Un cargobot turcesc a fost lovit de o rachetă în orașul Herson din sudul Ucrainei, un incendiu puternic izbucnind la bordul acestuia în urma loviturii, relatează Reuters.

Incendiul a mistuit puntea de comanda a navei cargo turcestiFoto: Captura video

Racheta ar fi lovit marți puntea de comandă a navei cargo „Tuzla”, potrivit companiei maritime Ambrey, o înregistrare video arătând cum flăcările au învăluit camera de comandă a vaporului.

Agenția Reuters notează că a putut confirma că incendiul raportat pentru prima oară pe rețelele de socializare a avut loc într-adevăr la bordul acestei nave din Herson, informațiile fiind autentificate pe baza imaginilor din satelit și a informațiilor despre nava turcească.

Jurnaliștii de la Reuters notează însă că nu au putut confirma independent dacă incidentul a avut loc într-adevăr marți.

Nava, care este blocată în Herson din februarie 2022, când președintele rus Vladimir Putin a declanșat invazia din Ucraina, este operată de Caveli Shipping, companie care nu a dorit să comenteze situația.

Mai multe nave de mărfuri ale Turciei sunt blocate în Ucraina

O sursă din industria maritimă a celor de la Reuters afirmă că 12 nave turcești sunt blocate în porturile ucrainene, una dintre acestea aflându-se în Herson.

Aceste nave nu sunt acoperite de acordul dintre Moscova și Kiev privind deblocarea exporturilor de cereale prin porturile ucrainene, fiind cargoboturi care transportă mărfuri generale.

„Un atac a avut loc noaptea trecută, cel mai probabil asupra portului, și o încărcătură explozivă pare să fi lovit nava. Navele turcești din Herson sunt operate de un echipaj minimal, așa că nu există răniți sau victime”, a declarat sursa Reuters sub condiția anonimității.

Forțele rusești au lansat mai multe atacuri cu rachete asupra orașului Herson după ce acesta a fost eliberat de trupele ucrainene în data de 11 noiembrie. Unul dintre cele mai mari atacuri a avut loc chiar în Ajunul Crăciunului, provocând cel puțin 10 morți și 58 de răniți.

Urmărește ultimele evoluții din a 336-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.