Un tribunal din orașul Rostov-pe-Don a dispus vineri arestarea lui Pavel Nikolin, un dezertor al grupului Wagner care a deschis focul asupra poliției ruse, acesta justificându-și gestul prin faptul că a crezut că s-a întâlnit cu militari ucraineni îmbrăcați în civil, relatează Meduza.

Pavel NikolinFoto: Captura video

Baza, unul dintre cele mai populare canale de știri din Rusia, a scris anterior că bărbatul este un fost prizonier al coloniei penale IK-4 din orașul Ufa care ispășea o condamnare pentru furt și tâlhărie.

El a fost recrutat în detenție de grupul de mercenari Wagner condus de Evgheni Prigojin pentru a lupta în Ucraina însă în cele din urmă a dezertat de pe front, potrivit aceleiași surse.

Nikolin a declarat în instanță că a rămas în urma grupului său, s-a rătăcit și nu a știut că a trecut înapoi granița rusă.

Întrebat de ce a tras în polițiști, el le-a spus magistraților că:

„Am crezut că sunt ucraineni. Pentru că nu erau în uniformă și nu au furnizat documente, au început să mă urmărească”.

Nikolin a mai afirmat că s-a predat forțelor speciale fără rezistență după ce le-a văzut insignele.

Mercenarul Wagner s-a „rătăcit” la 20 de kilometri în interiorul graniței ruse

Presa rusă a scris marți dimineața că un polițist a fost rănit după ce un bărbat „îmbrăcat în haine de camuflaj” a deschis focul cu un Kalașnikov asupra polițiștilor din orașul Novoshakhtinsk din regiunea Rostov, care se află la 20 de km de frontiera cu Ucraina.

Nikolin a confirmat în instanță că este un luptător al mercenarilor Wagner însă a refuzat să ofere mai multe detalii despre acest lucru.

El a fost arestat miercuri într-un sat din apropiere, procurorii deschizând un dosar pe numele său pentru ultraj și încălcarea regimului munițiilor.

Jurnaliștii de investigație ruși au scris încă de la începutul lunii iulie că grupul Wagner, considerat armata privată a Kremlinului, a început să facă recrutări în penitenciarele rusești, ulterior apărând înregistrări video cu Prigojin participând personal la eforturile de recrutare.

Urmărește ultimele evoluții din a 289-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.