O înregistrare video apărută pe rețelele sociale arată cum un lunetist parte a gărzii naționale ucrainene localizează doi militari ruși pe timp de noapte și îi scoate din luptă unul după altul.

Imagine prin pusca unui lunetistFoto: Captura video

Înregistrarea a fost făcută prin luneta în infraroșu, pe timpul nopții. Pe imagini se văd cei doi militari care par a se deplasa printre niște copaci.

Lunetistul ucrainean pune ținta pe rând pe fiecare soldat și trage în inamici, aducând aminte parcă de jocurile video celebre precum Call of Duty sau Battlefield.

Nu este clar de la ce distanță au fost trase focurile și nici când sau unde au fost filmate imaginile.

Nu este prima astfel de înregistrare distribuită de forțele armate ucrainene. Un video publicat la final de octombrie arăta cum un lunetist al trupelor speciale „Alpha” a eliminat unul după altul 4 soldați ruși la un post de observație.

Rusia anunța recent că a creat „primul sistem anti-lunetiști cu telecomandă” din lume

Compania rusească Lobaev Arms afirma recent că a creat „primul sistem anti-lunetist cu telecomandă” din lume.

Vladislav Lobaev, fondatorul companiei, a declarat într-un interviu acordat RIA Novosti, una dintre agențiile de presă ale statului rus, că sistemul denumit „Rubezh” include o „momeală”, o armă falsă și un complex de distrugere.

„Nici măcar nu vorbim despre o pușcă, ci despre o armă robotizată cu declanșare electrică și mecanisme de activare”, a spus acesta.

Totuși, până acum în Ucraina trebuie precizat că nu a fost văzută o astfel de armă.

VEZI ȘI:

---

Urmărește aici informații live-text din ziua 262 a războiului din Ucraina