Mai multe fotografii distribuite de militarii ucraineni pe rețele de socializare arată o nouă improvizație inedită a acestora, ei reușind să monteze un lansator multiplu de rachete în spatele unei camionete Mitsubishi L200 Sportero modificate.

HotNews.roFoto: Hotnews

Fotografiile au fost redistribuite de administratorii paginii Ukraine Weapons Tracker, aceștia notând totuși că este vorba de un lansator „ușor” de rachete și că militarii Brigăzii 129 de Apărare Teritorială l-au creat cu ajutorul unor tuburi recuperate de la un lansator multiplu BM-21 Grad al armatei ruse.

Pe lângă tuburile de lansare propriu-zise soldații Kievului au montat pe mașina Mitsubishi și sisteme de țintire și stabilizare necesare pentru ca improvizația să poată fi folosită în mod real pe câmpul de luptă.

Imaginile au amintit de o înregistrare video distribuită de forțele Kievului încă din luna iulie, aceasta arătând un alt lansator improvizat de militarii ucraineni cu ajutorul unor tuburi recuperate de la un BM-21 Grad și o camionetă ceva mai bătrână.

Tot în luna iulie soldații ucraineni și-au prezentat o altă improvizație care e totodată una dintre cele mai neobișnuite arme din arsenalul lor: un ATV pe care a fost montată o mitralieră PKM 7.62x54R.

Multe dintre imaginile și înregistrările video care arată improvizațiile la care au fost nevoiți să recurgă militarii Ucrainei s-au viralizat pe rețelele de socializare, un alt exemplu în acest sens fiind din luna iunie, când aceștia au dezvăluit cum au modificat grenade de mână cu scoci pentru a crea un fel de muniție cu dispersie.

Însă probabil cea mai cunoscută improvizație a soldaților ucraineni o reprezintă „tehnica momeala”, folosită pentru lovirea unor vehicule militare ale rușilor cu ajutorul unor grenade de mici dimensiuni lansate din drone comerciale.

Urmărește ultimele evoluții din a 243-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.