O nouă înregistrare video distribuită pe rețelele de socializare de forțele armate ucrainene a surprins distrugerea unei poziții rusești formată din obuziere autopropulsate, dar și imagini de la sol cu ce a rămas din acestea în urma loviturii.

Noua lovitura cu HIMARS a ucrainenilorFoto: Captura video

Înregistrarea surprinde distrugerea a nu mai puțin de 5 obuziere autopropulsate 2S19 Msta-S în Novoliubivka din regiunea Lugansk. După cum se poate vedea din înregistrarea făcută de ucraineni după lovitură, unele dintre vehiculele de luptă au rezistat admirabil loviturii, în timp ce în urma celor lovite direct a rămas doar o parte a șasiului.

Serghei Gaidai, șeful administrației militare ucrainene pentru Lugansk, a declarat la sfârșitul săptămânii trecute că militarii ruși au aruncat în aer un pod peste râul Krasna, în apropierea satului Krasnorichenske, din cauza temerilor că forțele armate ale Kievului sunt aproape de poziția lor.

„Sunt foarte speriați pentru că suntem foarte aproape”, a susținut acesta.

Amintim ca întotdeauna că războiul informațional se duce de ambele părți și astfel de afirmații ar trebui privite cu o doză de precauție.

Mercenarii Wagner fortifică granița regiunii Lugansk

Mai multe imagini realizate din satelit de o companie independentă mai devreme în cursul lunii octombrie au arătat că apărătorii ruși din Lugansk au început să contruiască „dinți de dragon”, fortificații folosite pe larg în al Doilea Război Mondial, ca parte a liniei defensive.

Lugansk-ul este singura regiune ucraineană în care forțele armate ale Kievului nu au declanșat o contraofensivă pe scară largă în ultimele luni în contextul în care ofensiva din Harkovul învecinat a dus la prăbușirea frontului rusesc în luna septembrie și armata ucraineană a reușit să spargă zona estică a frontului din Herson la începutul lui octombrie.

O investigație publicată pe 19 octombrie de jurnaliștii de la Meduza, site-ul independent rusesc ce a anunțat în premieră că Vladimir Putin intenționează să anexeze toate teritoriile ucrainene ocupate, arată că mercenarii grupului Wagner se ocupă de construirea fortificațiilor din Lugansk.

Deși Kremlinul a negat timp de ani de zile că ar avea vreo legătură cu grupul Wagner, mercenarii acestuia au început să joace un rol tot mai proeminent în războiul din Ucraina după pierderile grele înregistrate de armata rusă și întârzierea cu care Putin a decretat mobilizarea parțială.

Urmărește ultimele evoluții din a 250-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.