O înregistrare video distribuită pe rețelele de socializare de deputatul rus Alexandr Borodai arată că vehiculul în care se afla acesta în regiunea Herson a trecut la limită pe lângă o mină antitanc.

Alexandr BorodaiFoto: Captura video

„Practic am avut noroc. Cineva de acolo n-a fost atât de norocos”, afirmă deputatul rus arătând înspre o altă mașină ce pare însă mai degrabă să fi suferit un accident, nu să fi trecut peste o mină antitanc.

„Dar noi am fost norocoși. Mină antitanc”, arată el înspre dispozitivul exploziv.

„Dar până la urmă nu ești un tanc”, glumește bărbatul care filmează. „Cine știe cât de sensibilă e”, sublinază Borodai. „Deci iată-le, drumurile din Herson”, conchide cameramanul.

Dmitri, fondatorul cunoscutului site War Translated, amintește că Borodai a fost unul dintre oficialii așa-ziselor autorități ale separatiștilor pro-ruși din Donețk înainte să fie ales deputat în parlamentul rus.

Borodai a fost chiar prim-ministrul regiunilor controlate de separatiștii din Donețk imediat după ce aceștia și-au declarat independența în 2014 după anexarea ilegală a Crimeii de către Moscova.

El a fost ales în Duma de Stat, camera inferioară a parlamentului rus, la alegerile legislative ce au avut loc în Rusia anul trecut. Borodai a candidat pe listele partidului Rusia Unită condus de Vladimir Putin.

Mai mulți deputați ruși au cerut să fie trimiși pe front după ce Putin a decretat mobilizarea parțială în data de 21 septembrie însă este puțin probabil ca ei să ajungă cu adevărat în zone în care se dau lupte.

De altfel, în înregistrare se poate observa în jurul secundei 00:09 că, deși poartă o vestă antiglonț și are mai multe arme asupra sa, Borodin este încălțat cu ceea ce par a fi papuci sport.

Urmărește ultimele evoluții din a 258-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.