Deputatul Dumei de Stat Oleg Kolesnikov („Rusia Unită”) Oleg Kolesnikov a depus o cerere pentru a fi trimis în zona războiului, scrie Kommersant. El a declarat că „trebuie să-și facă datoria”. Anterior, alți patru deputați ai Dumei de Stat au cerut să fie trimiși pe front.

Duma de StatFoto: Agerpres

„Am servit în armata sovietică în Polonia. Eram comandantul unui tun de artilerie autopropulsat. Am absolvit cu gradul de maistru militar iar acum sunt maior în rezervă”, a spus deputatul în vârstă de 54 de ani, citat de serviciul de presă al partidului.

Şeful adjunct al Dumei de Stat al Uniunii Voluntarilor din Donbass, Alexander Borodai, a mai spus că este gata și el să meargă să-și servească patria. Borodai susține că s-a „mobilizat chiar de la începutul” războiului: „Din șapte luni, am petrecut cea mai mare parte a timpului pe front”, a spus el.

Anterior, încă patru deputați ai Dumei de Stat au cerut să-i trimită în zona de operațiuni militare: Dmitri Khubezov, președintele Comitetului pentru protecția sănătății al Dumei de Stat, Dmitri Sablin, vicepreședintele Comisiei pentru apărare, Vitaly Milonov, vicepreședintele Comisiei pentru familie și Sergey Sokol, vicepreședinte al Comisiei pentru politică economică. De asemenea, o altă solicitare a mai fost înaintată și de prim-vicepreședintele Adunării Legislative de la Novosibirsk, Andrei Panferov (toți din Rusia Unită).