biden’s White House” că Zelenski ar fi supraviețuit cel puțin de două ori datorită informațiilor americane împărtășite de Directorul Agenției Centrale de Informații, Bill Burns, în timpul unei vizite la Kiev înainte de începerea războiului de către Rusia împotriva Ucrainei.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, care ar fi fost ameninţat direct de trupele cecene şi de mercenarii din gruparea Wagner.