​Premierul finlandez Sanna Marin și omologul său polonez Mateusz Morawiecki au devenit noile ținte ale propagandiștilor Moscovei după ce cei doi șefi de stat și-au reafirmat la Helsinki angajamentul de a lupta pentru securitatea și viitorul Europei.

Propagandistii rusi comenteaza un mesaj al premierilor Sanna Marin si Mateusz MorawieckiFoto: Captura video

„Este interesant, nu-i așa, că vorbesc în engleză”, afirmă Vladimir Soloviov în emisiunea sa de la postul Rossiya-1, comentând un mesaj video înregistrat de Marin și Morawiecki în urma întâlnirii din capitala Finlandei.

„Unul dintre ei e un cetățean finlandez care a fost interesant doar fiindcă a sărutat o fată și un tip la beție într-un mod depravat. Atunci era amuzantă”, spune prezentatorul TV rus despre Sanna Marin.

„Dar când încearcă să vorbească despre valori europene la asta se referă? Valorile Sodomei și Gomorei!”, exclamă el.

„Bineînțeles”, încearcă să intervină unul dintre invitați.

„Și a alcoolismului, nu?”, continuă Soloviov fără să-i acorde atenție și luându-l apoi la țintă pe premierul Poloniei Mateusz Morawiecki.

Propagandistul favorit al lui Putin vorbește de „Finlanda rusească”

„Ei au uitat probabil că dacă nu era nesăbuirea unora care să zicem că au trădat monarhia, ea ar fi o guvernatoare în Finlanda rusească iar el ar fi guvernator al unei provincii rusești. Deși, pe de altă parte, e puțin probabil ca ei să fi ajuns la nivelul respectiv. Dar măcar ar fi fost subiecți ai Imperiului Rus”, spune Vladimir Soloviov.

„Așa să știm, ca să nu uite nimeni asta”, subliniază prezentatorul TV care este considerat propagandistul favorit al președintelui rus Vladimir Putin.

Cancelarul pentru Justiție al Finlandei, un oficial numit pe viață de către președintele țării și care are ample puteri de a investiga conduita membrilor guvernului și respectarea legilor de către executiv și celelalte instituții finlandeze, a anunțat la începutul lunii noiembrie că Sanna Marin nu va fi pedepsită pentru comportament inadecvat după ce aceasta a apărut într-o înregistrare video dansând şi bând alături de alte personalităţi.

Înregistrarea video care s-a viralizat pe rețelele de socializare în luna august a făcut înconjurul lumii.

În decembrie 2019 Sanna Marin a devenit cel mai tânăr șef de guvern din lume după ce a depus jurământul de premier al Finlandei la vârsta de doar 34 de ani.

Urmărește ultimele evoluții din a 272-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.