După imaginile virale de bucurie a localnicilor din orașul Herson, care i-au întâmpinat pe soldații Forțelor Armate Ucrainene cu lacrimi și apoi au încins adevărate hore ale bucuriei, un nou videoclip, care face furori pe rețelele de socializare, arată o bătrână care s-a gândit să îi primească pe soldați cu ceea ce au ei mai mult nevoie - muniție.

Bunicuta cu munitieFoto: Captura video

Herson a fost sub ocupație rusească din primele zile ale invaziei, dar retragerea oficială a rușilor din capitala regională sâmbătă a lăsat în urmă mai mult decât distrugerea a șapte poduri și avarierea barajului Nova Kakhovka.

Printre cadourile lăsate de cei peste 30.000 de ruși care s-au retras de pe malul estic al râului Nipru a fost un elicopter Mi-8.

Cu toate acestea, o bătrânică din Herson a adunat și ea ce a găsit din „bunătățile” lăsate de ruși și le-a oferit soldaților ucraineni la sosire.

Autoritățile ruse de ocupație au început evacuarea orașului pe 19 octombrie, după ce atacurile ucrainene au dus la spargerea frontului rusesc din zona de est a regiunii, lăsând pozițiile forțelor rusești expuse unei încercuiri.