O înregistrare video distribuită pe platformele de socializare de soldații ucraineni arată cum aceștia au „modificat” grenade pentru a avea un impact cât mai mare asupra „rașiștilor” invadatori.

Grenade modificate de soldatii ucraineni pentru impact maximFoto: Captura video

Înregistrarea arată cum militarii ucraineni au lipit cu scoci cartușe care să explodeze la rândul lor în momentul detonării grenadelor, acestea devenind un fel de muniție cu dispersie.

Aceasta nu este nici pe departe singura improvizație făcută de forțele armate ucrainene în timpul războiului declanșat de Putin pe 24 februarie, numeroase fotografii și înregistrări video distribuite pe platformele social media atestând inventivitatea soldaților Kievului.

În unul dintre cele mai faimoase exemple, unitatea de recunoaștere aeriană Aerorozvidka a armatei ucrainene a postat imagini care au arătat cum sunt lovite vehicule și echipamente militare rusești cu grenade de mână anti-blindate și cu muniție pentru lansatoare de umăr lansate din drone de mici dimensiuni.

Rușii au apelat la rândul lor la improvizații în timpul războiului, imagini ce s-au viralizat la jumătatea lunii trecute arătând cum aceștia au pus grenade de mână în pahare de plastic pe care le-au aruncat din drone comerciale.

Urmărește ultimele evoluții din a 105-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.