Vizita efectuată zilele trecute de fostul președinte și premier rus Dmitri Medvedev la o fabrică de tancuri a declanșat un val de ironii pe rețelele de socializare.

Dmitri Medvedev in vizita la o fabrica de tancuriFoto: Captura video

Jurnalistul Max Seddon, șeful biroului de la Moscova al Financial Times, a notat sarcastic pe pagina sa de Twitter că Medvedev a trecut la o „escaladare” majoră în ceea ce privește ținuta, scoțând din dulap paltonul lung de piele în timpul vizitei la fabrica de tancuri a producătorului de armament UralVagonZavod din localitatea Nijni Tagil.

Majoritatea internauților au comparat ținuta aleasă de oficialul rus, în prezent vicepreședinte al Consiliului de Securitate de la Moscova, cu cele preferate de conducerea Germaniei Naziste în timpul vizitelor și discursurilor ținute în public.

„Vibe-ul Boss”, a comentat un utilizator al Twitter cu referire la faptul că uniformele naziste au fost create de faimosul producător de modă german.

Unii l-au comparat însă și cu dictatorul nord-coreean Kim Jong-un, dată fiind afinitatea sa pentru paltoanele lungi de piele. În luna noiembrie a anului trecut Kim Jong-un le-a interzis nord-coreenilor să poarte astfel de paltoane pentru a nu-i imita stilul.

Dmitri Medvedev s-a îmbrăcat ca un agent al NKVD

Alții au remarcat și că muncitorii fabricii nu au fost invitați la vizita oficială, probabil „din motive de siguranță”, ținând cont că instalațiile electrice ale tancurilor ce pot fi văzute în unele fotografii nu par finalizate.

„Mai târziu Medvedev a fost văzut reacționând la calitatea lucrărilor”, a scris un alt utilizator al Twitter.

În pofida numeroaselor comparații cu stilul vestimentar al naziștilor, unii jurnaliști precum editorialistul Aleksandar Djokic de la Bloomberg au amintit că paltoanele lungi de piele erau favorite și ale agenților NKVD, temuta poliție politică din timpul lui Iosif Stalin.

După declanșarea războiului din Ucraina pe 24 februarie Dmitri Medvedev a devenit unul dintre cei mai agresivi oficiali ruși, amenințând de nenumărate ori cu faptul că Rusia va folosi arme nucleare în conflict, printre multe altele.

Urmărește ultimele evoluții din a 244-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.